RECENZIA: Balea Professional Oil Repair - šampón a olej

By Zuzulienka - 21.3.14

Balea šampóny boli až doteraz pre mňa jednou veľkou neznámou. Raz som si kúpila malinový, no ten bol taký hrozný, že letel do koša. Preto som ich nijako nevyhľadávala. A zrazu mi doma pristál balíček od DM Drogerie, práve so šampónom a olejíčkom Balea Professional Oil Repair. Pri prvom pohľade na toto duo s podnázvom "Oil" ma hneď napadlo, že to veľmi dobrá kombinácia pre moje vlasy nebude. Dosť rýchlo sa mi totiž mastia korienky a podporiť ich ešte šampónom s obsahom oleja... nie nie. No ale dosť bolo polemizovania a maľovania čerta na stenu, poďme sa radšej pozrieť na to, ako sa tieto produkty s mojimi vlasmi skamarátili.


Rada Balea Professional Oil Repair je určená na poškodené vlasy a mala by redukovať ich lámavosť a vypadávanie. Čo hodnotím ako veľké plus je, že neobsahuje silikóny, ale naopak obsahuje množstvo kvalitných látok ako arganový olej, hydratačný komplex z pšeničného proteínu, panthenolu a glycerínu a v konečnom dôsledku by mala ošetriť lámajúce sa a štiepiace vlásky.
A tak som sa pustila do testovania.



Šampón Balea Professional Oil Repair
Šampón má jednoduchý obal v tvare tuby, z ktorej sa ľahko vytláča. Jeho konzistencia je jemná, stredne hustá a má takú trblietavú bielu farbu. Hneď pri nanesení a umývaní je cítiť vôňu akoby kokosu – čo mi najskôr trošku vadilo, pretože šampóny s touto vôňou nemusím, ale čím viac som ho používala, tým viac mi voňal. A tá vôňa sa mi zdá teraz úžasná. Po umytí mi totiž vlasy voňajú celý deň a pokiaľ nejdem večer niekde do zafajčeného baru, tak jemnú vôňu cítim ešte na druhý deň.


Bežne som zvyknutá umývať si vlasy každý deň ráno, no v poslednej dobe som to zredukovala a umývam si vlasy obdeň. Podotýkam, že nie kvôli tomuto šampónu, ale proste nebaví ma už každé ráno si ich umývať a ony na druhý deň nie sú mastné, ale skôr iba také splasnutejšie a menej nadýchané a ja sa necítim dobre. Preto to často riešim copom.

Odbočila som kvôli tomu, že chcem povedať, že šampón s obsahom oleja (akéhokoľvek) mi veľmi nevyhovuje. Vlasy sú totiž po ňom predsa len skôr mastnejšie a moje počiatočné obavy sa tak potvrdili. Na druhý deň po umytí už začínam pociťovať väčšie známky mastiacich sa vlasov, ako keď si ich umyjem klasickým šampónom. Čo sa týka účinkov, ktoré rada Oil Repair sľubuje, môžem povedať, že sa mi vlasy po nejakom čase používania zdajú vyživené a lesklejšie. Taktiež sa mi zdá, že aj rozstrapkané končeky zacelil. Z tejto stránky ho teda hodnotím kladne.

Olej Balea Professional Oil Repair
Aj keď oleje v zložení šampónoch mi nerobia dobre a nemám ich rada, naopak samostatné olejíčky milujem. Tie si totiž nanesiem presne tam, kde potrebujem a to na končeky, pričom šampónom si potrebujem umyť hlavne korienky. 


Olejčeky na vlasy používam už dlho, mám aj svojich obľúbencov a tento od Balei sa práve stal jedným z nich. Nanášam si ho na umyté, uterákom vysušené vlasy, iba na končeky a na dĺžku vlasov. Následne vlasy jednoducho rozčešem a olejček sa tak dostane aj na ostatné vlasy. Nechám voľne vyschnúť a nakoniec dosuším fénom.  Olej má obsah 180 ml, no mám pocit, že sa míňa strašne pomaly, aj keď po každom umytí použijem množstvo asi  5 – 10 stlačení pumpičky. 

