Čo si zas mám obliecť?

By Zuzulienka - 11.7.13

Pravidelne pracujúci, či školopovinní, ktorí nemusia nosiť rovnošaty, vedia, čo je to stáť každý deň pred skriňou a rozmýšľať, čo si dnes obliecť. Je to každodenná dilema nás žien. Vieme sa aj 100krát prezliecť, kým sme so sebou spokojné tak, aby sme mohli vyraziť. Muži nad nami len krútia hlavami.


Tak som si povedala, že dnešný článok bude tak trochu zamyslením nad tým, ako sa obliekam a obliekame, čo je mojim a vašim kritériom pri výbere oblečenia, ako ho kombinujeme a aké farby a štýl preferujem. Tak poďme na to, je naozaj dlhý.

Plánujete si oblečenie?
Ešte donedávna som proste každé ráno stála pred skriňou a rozmýšľala, čo si obliecť. Skriňa plná oblečenia a ja som často prišla k záveru, že si vlastne nemám čo obliecť (čo však vôbec nie je pravda). Tak som si povedala dosť!
Zistila som totiž, že keď neviem, čo si ráno obliecť, tak strávim niekedy pred skriňou aj polhodinu, kým to zistím a nakombinujem niečo, v čom si poviem: áno, v tomto môžeš ísť. Neuveriteľné!
Preto už zopár týždňov skúšam nový systém a celkom sa mi osvedčil. Oblečenie si jednoducho pripravím už v nedeľu a to na celý týždeň. Nie len na deň dopredu, ale naozaj na celý týždeň. Naozaj si povyberám zo skrine kúsky, nakombinujem ich spoločne do outfitov a naukladám ich na seba postupne tak, ako si ich plánujem obliecť počas týždňa. A mám tak o starosť menej a ráno som pokojná, pretože ma nič nezdržuje a nemusím nič vymýšľať. Jasné, že takéto týždenné organizovanie môže byť zradné, pretože nikdy neviete, ako sa zmení počasie. Je mi však jasné, že v lete nezačne zrazu snežiť a v zime nebude 30 stupňov, aby som musela kompletne vymeniť celý naplánovaný outfit. Vždy sa to dá predsa zachrániť svetríkom, pančuškami, kabátikom, či výmenou sukne za rifle, ak sa počasie obráti.

Vyzerá to asi takto - oblečenie na tri dni
Čo je vašim kritériom pri obliekaní?
Dosť často som sa stretla s tým, že sa mnoho z vás oblieka podľa nálady, alebo podľa toho na akú farbu má v daný deň chuť. Čo to vlastne je? Ja som sa nikdy neobliekala podľa nálady na určitú farbu, takže to celkom nechápem. To sa akože zobudíte a máte chuť na červenú, alebo ružovú, alebo modrú? U mňa to teda nikdy takto nefungovalo a nikdy sa mi nestalo, že by som mala chuť na určitú farbu. Obliekanie u mňa vždy podliehalo aktuálnemu počasiu a tomu, aby som každý deň nechodila v tom istom oblečení. A tak to je stále. Skôr sa riadim tým, či mám chuť na sukňu, alebo nohavice, a k tomu dokombinujem tričko, či sveter.



Aké farby u vás prevažujú?
Keby ste otvorili môj šatník tak by ste v ňom našli kopec čiernych vecí. Čierna je proste ľahko kombinovateľná a hodí sa ku každej inej farbe. Taktiež má ďalšie výhody – zoštíhľuje a vyzerá elegantne. Nevýhodou je možno to, že v lete je v nej horúco. Ale iné nevýhody nevidím. Preto mám čiernu rada a veľmi často ju nosím.
Okrem čiernej však mám aj dosť farebných vecí – nájdete u mňa veľa červenej, modrej, nejakú ružovú, lososovú, hnedú, či šedú. Bielych alebo krémových kúskov sa u mňa tiež zopár nájde. Farby, ktoré u mňa chýbajú sú zelená a oranžová, žlté mám asi len 2 tričká, a fialovej mám tiež málo.
Napriek všetkému, čierna u mňa prevažuje. 

