Wedding plans

By Zuzulienka - 9.2.13

Keďže dnes je sobota a soboty sú dňom sobášov, a je pár dní pred Valentínom, tak tu mám pre vás príspevok ohľadom mojich svadobných príprav a predstáv.

Svadba je pre mnohé ženy jednou z najkrajších udalostí života. Je to príjemný pocit, ak muž, ktorého milujete si vás chce zobrať za ženu. Je mi jasné, že sa tým nič vo vzťahu nemení a že deti môžu byť aj bez svadby  a už vôbec si nemyslím, že svadba je to najdôležitejšie a že mi zaručí vernosť muža až do konca života. Nikto z nás nikdy nevie, čo sa môže stať a svadba nie je zárukou ničoho. Avšak napriek tomu všetkému je to krásna udalosť, na ktorú sa pripravujeme týždne, či mesiace.



Pre mňa osobne je svadba akýmsi vyšším levelom vzťahu. Je to síce len jeden deň, ale všetko to plánovanie predtým, ktoré niekedy trvá aj rok, by sme už mohli považovať za samotnú svadbu. Plánujeme, tešíme sa, skúšame, chystáme... Tak je to aj u nás. Prípravy už sú, no nie v plnom prúde. Niečo už máme a na ostatné je ešte času dosť.

Pomaličky už ale stále prezerám stránky, ktoré sa týkajú svadby, mám vytvorený zvlášť priečinok Svadba, kde si ukladám, všetko, čo sa mi páči – šaty, účesy, nechty, torty, atd. V niektorých veciach mám úplne jasno a v niektorých ešte vôbec neviem, ako sa rozhodnem. Tak tu mám pre vás len také predbežné predstavy a plány niektorých svadobných záležitostí. Týkajú sa hlavne výzdoby, šiat a účesu.
Náhľad do môjho adresára Svadba:


To najdôležitejšie už máme -  rezervovanú sálu, výzdobu, vybaveného fotografa, kameramana, dj-a, vizážistku, manikúru, predbežne pekárku a kňaza. V tomto totiž platí, kto prv príde, ten prv melie (pokiaľ samozrejme nemáte nejakého známeho, čo robí tieto služby). Pretože naozaj by som nechcela zháňať fotografa na poslednú chvíľu a vyberať si už len z tých možno horších. Pretože tí lepší bývajú väčšinou už dlho dopredu obsadení.

To, čo ešte chýba je kaderník, šaty, oblek a ostatné drobnosti ako oznámenia, jedlo, pitie, doplnky – budeme riešiť až niekedy od mája. Termín máme v auguste.

Výzdoba – toto viem od začiatku, že bude zladená do červena. Proste je to podľa mňa farba lásky a svadobný deň by sa mal niesť v znamení lásky. Neviem prečo vôbec niekto rieši svadobnú výzdobu v zelenej, modrej či neviem akej kombinácii. Ale áno, každému sa páči niečo iné. Svadobnú výzdobu už mám zajednanú u mojej mamy, keďže sa týmto zaoberá. Mám pre vás aj fotku - trochu tmavšiu, kde môžete vidieť našu rezervovanú sálu, kde sa bude svadba konať, akurát si všetko ružové predstavte v červenej farbe (škoda, že ju tak nemám nafotenú).


Šaty - sú najdôležitejším prvkom nevesty - najčastejšie sú biele, no v dnešnej dobe mnohé nevesty volia aj iné farebné, či s farebnými prvkami. Myslím si, že najväčší problém budem mať práve s vyberaním šiat. Lebo ako vždy, určite tie, čo sa mi budú páčiť – tak na moju výšku nebudú, alebo keď aj budú, tak mi nebudú sedieť. Fakt neviem ako toto skúšanie šiat dopadne. Ale nič, musím byť optimista a preto verím, že určite si nájdem nádherné šaty, ktoré budú presne sedieť na moju postavu a hlavne výšku. A ešte ma straší to, že väčšina šiat je robená len formou korzetu bez ramienok. A keďže neznášam čokoľvek bez ramienok tak sa toho obávam. :(


