Bublaninky sú podľa mňa najvďačnejší koláč, ktorý môžete robiť stále rovnako a pritom zakaždým inak. Ja som dlho hľadala recept na bublaninu, ktorý by bol fakt top, a bublanina s ním nadýchaná ako obláčik. A našla som, tak sa oň podelím s vami.
1 hrnček kryštálového cukru
2 vajcia
1/2 hrnčeka oleja
1 hrnček mlieka
1 vanilínový cukor
2 hrnčeky polohrubej múky
1 kypriaci prášok
2 lyžice kakaa
ovocie zavárané alebo čerstvé
V mixéri si najprv vymiešame vajcia s cukrom, miešame tak 3 minúty. Potom postupne pridáme olej, mlieko. A nakoniec múku rozmiešanú s kypriacim práškom.
Trištvrte cesta vylejeme na plech potretý maslom a vysypaný múkou (môj bol 32 x 24 cm, a myslím, že akurát bola bublanina vysoká), do zvyšku si pridáme kakao a cikcakovito nalejeme na biele cesto.
Naukladáme naň zavárané alebo čerstvé marhule (prípadne iné ovocie), a dáme piecť cca 30 minút na 180°C.
Je naozaj vynikajúca.
3 komentárov
Já dělám bublaniny hlavně v létě, když je čerstvé ovoce, ale za chvíli už budou jahody a třešně, tak ráda vyzkouším:-)
OdpovedaťOdstrániťMam pocit ze sa to meni na blog o peceni len ..je to fajn no chybaju aj ine prispevky
OdpovedaťOdstrániťáno, jaj mne sa zda. Veľa pečiem a chcem si všetky tie dobre recepty niekde značit a zdielat s ostatnými. Ale posnažim sa pridavat aj čosi ine.
OdstrániťĎakujem za všetky komentáre!