Aké strihy a štýl preferujete?
V jednoduchosti je krása. Preto v mojom šatníku nenájdete nič extravagantné, do očí bijúce, alebo kúsok, ktorý by sa dal nosiť jednu sezónu. Rada si vyberám nadčasové jednoduché kúsky, ktoré sa dajú nosiť dlho a kombinovať na viac spôsobov. Existuje kopec rôznych štýlov obliekania sa, a trochu som kvôli tomu zapátrala na nete, kde som sa dozvedela, že patrím k romantickému štýlu obliekania sa. Romantický štýl neznamená, že chodíte oblečené ako zamilované princezné, ale znamená to, že milujete všetko ženské oblečenie – sukne, šaty, topánky a chodíte v nich častejšie ako v nohaviciach. takže to som ja.

Čo u mňa v šatníku nenájdete alebo čo vôbec nenosím a neláka ma
Nenájdete u mňa žiadne roztrhané džínsy, neónové farby, gumáky, tričká, či šaty bez ramienok, dlhé sukne, alebo šaty až po zem, riflové kúsky (okrem samotných riflí), conversky, kockované košele a vôbec takmer žiadne košele, ak nerátam jednu bielu, a akékoľvek príliš vzorované oblečenie. TO sú proste veci, ktoré ma vôbec nelákajú, nepáčia sa mi a asi mi ani nikdy nič hovoriť nebudú.
Taktiež nevlastním žiadne elegantné kraťasy, ale nie z dôvodu, že by sa mi nepáčili, ale preto, lebo som dosť vysoká a k takýmto kraťasom sa podľa mňa ideálne hodia krásne vysoké opätky, inak to vyzerá divne a s teniskami to nepôsobí elegantne. S mojou výškou súvisí aj to, že u mňa nenájdete opätky vyššie ako 8 cm. Myslím, že pri mojej výške je už dosť aj tých spomínaných 8 cm.

zopár mojich sukní
Čo naopak milujem a nosila by som stále?
Tak to sú sukne a šaty, tých mám strašne veľa a strašne rada ich nosím vždy keď sa dá. Aj v zime. Taktiež milujem legíny, so správnym vrškom a topánkami vedia vytvoriť skvelý outfit. Taktiež som si v poslednej dobe obľúbila šály a šatky, sú proste skvelým doplnkom. No a nesmiem zabudnúť na kabelky, aj keď to nie je konkrétny kúsok oblečenia, ale patrí to k nemu.

Koľko toho oblečenia vlastne mám?
Aj keď často bezradne stojím pred skriňou (pokiaľ si oblečenie vopred nenaplánujem) a zdá sa mi, že nemám čo na seba, opak je pravdou. Môj šatník je v skutočnosti preplnený až až – no ako iste samy viete, oblečenia nie je nikdy dosť a preto stále pribúda. Navyše nemíňam za zbytočne predražené značkové oblečenie, ale kupujem si oblečenie v dostupných cenových reláciách a veľmi často v zľavách. Stretla som sa už aj s názormi, že oblečenie v zľavách je nekvalitné, ale s tým nemôžem súhlasiť. Môžem napr. povedať, že cena mojich sukní sa väčšinou pohybuje od 3 do 10 €. A všetky sú skvelé a nerozpadli sa ani po niekoľkých noseniach.

Takže takto som vám predstavila to moje každodenné obliekanie sa. Niekedy je to boj, a inokedy malina. Ako si plánujete oblečenie vy? Aký je váš štýl? Aké farby preferujete a čo vo vašom šatníku nenájdeme? Prezraďte aj vy niečo na seba.

