Gurmánsky tag

By Zuzulienka - 26.9.13

Dobré ránko milé dievčatá.
Dnes tu mám pre vás príspevok, pri ktorom sa vám možno budú zbiehať slinky. Je totiž plný obrázkov jedla a je to tag o tom, čo mám v jedle rada a čo naopak nemusím. Tento tag som raz videla na jednom blogu. Bohužiaľ už si nepamätám na ktorom, no tak sa mi zapáčil, že vám ho sem pridávam.


1. Najobľúbenejšia polievka
Nie som polievkový nadšenec. V reštaurácii si nikdy neobjednávam polievku, jedávam ju iba v práci v dennom menu, aj to ju nikdy nedojem. Pre mňa by polievky nemuseli byť. Zbytočne mi to totiž zaplní žaludok a ja si tak už nemôžem dopriať toľko druhého jedla, ktoré je podľa mňa vždy lepšie a chutnejšie ako nejaká polievka.
2. Najobľúbenejšie hlavné jedlo
Fuha, ako premýšlam, tak mám rada cestoviny na rôzne spôsoby, potom granatiersky pochod, špenátové rizoto, prekladané zemiaky (ale nie s klobásou, ale točenou salámou), a kuracie mäso na všetky spôsoby. Klasické jedlá ako sviečková, rezeň, guláš mi veľmi nič nehovoria. Zjem ich, ale rozhodne nepatria medzi moje naj. Dokonca slovenské bryndzové halušky som nikdy nejedla, pretože bryndzu neznášam. Keď halušky, tak buď syrové alebo vajíčkové. Alebo povestný vyprážaný syr som síce ako dieťa jedla, no dnes ho doslova neznášam a nechápem, čo všetci na tom vidia. A pritom syry mám rada.


3. Najobľúbenejší nealko nápoj
Latte, alebo moja domáca kávička s mliekom.


4. Najobľúbenejší alkoholický nápoj
V poslednej dobe, hlavne ešte keď bolo teplo som pila Cuba libre. Tak som si naň zvykla a tak mi zachutilo, že ho titulujem ako môj doterajší najobľúbenejší alkoholický nápoj.

5. Najobľúbenejší dezert
Najradšej mám klasické koláče s tvarohom, makom, bublaniny, bábovky. Medzi moje naj patrí aj nepečená smotanovo-tvarohovo-jogurtová torta, ktorú môžete vidieť na obrázku. Naopak vôbec nemusím plnkové zákusky alebo penové zákusky.


6. Najobľúbenejší predkrm
nemám žiadny

7. Najobľúbenejšie raňajky
Stále dokola raňajkujem čerstvé pečivo (ideálne kaiserky, tekvicové kocky, alebo akýkoľvek iný druh so semienkami) s klasickým kravským maslom. Najlepšie a najjednoduchšie, čo môže byť, nikdy sa toho neprejem. Viem, som možno nudná, ale mne to chutí a ráno sa mi totiž nechce nič zdĺhavé pripravovať. A k tomu samozrejme káva.


8. Najobľúbenejšia sladkosť
Všetky druhy keksov – Mila, Kakaové rezy, Fidorka, Horalky, Tatranky. Nemám rada tyčinky typu Deli, Mars, Koko, Bounty – príde mi to ako strašne presladená umelina. Taktiež gumenými medvedíkmi si ma nikto nezíska.


9. Najobľúbenejšia slanosť
Najradšej mám pistácie, alebo kešu orechy. Celkovo slané veľmi nemusím, som proste na sladké. a keď už chcem nejakú maškrtu, tak slané ňou pre mňa rozhodne nie je.


10. Najobľúbenejšia zmrzlina
Asi čokoládová. Niekedy som strašne milovala jablkovú, ale to ma už prešlo.

11. Naj obchod na potraviny
Najčastejšie nakupujem v Tescu. Nech si hovorí kto chce čo chce, mne sa tam nakupuje super. A celkovo si myslím, že s kvalitou potravín to vôbec nie je také hrozné, ako všetci hovoria.

12. Najčastejšie jedlo 
Kuracie mäso, ryža, cestoviny, pečivo.


13. Najkalorickejšie jedlo, ktorému nikdy neodolám
Asi všetky tie moje sladkosti a koláčiky. Iné kalórie ma nenapadajú. V McDonalde sa nestravujem a ani som sa nikdy nestravovala, steaky mi nič nehovoria, tak neviem aké kalorické jedlo by sa sem ešte dalo zaradiť.


