Január 2023 - tipy, radosti, novinky

By Zuzulienka - 5.2.23

Už od začiatku roku 2020 vám prinášam na blogu tento typ článkov, kde vám vždy za daný mesiac zhrniem rôzne tipy, novinky a radosti, ktoré ma počas predchádzajúceho mesiaca oslovili, upútali, zaujali a mohli by byť zaujímavé aj pre vás. Z vašich komentárov viem, že vás tieto články bavia, tak pokračujeme v nich ďalej - a štartujeme 4. rok článkov Zhrnutie mesiaca



Kniha
V januári som prrečítala presne 3 knihy. Celkom fajn, na to že moje bežné čitateľské číslo je tak 10-15 kníh za rok - snáď ich dám tento rok aj viac.

Adriana Macháčová - Slepý dážď
Valérie Perrin - Vymeňte kvetom vodu
John Marrs - Deň keď si zmizol

Zo všetkých troch vám najviac odporúčam Deň, keď si zmizol - od samého začiatku vás bude držať v napätí a to rozuzlenie som fakt nečakala...


Hudba
Počúvam aktuálne kadečo, ale najviac sa mi do mysle vryla naša slovenská Ema Drobná so svojou aktualitkou Hawai.


Film
Ak ešte nesledujete, tak odporúčam najnovší seriál na Netflixe The Last of Us. Na ďalšiu časť vždy musíte čakať ďalší týždeň, takže už len to je napínavé :-D


Jedlo
Môj milovaný pokebowl. Sama akosi neviem, čím presne a kedy presne ma tento druh jedla upútal a oslovil, skúšala som ho však už v rôznych variáciách a teda fakt som si ho obľúbila až tak, že som skúšala doma. Mňam. Výhodou je, že fakt ho môžete robiť zo surovín, ktoré máte doma a ktoré máte radi.


Maškrta
V poslednej dobe kupujem veľmi málo sladkého a tak táto rubrika zostane tento mesiac prázdna, resp. nenašla som nič také, čo by ma za január ohúrilo a odporúčala by som ďalej.

Domácnosť
Keď sa niekde niekto pýta s čím čistím vodný kameň, kúpeľňu a vlastne takmer 3/4 domácnosti, tak mu vždy odporučím Cif. Za mňa totiž najlepší čistiaci prostriedok na všetko. A nie nepoškriabe vám nič, aj keď je to tekutý piesok. Je fakt jemný. A odporúčam práve tento citrónový, má aj príjemnú vôňu.


Móda
Ešte kedysi na jeseň som v H&M natrafila na 3balenie skvelých ponožiek. Čierne, pevné, jednoduché, fakt som si ich hneď obľúbila a potom zrazu ich už nemali, ani na nete, ani v predajniach.
Až teraz v januári som na ne v jednej predajni natrafila, tak som zobrala ďalšie 2 balenia. A fakt ich odporúčam, ak hľadáte pevné ponožky.


Kozmetika
Hľadala som nejaký peeling na pleť a pery a našla som túto novinku od Dermacol. Majú ho v troch rôznych vôňach, ja som si vybrala túto tropickú. Peeling je fakt skvelý, jemný a zároveň účinný. A voňavý.


Výlet
Ak žijete na južnom západnom Slovensku, snehu sa len tak nedočkáte. Ak aj nejaký nasneží, zachvíľu sa rozpustí. A najbližšie lyžiarske stredisko tu je Zochova chata alebo Pezinská baba. Sneh tam je isto aj teraz.


Detský tip
Nástroj na výrobu snehových gulí - tak tomu sa povie vynález. Aj ked popri samotnom guľovaní sa nie je až taký praktický, lebo kým urobíte guľu, tak to potrvá, ale dajú sa narobiť do zásoby a až potom sa môžete guľovať.


A aký bol váš január?
Majte krásny deň.

  • Share:

You Might Also Like

4 komentárov

  1. Pokebowl už jsem díky Tobě vyzkoušela a musím říct, že je to pastva i pro oči, tak krásně barevný talíř:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahojky,
    cif doma taky používáme, znám ho od mamky, a když jsem si před lety zařizovala vlastní domácnost, tak jsem si ho také začala kupovat a používám ho na mytí sporáku.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak po tom mangovém peelingu na rty se určitě podívám, přesně něco takového teď potřebuji! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!