  • Share:

You Might Also Like

16 komentárov

  1. Pekný článok tiež to z tými farbami "podľa nálady" nechápem. Inak napísala si že nemáš si chuť kupovať trička bez ramienok....A ŠATY až po zem, ale predsa máš tie popolnočné ;)
    Inak ja mám košele veľmi rada síce ich nemám veľa v šatníku ale strašne sa mi páčia ;)

    Stým planovaním týždeň vopred je super ale ja by som sa ktomu asi neprinútila :D

    Sukne sa mi páčia ale nepatria ktým mojím naj kúskom radšej šaty a najradšej rifle alebo šortky.
    Nemám rada roláky a takisto dlhé sukne.

    Stým kupovaním vecí to mám rovnako niesom ochotná vyhodit majland za ten najnovší trend ;)

    Fúú tak to je dlhý komentár :D :D Už by som aj mohla končiť :D
    freedom writer

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak tie popolnocne su veru jedine,ale nejak som ich neratala pretoze su take slavnostne. dlhe saty na bezne nosenie nemam teda ziadne.

      Odstrániť
  2. keď som chodila do roboty, tiež som si chystala oblečenie popredu, ale len deň predtým. znie to možno komicky, no mala som čo robiť so sebou, aby som vstala (4:00). nebolo to ale pravidelne, občas sa stalo, že som si nenachystala a ako píšeš, hneď to zabralo aj pol hodiny času a s tým súvisiace utekanie na bus :-/ skriňa na prasknutie a nemám čo na seba :-D
    ja osobne mám rada farby veselé, farebné, ale mám hrozne rada aj čiernu. začala som ju ale bmedzovať, odkedy som si všimla, že na fotkách v nej vyzerám smutno, utrápene a staro, to sa týka aj iných tmavších farieb. tričká na ramienka ním, mám ich dosť, s mojím potením v lete som to inak ani nevidela, ale v poslednom čase, keď niekam idem, tak nadávam, že mám milión tielok a žiadne slušné tričko alebo top. no a čo sa týka dlhých šiat alebo sukní, tie by som aj rada vyskúšala, len som krpatá, podľa mňa to lepšie vyzerá na vysokej postave. a mám dve riflové sukne a jedny šaty, ktoré som mala na sebe 1x, lebo je v nich horko :-D legíny mám rada aj ja, hoci by som sa s tým dostala do módneho pekla. v každom prípade, ja uprednostňujem pohodlné oblečenie :-) a milujem tričká s postavičkami a inými blbosťami (Helo Kitty, Angry Birds, Mickey...) na voľný čas alebo k rifliam. Nevyzerám na svoj vek, tak si to ešte hádam môžem dovoliť :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa zase zda ze cierna tak zvyraznuje,nevsimla som si zatial ze vyzeram s nou smutne. naopak sa mi zda ze pastelove farby na mne posobia nevyrazne a slabo. mozno preto ze som blondina s bledou pletou. a tricka s akymikolvek postavami,tvarami nemusim a vlastne take ziadne ani nemam.

      Odstrániť
  3. Ja ked idem do školy tak si bud tiež pripravím veci už večer, alebo ráno ked vstanem a prvé čo mi príde pod ruku, pravdaže to nejako skombinujem. Cez zimu rada nosím rifle, mikiny a ked je velká zima tak kožák. Niekedy si ale oblečiem aj punčochy so suknou. Tiež rada nosím legíny, hlavne čierne sa dajú dobre zladit so všetkým. Prevládaju u mna tmavšie farby, ale občas príde na mna stav ked čiernu na sebe nechcem ani vidiet. :D Saty velmi nenosím, skor dám prednost sukni alebo kratasom. A narozdiel od teba, mám celkom rada tielko a nejakú tu košelu. :D väčšinou tiež s legínami. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak stav ze coernu nechcem vidiet som zatial nemala. ale prave tento tyzden to bez nej skusam. a celkom sa to da. bude urcite post :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja som sa v poslednej dobe zamilovala do dlhych sukien, a zaobstarala som si rovno dve .) teda jednu dlhu suknu a jedny saty :) a veľmi sa z nich teším :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no ja som zatial týmto kuskom neprišla na chuť, ale nehovorím, že musia byť zlé :)

