Dermacol balzam 3 v 1: hydratuje, spevňuje a zvláčňuje

By Zuzulienka - 26.3.14

Teplo a leto sa nám blížia nezadržateľnou rýchlosťou, veď o pár dní tu už máme apríl. Verím, že minimálne polovica z vás aktuálne premýšľa (alebo už aj koná), ako zhodiť kilá do plaviek a hlavne ako postavu aj spevniť. Najúčinnejšie na tento problém je určite cvičenie. Ale čo tak tomu cvičeniu trošku napomôcť? Na to existujú rôzne krémy, mlieka, oleje, balzamy.... a ja by som vám dnes chcela jeden taký balzam predstaviť. Je od Dermacolu, ktorý jednu svoju líniu produktov pod názvom Enja venuje práve produktom určeným na spevnenie, zoštíhlenie, či redukciu celulitídy. Ten, ktorý vám dnes ukážem je určený na spevnenie problémových partií: Dermacol Enja Body Balsam 3v1.


Tento telový balzam sľubuje spevnenie, hĺbkovú hydratáciu a zvláčnenie pokožky celého tela. Preto ten názov 3v1. Existuje kopec produktov na spevnenie tela, no nie všetky zároveň hydratujú. Mám skúsenosti s rôznymi gélmi, po ktorých však bola možno pokožka pevnejšia a pružnejšia, no hydratácia bola biedna. A moja suchá pokožka si hydratáciu doslova pýta. Preto som sa potešila tomuto balzamíku a s radosťou ho vyskúšala. Po mesiaci používania sa s vami môžem podeliť o moje dojmy.



Balzam je balený v praktickej fialovej tube s vytláčacou aplikačnou pumpičkou. Tieto pumpičky oceňujem, krém sa dá vždy ľahko dostať von a nemusíte tak tubu otáčať a mačkať, kým vám z nej niečo vypadne. Avšak, s touto sa mi stalo to, že sa takmer hneď na začiatku pokazila. Fungovala asi na dvakrát a zrazu na tretí krát nebolo možné dostať pomocou pumpičky krém von. Tak som musela odstrániť vrchnák a krém naberať prstami. Čo sa dalo robiť.


Samotný krém je stredne hustej konzistencie, dal by sa prirovnať naozaj k takému balzamu. Nie je ako telové mlieko, ale ni je ani ako telový krém (aj keď ho tak nazývam). Je to niečo medzi tým. Jeho vôňa je jemnejšia, typická pre túto priduktovú radu od Dermacolu. Pokiaľ ste teda niekedy skúšali nejaký produkt s podnázvom Enja a pamätáte si jeho vôňu, tak vedzte, že tento vonia podobne.


No ale poďme k účinkom. Splnil to, čo na obale sľúbil? Ja som ho používala za posledný mesiac približne 5 krát týždenne, väčšinou po cvičení a osprchovaní sa iba na stehná a zadok - to sú totiž partie, ktoré aktuálne spevňujem. Vždy mi stačilo množstvo krému podobné väčšiemu orechu a to som rozotrela a vmasírovala na obe stehná a zároveň aj zadok. Masáž pri takomto kréme je vždy len plus, pokožka sa prekrví a prípravok sa tak lepšie vstrebe a lepšie účinkuje. Masáži som sa nejak extrémne nevenovala, približne 5 minút, kým som balzam úplne nerozotrela a kým takmer nevsiakol. Práca s ním bola jednoduchá

Vždy po použití som mala nohy hladké a jemné a určite sú aj spevnené, no to skôr prikladám cvičeniu. Navyše pokožka je po ňom naozaj hydratovaná a vláčna celý nasledujúci deň, čo sa mi veľmi páči.
Jednoducho som s týmto produktom celkom spokojná.

Neviem však, či je ešte v ponuke, pretože na stránke Dermacolu som ho nenašla. Skúste ho pohľadať v drogériách.

Skúšali ste ho? Aký prípravok na spevnenie sa osvedčil vám?

  • Share:

You Might Also Like

5 komentárov

  1. Zrovna včera jsem na něj koukala v DM a nakonec ho tam nechala. Líbil se mi, takže se pro něj možná vrátím. Mám rada tuhle řadu od Dermacolu ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kedysi som od Dermacolu s názvom Enja čosi mala, ale čo to bolo... ??? Srnky netušia :D Viem len, že to bolo už dávno a použila som to asi dvakrát. Potom mi to dlho stálo na poličke a nakoniec to letelo do koša. Myslím, že to bolo ku koncu strednej a vtedy som starostlivosť o telo dosť flákala. Dermacol ľúbim, ale myslím, že u mňa tieto produkty nebudú mať miesto. Tým ale nechcem povedať, že by boli zlé. Ide len o to, že mne sa nechce čakať na výsledky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tiez zopar enja produktov skusala. A veru mas pravdu, vysledky by som tiez chcela hned.

      Odstrániť
  3. Výrobek vypadá super, i když já jsem si cestu k těmto produktům tak nějak nenašla. Měla jsem doma sprej z Avonu který jsem taky používala na stehna a zadek, ale spíš to bylo takové plus za cvičení, ale že by měl nějaký efekt, to se říct nedá. :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!