Kozmetika Radox

By Zuzulienka - 31.8.13

V dnešnej dobe máme na trhu toľko značiek kozmetiky, že si mnohokrát nevieme vybrať. Značkami sa to v drogériách, lekárňach, či internetových shopoch len tak hemží. Viete si vybrať podľa rôznych preferencií. Niekto preferuje hlavne cenu, iný, prírodnú kozmetiku, ďalší nedá dopustiť na luxusné značky.


No a potom je tu zlatý stred pre tých, čo chcú kvalitné výrobky, avšak za prístupnú cenu.
A presne tak by som charakterizovala kozmetiku Radox. Je to dostupná značka v drogériách za naozaj prijateľnú cenu a navyše z prírodných ingrediencií. Poďte sa o nej dozvedieť viac a poďte si prečítať, ako som niektoré jej výrobky otestovala.


Kedy a kde vznikla?
Kozmetika Radox vznikla v Anglicku v roku 1908.

Ako vznikol jej názov?
Úplne jednoducho, spojením prvých slabík z dvoch slov - RADiated (vyžarujúci) a OXygen (kyslík)  = RADOX. Teda kozmetika zameraná na relaxáciu, povzbudenie tela a mysle a dopriatie odpočinku po namáhovom dni.

Aký bol jej prvý výrobok na trhu?
Medzi jej prvé výrobky patrila soľ do kúpeľa. Sprchovacie gély vznikli až približne o pol storočia neskôr.

Aké výrobky ponúka v súčasnosti?
V súčastnosti sa zameriava hlavne na kozmetiku spojenú s kúpeľom a relaxom. Jedná sa o rôzne voňavé sprchové gély, peny do kúpeľa, mydlá, či soli do kúpeľa. S iným druhom tovaru zatiaľ Radox neprišiel, ale v budúcnosti nie je nič vylúčené.

Aké prírodné ingrediencie sú obsiahnuté v produktoch?
Sú to hlavne levanduľa, vodné lekno, pomarančové kvety, lotosový kvet, vanilka, zázvor, mlieko, pomarančový olej, materina dúška, jahoda. Všetky tieto ingrediencie môžete nájsť v konkrétnych produktoch a sú zároveň aj základom ich príjemných vôní.

Ja osobne mám veľmi rada voňavé produkty do kúpeľa, sprchy, či na umývanie rúk. Na kozmetike Radox sa mi páči to, že vôňa nie je nijak prehnaná, ale skôr jemná.
Dostalo sa mi do rúk zopár výrobkov na testovanie, o ktorých by som vám rada napísala pár slov.

1. Sprchové gély Radox


Začnime kozmetikou, ktorú používame všetci dennodenne a to sprchový gél. Umývať sa totiž potrebujeme každý deň a preto by sme si túto chvíľku v sprche mali spríjemniť niečím naozaj kvalitným a voňavým.
Sprchové gély od Radoxu spĺňajú obe tieto podmienky. Sú voňavé, sú krásne krémové, ľahko sa nanášajú a krásne penia. Po sprchovaní je pokožka naozaj jemná a voňavá. Konkrétne tieto dve vône, ktoré vidíte na obrázku sú naozaj na zjedenie. Milk & Berries je sladký mix mlieka a jahôd a Soothe je skvelé spojenie vanilky a zázvoru. Okrem týchto dvoch vôní nájdete v rade sprchových gélov aj rôzne iné. Skúste ich!

2. Tekuté mydlá


V tekutých mydlách Radox neponúka až toľko variácií ako v sprchových géloch, no napriek tomu sú to mydlá vhodné na každodenné použitie so samými výbornými ingredienciami. Konkrétne som mala možnosť testovať: Clean & Moisture a Clean & Protect.
Clean & Moisture je hydratačné tekuté mydlo s jojobovým olejom a harmančekom. Veľmi sa mi páči jeho vôňa, je taká osviežujúca a vonia po čistote, teda presne tak, ako by mali ruky po umytí voňať.
Ak si potrpíte na výnimočnú čistotu a ste maniačka na čisté ruky tak určite skúste antibakteriálne Clean & Protect.

3. Peny do kúpeľa


Osobne nie som maniak na kúpanie, a vždy sa radšej osprchujem ako nečinne ležím vo vani, ale zopárkrát som si už kúpeľ s penami od Radoxu dopriala. Celkovo si môžete vybrať až z deviatich variácií, no ja som mala k dispozícii tieto dve: jednu relaxačnú s jednoduchým názvom Relax s vôňou levandule a vodného lekna a druhú na sladký spánok s názvom Sleep Easy s vôňou harmančeku a jazmínu. Peny voňajú naozaj relaxačne, sú husté a vytvárajú naozaj bohatú penu, ktorá aj dlho vydrží.

4. Soľ do kúpeľa


Radox ponúka dva druhy soli do kúpeľa. Ja som dostala tú s vôňou eukalyptu. Priznám sa, že ešte som nemala možnosť ju testovať, no musím povedať, že vonia naozaj prenikavo, dokonca až tak, že vám prečistí dutiny. V podstate eukalyptus na to určený aj je. Soľ v kúpeli by mala pomôcť telu zrelaxovať. Akonáhle ju otestujem, pripravím pre vás krátku recenziu.

Tak toľko moja skúsenosť s Radoxom. Pre mňa je to kozmetika, ktorú si určite občas kúpim, keďže sprchovú starostlivosť rada striedam.

A akú máte skúsenosťs Radoxom vy?

Prajem vám krásnu sobotu!

  • Share:

You Might Also Like

6 komentárov

  1. Ano, ten sprchový gél má velmi príjemnú voňu.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Aj ja veci do sprchy rada striedam a nemám vyhradené, že by som používala čisto prírodnú alebo uprednostňovala cenu či luxus, beriem do ruky všetko všetko nové a rada skúšam. Čo sa týka Radoxu, tak som si naozaj zamilovala soľ do kúpeľa, antibakteriálne mydlo na ruky a sprcháč s vôňou levandule a lotos.kvetu:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ten sprchový gél mám aj ja ale smlieko a medom.JE fantastický
    http://beautybypetka.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mě tahle kosmetika nijak neláká možná mají super shower gely ale nic víc bych si asi nekoupila.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja som mydlo a sprchac dostala na Vianoce od priatelovej mamy. Z darceku z "Jednoty" som teda nadsena nebola, ked prisiel cas ze iny sprchac sa v mojej kupelni nenachadzal tak ma prave Radox prekvapil svojou vonou a hydrataciou. Cakala som horsie ale neocaril ma natolko aby som si ho sama kupila.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja s tebou súhlasím :) aj keď som zatiaľ skúsila len sprchový gél...ale bola som veľmi spokojná :) majú krásnu výraznú vôňu :)

    Beperfectissimple

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!