      Odstrániť
  6. super článek :) Máš toho v šatníku opravdu hodně :D :D

    Můj blog :http://fashionaddiction-style.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tak ten nový systém je fakt super, skúsim to aj ja. Ja milujem čierne alebo zelené oblečenie, ale myslím takú "vojenskú" zelenú, nie odtieň trávy xDDD, vzorované oblečenie, neónové oblečenie, šaty a sukne, mne sa neónové oblečenie zhnusilo a hlavne tielka, lebo ich má každý a v šatách, aj keď sú z bavlnky sa cítim nepohodlne, lebo sa bojím že mi ich podfúkne a to isté aj so sukňami -.- Šály a šatky zbožňujem, taktiež aj legíny :) Ja som práve pridala článok s novým oblečením a jediné čo tam je drahé je kabelka, ale to bol nutný prípad, napr. sveter som si kúpila za 5€ (pozri si ten článok ak chceš pridala som ho dnes). Ja si na značkové veci vôbec nepotrpím a radšej miniem viac na jedlo :DDD :)

    ----------------------------------------------------------------------------

    http://ewingsmin.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mrkla som na článok a veru, tak sa najlepšie nakupuje. Svetrík za 5 eur je super kúpa :) Ako tak rozmýšľam, vojenská zelená sa v mojom šatníku vobec nenachádza, ani žiadny vojenský vzor a pritom priatel je vojak a má tej zelenej až až :D

      Odstrániť
  8. Super článok, veľmi dobre sa to čítalo. Inak súhlas s pripravovaním si oblečenia večer, tiež som to teraz začala takto praktizovať, keďže som začala chodiť do práce na siedmu :/ ráno na to jednoducho nie je čas, len by som splašene pobiehala okolo skrine a aj tak by som nosila 3 veci dookola. Inak na leto obľubujem hlavne šaty, to je najjednoduchšie riešenie, sukne a jednoduché topy, prípadne tenké bavlnené alebo ľanové nohavice. Farby mám rada všetky, chce to len vedieť vybrať si odtieň vhodný k farbe pleti.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem. áno šaty to je moje, nemusíš nič riešiť, proste dáš ich na seba + kabelka a topánky a ideš :) S tým odtieňom farieb by bolo asi najlepšie zájsť k nejakému odborníkovi, ktorý sa tomu rozumie. Tiež by som rada vedela, aké farby mi presne pristanú :)

      Odstrániť
  9. kočky dakujem za krásne dlhé komentáre :) som rada, že sa článok páčil :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. krásny článok :) mám veľmi rada články,ktoré sa týkajú oblečenia :) no ja každý deň stojím pred skriňou a rozmýšľam ,čo si mám obliecť,síce sa mi niekedy podarí nachystať si večer,čo si oblečiem,ale iba málokedy..moje oblečenie musí byť predovšetkým pohodlné.už viackrát som sa obliekla tak,že som sa v tom cítila zle a celý deň som bola nesvoja..to preto lebo som mala ráno málo času a hodila som na seba to,čo som chytila ako prvé..farbu oblečenia neriešim nikdy..dosť mám problém aj s topánkami a kabelkami pretože nikdy neviem,ako to mám zladiť a to mi zaberie veľa času..nedávno som aj ja zisťovala ,aký mám vlastne štýl obliekania a prišla som na to,že mám rada pohodlné,ale zaroveň elegantné oblečenie,ktoré môže byť skombinované aj s niečím športovým..inak dlhé šaty som si na toto leto zaobstarala a podľa mňa sú nesmierne pohodlné a ženské :-) ideálne na letné horúce dni :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!