Fašiangy sú v plnom prúde a mne sa s týmto obdobím spájajú šišky. Také klasické vyprážané na oleji s džemom, posypané cukrom, alebo najnovšie ich robím s malinovou, či jahodovou penou. Mňam.
Robili ste ich už niekedy? Ja som sa im dlho vyhýbali, lebo sa mi zdalo, že sú náročné na prípravu, ale vôbec to tak nie je. Sú úplne jednoduché. A ja vám ponúkam tento recept, je úplne skvelý, a aj preto si ho chcem na blog uložiť.
500g hladkej múky
2 žĺtky
40g kryštálového cukru
20g droždia
300ml mlieka
štipka soli
30 ml rumu
30g masla
Všetko spolu zmiešamu v tuhé cesto a necháme kysnúť na teplom mieste. Po vykysnutí vyvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm a vykrajujeme okrúhle kolieska, ktoré necháme ešte pod utierkou 10-15 minút podkysnúť.
Potom do každej prstami urobíme jamku a dáme hneď vyprážať do horúceho oleja. Vyprážame na menšom plameni, pomaly do zlatista.
Po vybratí ich osušíme na papierovej utierke, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
Necháme vychladnúť a podávame buď len s džemom a posypané práškovým cukrom, alebo s džemom a malinovou/jahodou penou. Ja používam túto - len sa vyšľahá so smotanou a je výborná.
0 komentárov
Ďakujem za všetky komentáre!