RECEPT: Broskyňovo-jogurtový koláč

By Zuzulienka - 30.10.25

Vždy, keď otvorím broskyňový kompót k nejakému jedlu (najviac sa mi hodí k pečenému kuraťu a ryži), nikdy sa u nás nedoje celý. A potom vymýšľam, čo urobím so zvyškom. Tentokrát som našla jeden skvelý recept, ktorý je (tak ako väčšina mojich receptov) veľmi jednoduchý a aj chutný. Mňam.

Poďte ho skúsiť.




Skladá sa z 2 ciest:

1. cesto:
2 vajcia
1 hrnček kryštálového cukru
1/2 hrnčeka oleja
1 hrnček mlieka
2 hrnčeky polohrubej múky
1 kypriaci prášok

2. cesto: 
1 hrnček práškového cukru
2 kelímky bieleho jogurtu (ja používam bánovecký)
2 vajcia
1 vanilkový puding v prášku
1 vanilínový cukor

a broskyňový kompót.

V mixéri si vymiešajte všetky suroviny na prvé cesto, teda najprv vajcia s cukrom, potom postupne pridávajte, olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva.

V druhej miske zvlášť si vymiešajte - stačí tentokrát metličkou ručne všetky suroviny na druhé cesto. To bude redšie.

Plech si vysteľte papierom na pečenie a vylejte naň polovicu prvého cesta. Potom cikcakovito vylejte naň druhé redšie cesto, poukladaje nakrájané broskyne a zalejte zvyškom prvého cesta.

Pečieme na 180°C približne 40 - 45 minút.
Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a podávame.



Dobrú chuť!

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov

Ďakujem za všetky komentáre!