10 000 dní na svete - alebo iné zaujímavosti

By Zuzulienka - 30.8.13

Internet je tu nielen na to, aby nám slúžil pri práci, ale aj na to, aby sme sa s ním zabávali. Určite ste už objavili kopec zaujímavých aplikácií, stránok a iných deň spríjemňujúcich hračiek. Ja tu dnes pre vás mám 5 tipov, ktoré poznám už dlho a je naozaj zaujímavé skúsiť si ich...



Počet dní od narodenia
Viete kedy ste sa narodili? Určite áno, to vie predsa každý, poviete si... Áno máte pravdu, dátum svojho narodenia pozná každý, ale tušíte vôbec koľko dní ste presne na svete? Koľko dní ubehlo od vášho narodenia?



U mňa je to dnešným dňom presne 10 000 dní od narodenia. A ako to viem? Existuje totiž veľa internetocýh aplikácií, ktoré vám toto zistia do pár sekúnd.
Skúste napr.:
POČET DNÍ

Biorytmus
A čo vlastný biorytmus? Poznáte ho? Hovorí sa, že každý z nás prechádza od narodenia pravidelne tromi niekoľkodňovými cyklami, ktoré sa neustále opakujú: intelektuálny, emocionálny a fyzický. Každý z nich trvá určitý počet dní, má svoje kladné a záporné dni. To znamená, že napr. ak sa váš fyzický cyklus nachádza v plusových hodnotách, tak vám cvičenie, pohyb, či akákoľvek fyzická aktivita pôjde lepšie ako v dni s mínusovými hodnotami. Skúste si to tu:
Biorytmické cyklusy

Pravá a ľavá mozgová hemisféra
Človek má mozog rozdelený akoby na dve časti - teda dve hemisféry. Pri určitých činnostiach používa vždy inú hemisféru. Jedna hemisféra je však u každého človeka dominantnejšia, tzn. že ju používa častejšie.
Ľavá hemisféra - orientuje sa logicky, matematicky, vidí všetko realisticky
Pravá hemisféra - je skôr citová, všetko viac prežíva, používa fantáziu a predstavivosť.
To, ktorú hemisféru práve používate a či dokážete prepínať medzi nimi, si môžete otestovať na tomto videu:
VIDEO
Ak sa postava točí v smere hodinových ručičiek používate pravú hemisféru. Ak sa točí v protismere hodinových ručičiek, používate hemisféru ľavú. Skúste docieliť, aby sa točila tak ako vy chcete. Dá sa to, mám to sama odskúšané a znamená to, že viete prepínať medzi mozgovými hemisférami.

Východ a západ slnka 
Určite ste si už všimli, že dni sa dávno nepredlžujú, ale skracujú a pomaly sa blížime k zime. V októbri budeme opäť posúvať čas, no už teraz ste určite postrehli, že sa stmieva skôr ako pred mesiacom. Východ a západ slnka po jednotlivých dňoch môžete sledovať tu:
Východ a západ slnka - samozrejme treba si nastaviť svoje mesto.

Kde je koľko hodín?
Občas vás možno napadne, koľko majú práve hodín v Amerike, alebo hocikde inde. Veľmi rýchla aplikácia existuje tu:
HODINY - stačí sa myškou pohybovať po mapke a hneď viete, aký majú inde čas.

Optické ilúzie
Ak máte radi rôzne ilúzie a klamanie očí, nech sa páči, tu toho nájdete až-až:
ILÚZIE

Prajem príjemnú zábavu!

Poznáte aj vy nejaké zaujímavé stránky? Ak áno sem s nimi, rada vyskúšam.

  • Share:

You Might Also Like

9 komentárov

  1. Jee, super clanek! Nektere stranky znam, jine vyzkousim prvne a moc se tesim :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Wow, hlavne tie prvé dve sú zaujímavé :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. wow, zaujímavý článok, žijem len 5231 dní :D
    BeeKey

    OdpovedaťOdstrániť
  4. super článok
    http://beautybypetka.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Veľmi zaujímavé tipy, hneď som musela vyskúšať. Tak napríklad žijem 5519 dní :) Nikdy ma nenapadlo počítať koľko som na svete ale je to super. Aj biorytmu je veľmi zaujímavá témička. Vyšli mi tam dajaké tie hodnoty tak ich idem trochu *študovať* lebo ma to povedzme veľmi zaujalo :) Ďakujem za skvelé tipy a gratulujem k tvojím 10 000 prežitých rokov života :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tak toto je úžasné! Na tú točiacu postavu pozerám už asi desiatykrát, ale nedarí sa mi "prepnúť" :D. Super článok, konečne vo svete blogov aj niečo z iného súdka ako je kozmetika a fashion! Veľmi si ma tým potešila :-)

    TravelDreamLove

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Waau, super článok :) najmä to s tým počtom dní od narodenia, veľmi vhodný doplnok ku narodeninovej gratulácii napríklad :)) dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ten počet dní je super. :D Ani by som si nevedela tipnúť, koľko dní som už prežila. :D
    S tou postavou to už poznám, mne sa to točilo naprv do pravej strany a keď som sana to pozerala dlhšie tak do ľavej, potom zase do pravej. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. :) postavu som sa naucila prepínať po dvoch minutach, veľmi zaujímavé :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!