Porovnanie krémov na ruky

By Zuzulienka - 21.7.13

O krémoch na ruky som písala už niekoľkokrát. Určite už o mne viete, že bez nich nevydržím ani jeden deň. Potrebujem si ruky nakrémovať po každom umytí, inak mám pocit suchých rúk a cítim sa nepríjemne.
V poslednej dobe sa mi nahromadilo niekoľko krémov, tak som si povedala, že urobím z nich pre vás takú mini recenziu a ich porovnanie.


Indulona olivová 
- vysoko hydratačný a regeneračný ochranný krém na ruky obohatený olivovým olejom, ktorý chráni ruky pred vysychaním.

začnem mojou najobľúbenejšou stálicou. Používam ju už dlho a veru ešte som nenašla krém, ktorý by ju prekonal, nielen účinkom, ale aj cenou. Zopár krémov, ktoré tu dnes spomeniem sa jej podobajú, no za cenu, ako indulona ich nekúpite. Naozaj stačí veľkosť hrášku na to, aby ste hydratovali celé ruky. Má príjemnú sviežu vôňu, ktorú mi chválilo už veľa ľudí. Používam ju väčšinou iba doma, má totiž trošku väčšie balenie a do kabelky si radšej hodím vždy niečo menšie.


Nivea Express Hydration
– ľahký krém na ruky s rýchlym vstrebávaním, s obsahom morských minerálov a zvláčňujúcou technológiou Hydra IQ.

Niveu, ako značku mám rada, preto jej dávam niekedy aj šancu v podobe krémov na ruky. Tento som si kúpila nedávno prvýkrát, v drogérii totiž došla olivová Indulona (a iné indulony nemám rada), tak som musela siahnuť po inom kréme. A keďže viem, že Nivea mi robí dobre, vybrala som tento. Ruky mi naozaj hydratuje, netreba ho veľa a čo ma naozaj milo prekvapilo je jeho vôňa. Je trošičku iná, ako klasická Nivea, ale naozaj príjemná a svieža.


Nivea Soft
– svieži hydratačný krém s jojobovým olejom a vitamínom E.

Krémy Nivea z rady Soft používam už dlhšie. Krém na ruky má praktické malé balenie, preto ho beriem so sebou do kabelky a do práce. Je veľmi ľahučký, má sviežu vôňu a napriek svojej jemnej konzistencii krásne hydratuje.


Yves Rocher Hand Beauty Care
– hydratačný krém, ktorý hydratuje a chráni pokožku pred nepriaznivými vplyvmi prostredia.

Túto žltú tubu pozná určite veľa z vás. Je to kamilkový krém na ruky od YR: Ja som ho dostala ako darček. Skúšala som ho úplne prvýkrát. Konzistencia je taká jemná, a hydratácia celkom dobrá. Čo mi trošku na ňom vadí je vôňa. Mám radšej príjemné svieže, ovocné, či kvetinové vône, ako vône rôznych byliniek. Na druhej strane plusom u neho je, že má prírodné zloženie. Obsahuje výťažok z bio arniky, olej z kopry a repky olejnej a 100% rastlinný glycerín.


TianDe Aloe Vera Extract 
– regeneračný krém na ruky s extraktom z aloe vera

tento krémik pochádza z radov kvalitnej prírodnej kozmetiky. Asi vám značka nič nehovorí, ani ja som ju nepoznala, kým sa mi nenaskytla možnosť vyskúšať ju. Krém obsahuje aloe vera a musím povedať, že veľmi dobre ruky hydratuje. Stačí ho máličko, pri väčšom množstve zanecháva ruky mastné. Celkovo má napomáhať aj hojeniu mikroraniek a predchádzať lúpaniu kože. Vonia tak výraznejšie, ale celkom sviežo. Takže ak chcete vyskúšať nejaký nový hydratačný krém z oblasti prírodnej kozmetiky, skúste tento. Možno v ňom objavíte niečo, čo vám iný krém nedal.


Avon Skin So Soft
– krém na ruky s minerálnym zložením a jemným trblietavým efektom.

krémy Avon vždy krásne voňajú. Avšak s hydratáciou sú na tom horšie. Alebo možno ako pre koho. Mne veľmi nevyhovujú. Po natretí cítim úľavu a ruky sú hydratované, ale tento efekt nie je dlhodobý. Konkrétne tento krémik je s jemnými trblietkami, čo mi tiež veľmi nevyhovuje, pretože po natretí sú všade. A predstava, že sa dotknem jedla s trblietavými rukami a trblietky tak budú aj na ňom - tak to mi vadí.. Preto sa celkovo krémom na ruky s trblietkami vyhýbam.