Prezrela som už niekoľko stránok svadobných salónov (osobne som zatiaľ nenavštívila žiadny) a veľmi sa mi páčia hlavne svadobné salóny Naive (horné tri) a Diamonds (spodné tri) – majú šaty rôzne na výber, avšak predpokladám, že cenovo nebudú najlacnejšie - hlavne Naive. Uvidíme...
Najprv som chcela jednoduché šaty, ako vidíte na horných troch obrázkoch, no neskôr sa mi zapáčili aj také volánikové - spodné tri. Ak to takto pôjde ďalej tak si asi nakoniec vyberiem niečo úplne iné ako som pôvodne chcela :)

Vlasy – sú našou korunou krásy a určite chcem krásny nadýchaný účes z polo rozpustených vlasov. Žiadny drdol, ani nič podobné nechcem. Mám radšej rozpustené vlasy, ktoré robia ženu ženou. Kaderníka som ešte ale stále nenašla :(


Nechty a make-up – toho sa neobávam, mám veľmi šikovnú a skúsenú nechtárku a vizážistku v jednom. Nechty budú určite gélové, a buď klasická francúzska manikúra, alebo niečo jemné ako na obrázku. A make-up určite niečo výraznejšie.


Torty a zákusky - to sú už neskoršie záležitosti, pridávam však nejaké pre predstavu. Určite by mala byť jedna hlavná poschodová a čokoládová.


Tak asi toľko nejaké tie svadobné predprípravy.
Je tu samozrejme ešte kopec iných vecí, ako oznámenia, doplnky, jedlo, topánky,  atď. To sú však veci, v ktorých ešte nemáme úplne jasno a budú sa riešiť až neskôr.

Nakoniec pre inšpiráciu vám predstavujem prvý svadobný časopis, ktorý som si kúpila.
Je to špeciálne a samostatne predajné vydanie Emma Svadba. Má 100 strán a stojí 2,99 €. Nájdete tam ohľadom svadby z každého rožka troška. Snáď mi ešte zopár takých svadobných časopisov pribudne :)


Tak čo vy a svadba? Myslíte si, že je to v dnešnej dobe len prežitok alebo je to pre vás dôležitý krok?
Mimochodom, čo myslíte, ako dlho pred svadbou treba začať plánovať?

Krásnu (pre niekoho možno svadobnú) sobotu!

  • Share:

You Might Also Like

33 komentárov

  1. Ja tiež budem tento možno budúci rok už pani, ale žiadne prípravy sa u mňa nekonajú. Šaty mám už vybrané kt. si dám ušiť. Svadba sa bude konať na Hawaii alebo v Dominikánskej republike a bez rodiny, takto sme sa s priateľom rozhodli. Datum si stanovime ked sa rozhodneme ist na dovolenku co bude asi okolo vianoc alebo noveho roka :D Pre mna je toto lepsi napad ako typycka svadba na slovensku.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ešte som sa zabudla spýtať že koľko máš rokov teda pokiaľ to nieje tajomstvo ... Ja som si ešte pred rokom myslela, že som príliš mladá na svadbu, ale teraz veľa mojich rovesníčok tiež chystá svadbu takže to s vekom asi nemá veľa spoločné.

      Odstrániť
    2. Na hawaji to moze byt krasne a exoticke. Kazdy mame predsa ine predstavy.
      Inak mam skoro 27 - o dva mesiace. Nemyslim si, ze to suvisi s vekom, skor je to o rozhodnuti 2 ludi, a je jedno, ci mas 20 alebo 40. Ty mas kolko?

      Odstrániť
    3. Ja mám 23 v novembri budem mať 24 takže sa vydávať budem ako 24-ročná.

      Odstrániť
    4. Nechať si svadobné šaty ušiť je v tvojom prípade vynikajúca voľba, môžeš si s nimi potom robiť čo chceš a tie fotky na pláži .... vau budete mať nádherné spomienky ;)

      Odstrániť
  2. Toto plánování ti závidím :)K výběru šat - moc se mi líbí ty první z Naive, obyčejně, jednoduché a při tom krásné :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie prve sa aj mne najviac pacia - v jednoduchosti je krasa.

