Február 2023 - tipy, radosti, novinky

By Zuzulienka - 26.3.23

Február - už sme aj zabudli, že nejaký bol, no ja som sa až teraz dostala k jeho zhrnutiu a mojim tipom pre vás. Tak poďme na to, lebo o chvíľu je tu aj koniec marca.


Kniha
Dar a  Posledná pieseň
V tento mesiac som prečítala tieto dve knihy. Popravde, ani jedna z nich nebola, že wau, že by ma ohúrila, ale na obe nájdete vynikajúce recenzie, takže možno len ja som čudná, že sa mi nepáčili.


Film
Pamela
Pamelu Anderson pozná asi každý z nás. No aký bol jej život už každý nevie, všetci ju hneď onálepkujú prívlastkom sexbomba. Mňa tento jej príbeh veľmi zaujal a dal mi na ňu taký iný pohľad. Vôbec ju už nevnímam ako predtým.


Hudba
Lil Nas - Star Walkin
Áno, presne na tejto pesničke som si celý mesiac a tak trochu ešte aj doteraz, ulietavala.


Jedlo
Cestoviny so špenátom, šampiňónmi a smotanovou omáčkou
Toto fakt musíte vyskúšať. Je to vynikajúce.
Na oleji si osmažte cibuľku, cesnak, pridajte nakrájané šampiňóny a restujte. Keď zhnednú, pridajte čerstvý listový alebo mrazený špenát (ale nie ten úplne rozdrtený, ale taký v ktorom sú aj stonky).
Všetko spolu poduste 5-10 minút. Zalejte jednou šľahačkovou smotanou, nechajte prejsť varom, posoľte, pokoreňte a zmiešajte s uvarenými cestoviny. Na tanieri posypte parmezánom. 


Maškrta
Figaro karamelky
Doslova závislosť. Pri jednej nezostanete. Či už si vyberiete horké, alebo mliečne obe sú výborné.



Domácnosť
Tablety na pranie Persil
Odkedy som ich objavila, používam ich takmer stále. Sú skvelé, príjemne voňajú, všetko dokonale vyperú a hlavne sú aj ekologickejšie ako kapsule.


Móda
Srdiečkové pančušky
Keďže február je aj mesiacom, kedy slávime Valentína, chce to vždy niečo srdiečkové. Ja milujem valentínske kolekcie Calzedonia a každý rok si od nich v tomto období kúpim nejaké srdiečkové pančuchy.


Kozmetika
Gél na obočie Catrice a kefka Catrice
Fakt dlho som skúšala rôzne produkty na zafixovanie obočia, aby naozaj držali. A našla som. Tento gél v kombinácii s kefkou je dokonalý. Fakt s ním krásne vyčešete a zafixujete obočie a ono drží celý deň. Zároveň si ho môžete hneď po fixácii aj jemne dofarbiť s ceruzkou alebo produktom, na ktorý ste zvyknutí, bez toho, aby sa vám kadejako rozmazal. Fakt odporúčam.


Detský tip 
Stará známa rubikova kocka
Kto by ju nepoznal. Nášho skoro 8-ročného veľmi baví a stále sa s ňou pasuje. Vlastne s nimi, lebo jedna nikdy nestačí a má ich už asi 6.


Výlet
Nákupné centrum Promenáda Nitra
Popravde, centrum samo o sebe - nič extra, klasické obchody, niektoré prevádzky ešte neotvorené, zopár kaviarní, miest na jedlo... no taká klasika. Ale poloha a miesto, kde je umiestnené, je veľmi príjemné. Dá sa tam totiž krásne prejsť popri rieke, posedieť si na lavičke, vychutnať výhľady na hrad a vrch Zobor.


Motivácia
Z knihy Dar...



A ešte zopár radostí:
- prvé jarné prebúdzanie


- nové dózy do kuchyne a ich organizácia


- čerstvá vňať zo záhrady aj vo februári


- na kávičke


- môj valentín


- čierna na nechtoch s trblietkami


A čo vy a február? Spomínate si naň ešte?

  • Share:

You Might Also Like

5 komentárov

  1. Zaujímavý článok a cestoviny vyzerajú skvelo milujem rôzne druhy jedál

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Poslední píseň od Sparkse jsem kdysi četla, moc si už ani nevybavuji, jaká byla, ale já mám knihy tohoto autora vcelku ráda. Srdíčkové punčochy vypadají moc hezky a dózy do kuchyně taky, nechápu, jak jsem dřív mohla žít bez nich, vypadá to hezky, vím, kolik čeho mi zbývá a je to praktické:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásné a zajímavé fotky :-)

    ruzovartenka.eu

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tablety Persil mám také a zatím jsem zkoušela jenom jednou, tak jsem na ně zvědavá :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Těstoviny se špenátem a smetanou jsou snad mé nejoblíbenější, mohla bych je jíst každý den! :D A moc díky za tip na ten gel na obočí, bude se hodit. :))

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!