Pudingáč, pudingoš, točený závin... takto by ste tento koláčik našli v rôznych obmenách na internete. Ja ho poznám už dávno, robila ho ešte moja mamina, a raz som ho náhodne našla v jednej kuchárskej knihe, ktorú mám doma pod názvom Zuzkin pudingový závin.
Hneď som si naň spomenula a musela ho upiecť. Je výborný, nadýchaný, vhodný ku kávičke ale aj ako raňajkové pečivo.
Skúste ho.
Suroviny:
500g hladkej múky
40 g kvasníc
4 PL kryštálového cukru
200 ml teplého mlieka
2 vajcia
2 PL oleja
Plnka:
1 kakaový puding
400 ml mlieka
5 PL kryštálového cukru
120g masla
Postup:
Vymiešame si suroviny na hladké cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť.
Po vykysnutí si ho rozdelíme na 4 časti a každú rozvaľkáme.
Plnku si pripravíme tak, že uvaríme puding s cukrom v mlieku, ako klasiký puding a do ešte horúceho vmiešame maslo. Necháme vychladnúť, priebežne miešame, aby sa nám neurobila kožka.
Touto plnkou natrieme každý rozvaľkaný plát cesta a zavinieme. Položíme na pekáč 2 vedľa seba a vzájomne ich prepletieme. Vzniknú nám tak 2 záviny.
Potrieme žĺtkom a dáme piecť na 180°C cca 30-40 minút.
Necháme vychladnúť a krájame.
Poznáte tento koláč?
5 komentárov
Poznám a je výborný!
OdpovedaťOdstrániťTen vypadá velice dobře :)
OdpovedaťOdstrániťVůbec neznám, ale už z fotky bych se do něj ráda zakousla, určitě vyzkouším, děkuji:-)
OdpovedaťOdstrániťVypadá velmi chutně, super recept, který určitě stojí za vyzkoušení. :)
OdpovedaťOdstrániťTen musí být chuťově naprosto báječný! :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem za všetky komentáre!