Október 2022 - tipy, radosti, novinky

By Zuzulienka - 6.11.22

Ďalší mesiac za nami, čoskoro ďalší rok za nami. Október bol u nás celkom príjemný, aj počasím, dokonca som počula, že celkovo bol tohtoročný október jedným z najteplejších za posledné roky.

Hmmm... asi sa tá planéta naozaj otepľuje.
No ale poďme k októbrovým tipom, čo pre vás mám.


Kniha
101 esejí, ktoré vám zmenia myslenie
Tak táto kniha, to je objav roka pre mňa. Konečne niečo iné na tému sebarozvoj, motivácia, pozitívne myslenie. Je písaná tak realisticky, tak zaujímavo a toľko myšlienok a otázok, ktoré vám položí. Veľmi dobrá dobrá kniha, pri ktorej sa zamyslíte nad svojím životom, prácou, láskou... 


Hudba
Harry Styles - Late Night talking
Harryho "milujem" odkedy prišiel s jeho prvotinou Signs, myslím, že to bolo tak v 2017. Väčšinu jeho pesničiek môžem, a najnovšie sa mi do hlavy dostala táto.
  

Film
Luckiest Girl Alive s Milou Kunis

Oddychovka, no zároveň film na zamyslenie o žene, ktorá má všetko, čo si kedy vysnívala, navonok šťastná, no stále kdesi vnútri ju máta minulosť a cíti, že nejde správnou cestou. Ale správne rozhodnutie príde, a potom ešte len bude šťastná.


Maškrta
Tic Tac strawberry mix

Cukríkom veľmi neholdujem, vlastne skoro vôbec, ale tieto Tic Tac som si obľúbila. Jahodový mix mám v poslednej dobe skoro stále v kabelke a kedykoľvek keď mám chuť si ich pár hodím do pusy. Sú lepšie ako klasické mentolové, ale to je asi len moja osobná preferencia, lebo mentolové a podobné cukríky ja vôbec nemusím.


Kozmetika
PUPA balzam

Ani som nepredpokladala, že tento jednoduchý, no na prvý pohľad krásny balzam, vyvolá toľko ohlasov. Vždy keď si ho dám, tak vraj odkiaľ ho mám, čo to je za značku.
Takže milé dámy - je to Pupa Milano a okrem toho, že pery krásne tónuje, tak ich aj naozaj hydratuje.


Móda
Pruhovaný sveter

Túto jeseň sa to v móde hemží pruhovaným oblečením. Svetre, šaty, no každá niečo také má, ja som dlhšie odolávala, no stále mi to nedalo pokoj a tak som si jeden tiež kúpila. 


Domácnosť
Obliečky Ikea
Milujem jednoduché, čisté obliečky. Žiadne výrazné farby, vzory, ale jednoduchosť - biela a drobné vzory, kvety, alebo prostá jednofarebnosť. Po týchto z Ikey som pokukovala už dlhšie, a konečne som si ich minulý mesiac aj kúpila.
Sú fakt krásne, príjemný materiál a v spálni sa vynímajú dokonalo. Až ich tam chcem mať stále, tak ich asi budem dokola prať a znovu prevliekať :-)


Detský tip
Stavebnicová sada na bunker, pevnosť

Ak majú vaše deti rady bunkre, rôzne úkryty a stále doma čosi budujú pod dekou, tak toto vám všetko veľmi uľahčí. Jednoducho spájajúce sa prvky, ktoré si postavíte podľa seba, prehodíte cez neho deku a úkryt je hotový. Kúpila som to na jednej podivnej stránke - frilla.sk, ktorá na prvý pohlad vyzerá ako čína, ale bol to bezproblemový obchod a tovar hneď dorazil.


Tip na výlet
Budmerická vodná nádrž a vodná nádrž Vištuk

Toľko vodných nádrží, čo je v okolí Trnavy, tak to som teda vôbec netušila. K väčšine sa bez problémov dostanete, a užijete si príjemné pohľady. Najnovšie sme si zašli na Budmerickú a Vištuckú, popri ktorých je fajn sa prejsť a oddýchnuť si.

Vištuk


Budmerice


Motivácia
Rozhodni sa. Urob to, čo chceš ty, nepozeraj na ostatných.

Ďalšie tipy:

- ak rozmýšľate akú farbu zvoliť na nechty, môžete sa inšpirovať mojimi. Army zelená sa všetkým ženám zatiaľ páčila.


- mali sme v Trnave Festival kávy, čaju a čokolády, ktorý síce bol slabý celkovo, ale aspoň tieto  kávičky som si odniesla a po ochutnaní zistila, že India nebude moja šálka kávy. Ale Brazília, tak to je chutná klasika, tú mám rada.


- asi prvýkrát v živote som vyrezávala tekvičku :-D Čo myslíte, podarila sa?


- nejaké nákupy, kávička, koláčik nesmeli chýbať


Čo pekné ste zažili v októbri vy?
Čo vás z mojich tipov zaujalo?

  • Share:

You Might Also Like

3 komentárov

  1. Veľmi pekný článok Zuzka 😉. Aj ja som si Harryho veľmi obľúbila, počúvam ho teraz stále dokola 🙂. Film Luckiest Girl Alive si rada pozriem, vďaka za tip. Balzam od Pupy som si akurát objednala, len v tom nude odtieni, tak som naň veľmi zvedavá.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ty vyřezávaná dýně vypadá moc hezky, já to ještě nikdy nedělala. Co se mi líbí dál je pruhovaný svetr, balzám Pupa a jahodový mix od TicTac, vždy mi dáš nějaký zajímavý tip, děkuji:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ten balzám na rty vypadá naprosto dokonale, hned bych po něm sáhla! :) Jinak máš moc krásné povlečení, miluji jednoduché motivy. :))

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!