      Odstrániť
  3. Moc ti gratuluji a přeji ať se vše vydaří podle tvých představ:) Už se taky těším až budu takto plánovat. No zásnubní prstýnek už mám, ale myslím si, že jsi ještě tak 2 roky počkám :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O dakujem :) to planovanie je svojim sposobom zaujimave, ale aj stresujuce. Hlavne ked sa nevies rozhodnut medzi mnozstvom fotografov a kameramanov. :)

      Odstrániť
  4. tak ja na zásnuby ešte čakám,a to sme s priatelom od 16,budem mať 24 :) ale zatial sa neponahlame,aj ked ja by som chcela už,ale ešte som na VŠ:)krásne šaty,hlavne ten druhý riadok..ja by som si nevedela vybrat..a budeš mať aj závoj?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to ste dlhsie spolu ako my :) netreba sa urcite nikam ponahlat.
      Zavoj alebo korunka - tak to este nie som rozhodnuta. Najprv som zavoj nechcela, ale nejak zacinam uvazovat, ze mozno... uvidime.

      Odstrániť
  5. Taky gratuluju, je to hodně starostí chystat svatbu, já si ji osobně asi nechám udělat na klíč, přijde mi to takový o dost jednoduší...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano da sa aj na kluc - mas to tak bez starosti ako hovoris, ale je to aj drahsie si myslim...

      Odstrániť
  6. to je pekné ako to máš v tých priečinkoch :) vlastne už aj tá dlhá príprava je akýmsi potešením a ten čas tak rýchlo ubehne tak želám aby to bol nezabudnuteľný krásny deň !:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem, ano ta priprava je aj radostna aj trochu stresujuca :) ale je to urcite zaujimave :)

      Odstrániť
  7. Ty budeš určitě kouzelná princezna ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. beautiful picks! Yoy've got a very nice blog
    Love, Katania from Poland

    http://marmollade.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Já se na tohle všechno plánování hrozně těším. Sice už teď lituju toho, kdo si mě vezme. :D Ale i tak. Pro mě je svatba něco, co k životu neodmyslitelně patří. Každá žena se chce aspoň jednou cítit jako princezna a pro mě to bude nejhezčí pocit až když si obléknu svatební šaty. Navíc, když vidím ve filmech, jak svou vyvolenou muž žádá o ruku, je to něco nepopsatelně krásného a romantického. Proto se na ten den těším. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Úžasný príspevok ;) určite budeš nádherná nevesta :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Pripravy jsou krasne obdobi :-). Hlavne to teseni se, co? :-)

    Ja jsem je vynechala, nejak nezbyl cas. Mezi zadosti o ruku a svatbou bylo jen par dnu. Ale i tak jsme meli krasnou svatbu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj my to mohli naplánovať skôr, ale nakoniec je to takto lepšie, aspoň sa človek nenáhli :) ale určite aj tie vaše krátke prípravy mali svoje čaro :)

      Odstrániť
  12. Vybrala si si krásne :)
    Niekedy som nejak svadby neriešila a ani som sa nechcela vydávať. Ale dnes sa už veľmi na všetky tie prípravy teším.
    Len sa dočkať toho prsteňa :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem. Verím, že aj ty sa určite dočkáš. Trpezlivosť ruže prináša :)

      Odstrániť
  13. great post!

    http://glamourgirl-bg.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Moc se mi líbí šaty v horním obrázku a dala bych si kousek toho dortu :)
    Just be yourself by Petra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak tie torty to máš pravdu, to by som si aj ja hneď dala. všetky vyzerajú tak lákavo, že človek fakt nevie, ktorú si vybrať.

      Odstrániť
  15. paráda :)) svadba je podľa mňa dôležitý krok a posun ďalej pre pár. Myslím že je to dôležitý medzník a nie len jeden deň alebo podpísanie určitého papiera ako to všetci hovoria :) tak ti teda prajem aby si si svoj svadobný deň užila, hlavne bez starostí a samozrejme aj všetky príjemné veci, ktoré manželstvo sľubuje :))

    pozývam ťa na môj blog:
    styllin.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  16. ahoj, ten casopis si si kupila tento rok? dik za odpoved

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Som rada, že si článok už uverejnila. Bola som naň zvedavá a veru, nesklamala si ma. Páči sa mi tvoj výber ako šiat, tak aj ostatných vecí. A tá posledná torta je krásna ;-) Mimochodom, práve v auguste sme sa s tým mojim dali dokopy a vznikol z toho prekrásny vzťah, takže dúfam, že aj vy dvaja to budete mať po svadbe aj naďalej tak krásne, ako doteraz a že vám ten augustový termín prinesie rovnaké šťastie ako nám. :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!