A som tu s ďalším úžasným, jednoduchým a chutným receptom. Tento koláčik som nedávno robila na svoje narodeniny a doniesla do práce. Chutil veľmi nielen mne, ale aj všetkým ostatným. A naozaj je na nerozoznanie od pravého krémeša.
Suroviny:
2 balíky svetlých BEBE keksov (červený obal)
900 mlieka
2 ks zlatého klasu
2 PL hladkej múky
2 žĺtky (ale aj nemusia byť)
100 g cukru
200 g masla
500 ml smotany na šľahanie
1 stužovač šľahačky
1 vanilínový cukor
100 g čokolády na varenie
50 g cery
Plech si vyložíme alobalom, a na to poukladáme keksy. Ja som použila veľkosť, kde sa mi zmestili 4 x 4 ks bebe keksov.
Uvaríme si puding. Zlaté klasy zmiešame s múkou, žĺtkami, cukrom a trochou mlieka. Celú zmes vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme v hustý puding.
Ešte do teplého vmiešame maslo.
Túto zmes ešte teplú vylejeme a uhladíme na keksy.
Potom si vyšľaháme si šľahačku so stužovačom a vanilínovým cukrom. Natrieme na puding, ideálne ak je už aspoň trochu vychladnutý.
Na šľahačku opäť poukladáme keksy, aby nám lícovali so spodnou vrstvou keksov.
Nakoniec si rozpustíme čokoládu s cerou a každý keks potrieme, nevylievame to tam, lebo by nám to zatieklo medzi keksy. Iba rozotrieť lyžicou na každý keks zvlášť.
No a dáme stuhnúť do chladničky. Ideálne cez noc.
Je fakt vynikajúci.
4 komentárov
Krémeš sa Ti krásne vydaril.
OdpovedaťOdstrániťPiekla som ho ako 12-ročná, už vtedy mal úspech :-)
Vypadá úplně k nakousnutí, moc ráda ho někdy vyzkouším, děkuji za recept:-)
OdpovedaťOdstrániťMňam vyzerá skvelo
OdpovedaťOdstrániťMňamka :)))
OdpovedaťOdstrániťĎakujem za všetky komentáre!