Môžem však napriek drobným nedostatkom povedať, že sa mi táto sada páči. Vlásky sú vyživené, čisté, voňavé...
Skúšali ste tieto produkty?
Konečne piatok, prežite ho čo najlepšie :)

  • Share:

You Might Also Like

12 komentárov

  1. Skoda ze si nedala fotku vlasov po par pouzitiach samponu... O sampone som citala uz vela dobrych recenzii tak ho mozno aj vyskusam na kondicioner sa dost baby stazuju ze nefunguje tak neviem... este ak neobsahuje parabeny tak by to uplne ze super. K lacnym olejcekom mam trosku odpor nie kvoli cene ale kvoli kvalite pretoze sa mi do vlasov vstrebavaju aj niekolko hodin takze ich nemozem pouzit ked niekam idem. Radsej som investovala do Mythic oil od Loreal a nemozem si ho vynachvalit.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No fotka vlasov ma veru nejak nenapadla. K tym olejcekom - ja si ich vzdy davam do mokrych vlasov, takze sa vstrebavaju zaroven ako sa susia. Ty si ich davas na suche? Pretoze mi to tak vyznelo z komentara...

      Odstrániť
    2. Ano na suche ... vyskusam aj ja do mokrych . No hlavne teraz ked si vlasy postupne zosvetlujem ich mam vysusene a tak potrebujem vtierat olej do vlasov castejsie. Mam doma z tych lacnejsich olejcek od Garnier a ten vyzera vo vysusenych vlasoch hrozne a ked sa konecne vstrebe tak ako keby som si nic do vlasov nedala. Zatial co Mythic oil ich pekne vyzivi doda im prirodzeny lesk a hlavne niesu po nom vo vlasoch ziadne stopy.

      Odstrániť
    3. Vyskusaj do mokrych. Ony sa potom aj pekne rozcesavaju. Tento je fakt dobry, alebo skus aj od avonu arganovy marocky olrj, s tym som tiez spokojna.

      Odstrániť
  2. Olejíček mě hodně zaujal a za tu cenu si myslím, že je opravdu výborný:) Až mi dojde nějaký co mám doma rozhodně tenhle vyzkouším :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Odporucam. Fakt ma milo prekvapil. A zda sa mi ze aj dlho vydrzi.

      Odstrániť
  3. Prišla som na to, že keď si tento šampón alebo kondicionér dám len občas, tak sú moje vlasy po nich krásne ale pri častom alebo pravidelnom používaní ich zaťažujú. S olejčekom som bola spokojná. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Veľmi ma tento šampón láka, hlavne vďaka kladným recenziám, ale mám, rovnako ako ty, rýchlo mastiace sa vlasy a netrúfam si... Raz mi šampón s obsahom oleja dosť "pokazil" pokožku hlavy a pribudli k tomu aj lupiny. Ale treba olejček si asi zaobstarám :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tiež mám doma túto sadu :) kúpila som si ju v utorok a cestou domov mi hned polovica oleja vytiekla :/ výrobky ma zaujali svojou cenou ( šampón, ktorý používam nemali) a po dlho používanom Avirile ( modrý detský olejček) som chcela vyskúšať niečo originál na vlasy
    tak uvidím, či mi táto sada zapasuje, lebo mám všeobecne citlivú pokožku a nie všetku kozmetiku vlasy akceptujú
    Zuzka, hovoríš, že ti krásne prevoňal šampon vlasy? som zvedavá, či to dokáže aj s mojimi , lebo ich mám po zadok a zatiaľ sa to podarilo iba dvom :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahojte,

    používate ten olejček aj na clip in vlasy? Ak áno, aké mát s ním skúsenosti :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!