Bežná kozmetika, ktorú práve používam

By Zuzulienka - 12.6.23

Od vzniku tohto blogu prešlo mojimi rukami množstvo kozmetiky mnohých značiek. Robila som rôzne recenzie, spolupracovala s rôznymi firmami, ale aj sama som si často kupovala novinky, čo ma zaujali a chcela som vyskúšať.

Zaujímavé novinky rada občas kupujem doteraz, no už nie v takých množstvách ako kedysi. Načo aj, keď si v konečnom dôsledku vystačím s pár kúskami kozmetiky a niektoré vydržia fakt dlho.

Tak sa poďme pozrieť, čo používam aktuálne bežne každý deň.

PLEŤ

Na pleť som nikdy nepoužívala nič špeciálne a ani môj večerný, či ranný čistiaci rituál nepozostáva z milión krokov a milión prípravkov.

Bioderma čistiaci gél - myslím, že ho už mám 3. rok a zatiaľ je to asi najlepší gél na čistenie, aký som kedy mala. Je jemný, neparfumovaný, pokožku nedráždi a pritom ju perfektne vyčistí. Čo sa týka čistenia pleti, gély mám proste najradšej. Žiadne mlieka, ružové vody, a podobné prípravky mi nesedia. A nakoľko už pár rokov makeup na pleť používam len výnimočne, tak nemyslím, že musím pleť drhnúť a čistiť niekoľkými krokmi.

odličovač Mixa - aj tomuto som verná už aspoň 5 rokov. Za mňa najlepší - neštípe, odlíči raz dva, akurát tá výdrž a cena nie je najdlhšia. Ale, aj tak je najlepší.

tampóny Ebelin Maxi Pads - najlepšie odličovacie tampóny

peeling Dermacol - raz za čas, cca u mňa asi raz za mesiac pleť prepílingujem. Dlho som hľadala nejaký poriadny peeling, tento som objavila len nedávno a teda veľmi sa mi páči. Je dostupný v 3 verziách. A je vhodný aj na pery.

čistiace tonikum Revolution - večer čistím pleť gélom a toto tonikum používam hlavne ráno na dočistenie vyčistenie pleti po spánku a do nového dňa.

krém Revolution - Po vyčistení pleti, či večer alebo ráno pred líčením, nanesiem krém. Tie striedam rôzne, momentálne asi mesiac používam tento. A zatial spokojnosť. Neparfumovaný, jemný, hydratuje, rýchlo sa vstrebáva, nevidím zatiaľ žiadne mínus.


krém pod oči Yves Rocher - dlho som hľadala krém, zdôrazňujem -  krém pod oči - lebo všade sú len gélove rollery a teda to mne vôbec nevyhovuje. Potrebujem pod oči, niečo čo hydratuje, bohužiaľ z gélov ten pocit nemám. A tento krémik aj hydratuje aj rozjasňuje očné okolie. A to mi pripomína, že si musím kúpiť nový, lebo tento už je na dne.

balzam na pery Balea - najlepší, najhydratujúcejší a príjemne voňajúci. Neznášam všetky tie trblietavé farbiace Labellá, štípajúce Carmexy, či akékoľvek iné. Balea je jediná, po ktorej mám pery fakt hydratované a nemám potrebu si ich stále natierať.


VLASY

šampón Dixi žihľavový - Kedysi som doma mala niekoľko šampónov, a striedala ich používanie. Sem tam som si kúpila aj tento obyčajný, lacný, priemerný Dixi, ale v poslednej dobe už kupujem len ten. Odkedy ho používam pravidelne, vlasy sa mi menej mastia, sú svieže, sú proste naozaj umyté. Počula som naň veľa negatív, že máte po ňom vlasy vysušené, nerozčesateľné.. no tu si hovorím - je taký problém po umytí použiť nejaký olejček, alebo niečo, čo tie vlasy hydratuje a uľahčí rozčesávanie?

Ja používam pravidelne po každom umytí do vlhkých vlasov. Olejčeky striedam, momentálne mám tento:

olejček do vlasov Pantene - a je skvelý, voňavý, hydratujúci. Používala som už rôzne, istú dobu som mala Baleu taký s kokosovou vôňou, ten bol úžasný. Potom som používala aj MonPlatin taký krém, ten tiež mi vyhovoval.. takže ak máte vlasy po šampóne suché a nerozčesateľné, odporúčam používať nejaký nezmývateľný olej, balzam, ktorý sa nanáša ešte do vlhkých vlasov.

suchý šampón Nivea - používam v prípade, ak sa mi fakt nechce umývať vlasy, alebo nemám čas si ich umývať a potrebujem normálne vyzerať. Je podľa ma jeden z najlepších, tento je pre blond vlasy a majú aj pre tmavé vlasy.

Kondicionéry a ani masky nepoužívam. Alebo teda masku veeeeeľmi výnimočne, ale celkovo nemám na to nervy - naniesť, čakať, oplachovať... snáď niekedy.


TELO

Sprchové gély - používam už asi tretí tento, no inej vône a sú to topkové sprchové gély. A tie neskutočné vône.

telové mlieka Dove a Nivea - pre mňa dvojka najlepších. Niveu pumpičkovú mám stále položenú na komode a kedykoľvek v prípade potreby natieram ruky, telo, čo treba. Dove aktuálne mám niekoľko druhov, čo som aj podostávala, aj kúpila, a natieram najčastejšie nohy, vždy večer po sprche.

peeling Dove - nie som v tomto veľmi dôsledná, ale aspoň raz za mesiac ho použíjem. Už asi rok mám tento, má prijemnú vôňu a ako jediný z peelingov, čo sú na trhu neobsahuje oleje, takže pekne pripraví a zmatní pokožku aj v prípade ak chcete použiť samoopaľovací prípravok. 

Indulona olivová - krém na ruky, ktorému som verná, už snáď10 rokov a nič ho neprekonalo. Najlepší, najlepšie hydratujúci, voňavý, aj na ekzematické ruky, mega vysušené a popraskané ruky. Zachránil mi už kadečo na rukách a teda všade ho odporúčam. Ak ste ho ešte nemali .- ODPORUČAM.

Rexona Maximum protection - moji starí čitatelia si možno pamätajú recenziu na tento antiperspirant - Inovatívna Rexona Maximum Protection - čo je už 10 rokov - wau! A odvtedy iný antiperspirant nepoužívam, lebo tento je za mňa jediný a najlepší, po ktorom sa fakt nepotím.

To je tak všetko, nabudúce si dáme zase moju dekoratívnu kozmetiku a bežný aktuálny makeup.

Tak a teraz som zvedavá, či aj vy používate niečo čo ja?



  • Share:

You Might Also Like

4 komentárov

  1. Znám antiperspirant Rexona, na léto a nebo při zvýšené aktivitě je to jeden z mála produktů na který se můžu spolehnout. Pak tamponky Ebelin a odličovač Mixa. A olejíček na vlasy Elseve. Co neznám a zaujalo mě je pleťová péče Revolution a šampon na vlasy Dixi:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Polovicu vecí používam aj ja, niektorými sa rada inšpirujem :-)
    Dixi šampón používa môj syn už roky a je super.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super výčet produktů! :) Deodoranty od Nivei jsou mé nejoblíbenější a co se týče čistícího gelu, už dlouho používám jeden od značky Uriage - mé pleti velmi prospívá. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Peeling Dermacol mám také akorát jinou příchuť a je naprosto skvělý

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!