Trendy jari a leta 2014

By Zuzulienka - 22.3.14

Krásne slnečné sobotné ráno!
Keďže už máme ten prvý jarný mesiac, je najvyšší čas nakupovať jarné oblečenie. Počasie je už niekoľko dní takmer letné, tak prečo sa nezaujímať o to, čo sa bude nosiť a čo sa už nosí. Tento článok som pôvodne neplánovala, no surfovanie po internete ma prinútilo podeliť sa s vami o moje dojmy z nadchádzajúcich trendov.


Začnime farbou. Tak ako minulý rok vládla smaragdová, tak aj tento rok bude mať svojho farebného vládcu. Bude ním jasná žiarivá fialová, tzv. orchideová fialová (radiant orchid color). Takže keď najbližšie budete nakupovať nové veci, zamerajte sa na ňu. Ja by som si šatník o fialové veci mala nutne doplniť, pretože fialové nemám takmer nič a táto farba sa mi páči.
A aké kúsky budú hitom?


- KRÁTKE TOPY – ak ste kedysi boli fanúšičkami odhalených pupkov, tak toto leto bude vaše. Krátke strihané topy  alias crop top, a tričká budú tento rok letieť. Ja som si už svoje prvé ulovila a ďalšie sú na ceste. Strašne sa mi zapáčili hlavne v kombinácii s midi sukňami.



- MIDI SUKNE - alebo sukne pod kolená. Táto dĺžka sukieň bola in v 80tych rokoch a je späť. Najviac sa mi páčia pencil skirt, alebo sukne ceruzkovitého obtiahnutého strihu. 


- ČIERNA-BIELA - čiernobiele kombinácie tu boli už minulý rok a stále sú in. Letia najmä pásikované čierno-biele vzory, alebo aj akákoľvek kombinácia bielej s čiernou.


- ŠIROKÉ NOHAVICE – tak tento módny trend ma veľmi teší. V šatníku mám už takmer 10 rokov voľné biele nohavice v perfektnom stave (nosila som ich totiž málo) a posledných 8 rokov som ich ani raz na sebe nemala a stále som ich nevyhodila s nádejou, že raz príde ich čas. A tento rok som sa dočkala.


-PRIESVITNÉ KÚSKY – ďalší trend, ktorý ma teší. V šatníku totiž mám zopár takýchto kúskov a tento rok ich po dlhom čase oprášim. Jednoducho, móda sa fakt vracia.


- KVETY – tie sú tu každý rok, čomu sa veľmi teším. Kvetované potlače mám rada, aj keď niekedy tomu tak nebolo. Teraz viem, že kvety na tričku vám rozjasnia celý deň.


- STRAPCE – na oblečení, kabelkách, či iných doplnkoch. Strapce budú jednoducho in.



- PLISOVANÉ SUKNE – boli tu už minulý rok, sú tu znova. Jednu plisovku mám, tak ju občas vytiahnem.


- ZAUJÍMAVĚ DETAILY – keď si budete pri najbližších nákupoch vyberať nejaké nové oblečenie, dávajte dôraz práve na detaily. Tie budú tento rok TOP a čím lepší a krajší detail, tým bude celý outfit zaujímavejší. Stačí golier s perlami, zaujímavé gombíky, olemované vrecká na kabáte, či nohaviciach, alebo iné výrazné doplnky.



Trendy, ktoré ma veľmi neoslovili
- grafická potlač – kocky, asymetrické tvary, kruhy – niečo pre tých, čo sa neboja trochu experimentovať, nebránim sa jej, ale vzor ma musí naozaj zaujať.
- bermudové nohavice –  raz som jedny mala, ale bolo to už dávno a aktuálne sa mi vôbec nepáčia.
- vesty – nikdy som ich veľmi  nenosila a myslím, že ani tohtoročné trendy to nezmenia
- 3D potlače – potlače vo všeobecnosti veľmi nemusím a už vôbec nie 3D. Takže nič pre mňa.

Čo vy a trendy?
Čo sa vám najviac páči z tých tohtoročných?
Vlastníte niečo vo farbe orchidey?

Krásnu sobotu!


  • Share:

You Might Also Like

5 komentárov

  1. Rozšířené nohavice miluju a nosím je nehledě na to, zda je to trendy... :D Co s týče fialkové, tak ji mám ráda, ale v šatníku nemám snad skoro nic, takže musím napravit... :) A zbytek mě nijak nezaujal, většinu nosím stále a ten zbytek zkrátka nosit nebudu asi nikdy... :D Ale skvělý článek Zuzi.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mne sa veľmi páčia dlhé skladané sukne a priesvitné blúzky, ďakujem sa super inšpiráciu :-).
    The city of fashion

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Prakticke zhrnutie, vdaka :) Tie strihane topy som si uz vsimla, dost to teraz leti, pacia sa mi najma s klasickymi dlhymi suknami az po clenky.
    Inac, asi som sa zalubila do tej orchideovej :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No z týchto trendov mi nejak nevonia ani jedno, možno akurát tak tá čiernobiela kombinácia.. :D a fialová farba.. :D
    Asi ostanem pri mojich veciach.. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak téhle fialové barvě už vidím, že podlehnu, protože je nádherná :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!