Jedli ste už niekedy nejaký koláč, ktorý bol zo zeleniny? Bežne sa používa cuketa, mrkva, ale ja som jedla už aj fazuľový a bol výborný. Piecť som piekla zatiaľ iba mrkvový, a teda tá mrkva je tak skvelá a sladká ingrediencia, že a v koláči úplne stratí a vôbec o nej neviete.
Tak poďte si dnes upiecť tento, je naozaj vynikajúci.
Suroviny:
2 vajcia
200g práškového cukru
2 vajcia
200g práškového cukru
140 ml oleja
170 g polohrubej múky
1 kypriaci prášok
1 lyžička mletej škorice
300g nastrúhanej mrkvy
Na krém:
250g mascarpone
250ml šľahačkovej smotany
1PL práškového cukru
1 vanilínový cukor
Sladká bodka:
horká čokoláda
Postup:
Vymiešame si vajíčka s cukrom, postupne pridávame olej, múku, kypriaci prášok, škoricu a nakoniec vareškou zapracujeme postrúhanú mrkvu.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Dáme upiecť na 180°C cca 30 minút.
Po upečení necháme vychladnúť.
Pripravíme si krém zmiešaním mascarpone, vyšľahanej šľahačky, cukru a vanilínového cukru. Spojený krém natrieme na koláč, nastrúhame čokoládu a dáme do chladu stuhnúť aspoň 3 hodiny.
Je naozaj výborný, dobrú chuť.
4 komentárov
mňam milujem mrkvové koláčiky
OdpovedaťOdstrániťTen vypadá skvěle
OdpovedaťOdstrániťKoláč z fazúľ som veru ešte neskúšal, no myslím, že ani mrkvový a tento vyzerá skvelo. Ochutnal by som.
OdpovedaťOdstrániťz blogu Damien is online
Z mrkve jsem ještě nikdy nepekla, ale tenhle koláč vypadá chutně a nezdá se mi na přípravu ani tak moc složitý, pustím se do něj, děkuji za recept:-)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem za všetky komentáre!