Balea Beautiful Berries
– krém na ruky s vôňou lesného ovocia, panthenolom a olivovým olejom pre hodvábne jemnú pokožku rúk.
Tak tento krém ma trošku sklamal. Po vašich skúsenostiach na blogoch som sa rozhodla si ho kúpiť. Pri ovoniavaní v drogérii ma hneď nadchol. Pri natieraní na ruky sa na vás vyvalí jemný biely krémik stredne hustej konzistencie a sladká vôňa. Neviem prečo, ale po chvíli mi na rukách začne tá vôňa vadiť, až mi je nepríjemná. A s hydratáciou som tiež nebola veľmi spokojná. Napriek tomu, že obsahuje olivový olej, vôbec nehydratuje tak, ako olivová indulona. Takže za mňa už nie. Ale nehovorím, že to je zlý krém, len mojej pokožke a čuchovým bunkám nesedí. Niekomu inému môže vyhovovať.



Tak čo, máte s niektorým krémom skúsenosti? Nachádza sa v mojej recenzii aj váš obľúbený? Alebo aký je váš obľúbený krém na ruky?

  • Share:

You Might Also Like

15 komentárov

  1. Fúha, dosť si ma prekvapila s tou Indulonou :) U mňa je to naopak ten najhorší krém na ruky asi. Neskutočne mastný a vôňa mne osobne tiež nesedí. Mám radšej také ľahšie krémy, ktoré sa rýchlo vsiaknu a dodadjú taký svieži pocit. U mňa zatiaľ dlhú dobu vyhráva Oriflame Apricot & White Tea :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano, modra indulona, alebo ruzova su extremne mastne, a tie nepouzivam. Celkovo mi nevyhovuje ziadna indulona, len tato olivova je perfektna. Skusala si konkretne ju? Ak nie vyskusaj, pretoze tato vobec nezanechava mastny film. A hydratuje.

      Odstrániť
  2. Ja by som chcela krém na ruky kotrý sa rýchlo vsiakne, nezanechá mastný film a proste hydratuje ale potom aby som ho už na rukách necítila :D Neviem či je to pochopiteľné ale ktorý z týchto krémév si myslíš že by mi vyhovoval?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak presne taka je ta olivova indulona, alebo niektora z tych nivei. Aninjedna z nich mi nezanechava pocit mastnych ruk. A takisto aj tiande je taky krem. Ja teda neviem, ale mozno zavisi aj mnozstvo ktore natieras. Ja si davam na obe rukz vzdy tak velkost vacsieho hrasku.

      Odstrániť
  3. Olivová indulona ??? Tak to počujem prvý krát :) Určite vyskúšam. Týmto článkom si ma milo prekvapila. Naozaj sa ti vydaril :)
    Zase som sa dozvedela niečo nove :)
    http://nalensworld.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. A myslela som si, že práve od Baley budú tie lepšie ohlasy. :D Indulony sú dobré, ja som používala mandľovú, bola celkom fajn... ostatné som neskúšala, ani nepoužívam krémy na ruky, nemám rada ten pocit, že mám mastné ruky :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No praveze z tychto kremov ani jeden nie je taky ze by mi ruky zanechaval mastne. to by mi vadilo. kazdy sa vsiakne v priebehu pol minuty.

      Odstrániť
  5. O olivovom kreme na ruky vie jedine od Balei inak som o žiadnej inej nepočula ani nevidela ja mam krem na ruky od Nivei a je super:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej nivea je super. a olivova indulona tieZ a je aj lacnejsia.

      Odstrániť
  6. Páni tolik krémiků a ani jeden jsem nezkusila :D Každopádně s tou baleo, několik krému od ní jsem měla a byla jsem spokojená :) momentálně mám nějaké krémy od essence a od avonu, tak snad je brzy vypotřebuju abych mohla koupit nějaký nový, zaujala mě ta Nivea ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mne zase od balei doposial velmi nevyhovoval žiadny krém. Nivea je super tiež, určite ju možem len odporučiť :)

      Odstrániť
  7. olivovú indulonu som si všimla prvýkrát snáď minulý týždeň :D so slečnou v prvom komentári súhlasím, že modrá je mastná, ale občas potrebujem práve to! no uznávam, že si ju dávam len na noc :) môj naj krém je flexitol, zbavil ma nielen pocitu suchosti na dlhší čas ale aj svrbenia rúk. inak to mám s krémami tak, že nech použijem čokoľvek, o 5 minút som na tom tak, akoby som žiaden nepoužila a to nepreháňam. ešte glycerínový od avonu sa dá, ale tiež mastí všetko naokolo. teraz sem tam ukradnem sestre balneum (ktorý som jej darovala), ale to je viacmenej na celé telo. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. fíha tak to je zaujimavé. a skušala si aj tu olivovu indulonu? mne teda vyhovuje najviac..

      Odstrániť
  8. Indulonu mám také ráda, ale nejraději stejně používám Baleu. Loni jsem měla mango, které mi přišlo o trochu hutnější a výživnější, něž toto lesní ovoce. Ale i tak, pro mě je to bezkonkurenčně nejlepší krém na ruce z drogerie co se týče výkon/ cena.
    Wonderfull Today

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!