14. Najobľúbenejší syr
Mám rada tekovský, a potom 30% eidam. Rôzne druhy syrov veľmi nemusím, preto som v tomto taký suchár. Ale aj Mozarellu som si obľúbila, no neviem, či ju radiť medzi syry alebo medzi niečo iné.

15. Naj ovocie
Jablko, jahody, pomaranče. Neznášam ananás, slivky, žltý melón.


16. Naj zelenina
Rajčiny, brokolica, paprika


17. Čo si najčastejšie dávam na chlieb?
Maslo, džem alebo šunka a zelenina.

18. Najobľúbenejší šalát
Letný s paradajkami, paprikou, cibuľou a sladkokyslou zálievkou. Mňam. To na obrázku, ale nie je on, ale idú tam aj tieto ingrediencie.


19. Čo mi doma nikdy nesmie chýbať?
Tak určite v prvom rade mlieko, ktroé potrebujem do rannej kávičky. Potom vždy nejaké pečivo - hlúpostiam ako nejesť pečivo, tlstne sa z neho - neverím (tlstne sa zo všetkého, čoho zje človek veľa). Ďalej maslo, potom sú to určite vajíčka pre manžela, cottage syr, zelenina a ovocie. A samozrejme niečo sladké a aj slané :)

20. Čo ochutnám ako prvú vec ráno?
Čistú vodu :D Lepší obrázok som fakt nenašla :D


21. Čo ochutnám ako poslednú vec večer?
Zubnú pastu.

22. Na čo mám alergiu?
Asi na nič, neviem o konkrétnej potravine, ktorá by mi spôsobovala problémy.

23. Čo nikdy nebudem jesť?
Chrobáky, červy, surové mäso... vôbec ma nelákajú veci typu tatarák, suši, alebo akékoľvek nezvyčajné a čudné kombinácie.

24. Najrýchlejšie teplé jedlo, záchrana v núdzi.
Asi špagety Aglio Olio, ktoré mám urobené veľmi rýchlo. Ale celkovo nepotrebujem ako záchranu, keď som hladná, teplé jedlo. Stačí mi chlebík so šunkou, syrom a zeleninkou. To je pre mňa rýchla záchrana. A chutná záchrana.


25. Čo z jedla neznášam
Bryndzu, ananás, olivy, morské plody, slaninu, klobásky, hovädzie mäso a ešte by sa toho určite dosť našlo, len teraz ma to nenapadne.

Tak to je všetko. Snáď ste sa dočítali až sem a budem rada, ak mi napíšete, či sa v niečom so mnou zhodujete alebo nie. Kto má chuť, môže si tag urobiť na vlastnom blogu :)

Krásny deň!

  • Share:

You Might Also Like

8 komentárov

  1. Já teda bryndzu hodně dlouho neměla, ale teď mi to k haluškám prostě sedí! :)) I když mám ráda i halušky se zelím a slaninou. :P
    Pečivo teď absolutně nejím, ale s tou snídaní to mám stejně jako ty, protože také jím jedno a to samé pořád dokola, a to ovesnou kaši. :D
    U mě je nejčastější jídlo: vločky, tvaroh, kuřecí maso, rýže. :D
    Narozdíl od tebe jsem hodně sýrová! ♥
    Ananas a olivy také moc nemusím. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja by som bez peciva nemohla byt.
      a s tym syrom som to mozno zle uviedla,ja som tiez dost syrova,syr si davam takmer vsade,len stale zostavam pri jednom alebo dvoch druhoch - eidam,tekovsky - ,neskusam ziadne nove.

      Odstrániť
  2. Nepečené dorty miluji! Měla bych zas nějaký udělat, neměla jsem žádný asi sto let! Hezky jsi mě navnadila :-)

    World By Bella

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ALe zato polievky su potrebné pre nás.. aj na trávenie.. švagriná nemá rada polievky, a nikdy nevie ísť poriadne na záchod.. možno keby jedla viac niečoho vodnatejšieho nemala by problém.. mna vždy rodičia učili, že polievka je ku obedu potrebná.. každý deň aspoň raz.. ale tiež to nedodržiavam, no keď je nejaká fajná polievka tak si naberiem aj plný tanier,.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Haha, tak vo veľa veciach to máme presne opačne.. :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!