Balea jemný olejový balzam do sprchy

By Zuzulienka - 27.4.14

Krásne ránko.

O sprchových telových balzamoch ste už určite počuli. Zdá sa mi, že všetko to odštartovala Nivea, a teraz túto kozmetickú vychytávku nájdete u viacerých výrobcov. Jedným z nich je aj Balea, ktorej výrobky dostanete kúpiť výhradne v DM drogérii. V regáli vedľa sprchových gélov nájdete aj túto novinku – Balea jemný olejový balzam do sprchy.


Čo to vlastne je?
Keď som prvýkrát počula o týchto novinkách, pomyslela som si, čo to asi tak môže byť. Priznám sa, že to pre mňa neznelo veľmi lákavo, raz sa mi totiž omylom podarilo osprchovať sa telovým mliekom, ktoré vyzeralo ako sprchový gél a ja som sa stále čudovala, prečo to nepení a prečo sa to po pokožke nekĺže. A veľmi príjemné to teda nebolo. Preto sa mi zdalo čudné sprchovať sa telovým mliekom. Avšak až dovtedy, kým som zistila, čo to vlastne je a ako sa správne používa. 
Balea balzam má jemné olejové zloženie a tak je vhodný aj pre veľmi suchú pokožku, ktorú po použití zanecháva hebkú a jemnú. 


Ako sa používa?
Ak ste si mysleli tak ako ja, že ho v sprche len tak nanesiete na pokožku bez použitia sprchového gélu a následne opláchnete a vysušíte, tak ste na omyle (síce možno by sa dalo použiť aj takto).
Najprv je totiž potrebné sa umyť normálnym sprchovým gélom, ten opláchnuť a následne na mokrú pokožku naniesť toto mlieko a porozotierať ho po celom tele, ako keby ste sa chceli natrieť klasickým telovým mliekom. Rozdiel je v tom, že ho nenecháte vsiaknuť, ale po rozotretí ho zmyjete vodou a až potom môžete osušiť.
Možno si poviete, že to nie je žiadne šetrenie času a môžete sa rovno natrieť telovým mliekom. Ja vám ale poviem, že to rozhodne šetrenie času je, pretože natrieť sa klasickým mliekom je o dosť zdĺhavejšie a ťažšie a navyše niekedy je potrebné čakať, kým sa vsiakne... a s týmto sprchovým telovým mliekom máte čistú a hydratovanú pokožku raz-dva.


Aké sú moje dojmy z neho?
Napriek tomu, že na začiatku som bola k tomuto výrobku skeptická, v konečnom dôsledku som s ním veľmi spokojná. Krásne vonia, ľahučko sa nanáša na pokožku a takisto sa ľahučko zmýva. Pokožku vám po osušení zanecháva hebkú, jemnú, voňavú a hydratovanú. A tu by som sa trošku pozastavila – pretože pokiaľ je vaša pokožka veľmi suchá tak ako moja, tak táto forma hydratácie jej až tak veľmi stačiť nebude. Postrehla som totiž, že na druhý deň, keď použijem toto mlieko a nepoužijem ešte aj klasické telové mlieko, je moja pokožka na niektorých miestach opäť suchá. Niekoľko hodín po sprche je samozrejme pokožka hydratovaná, no mám pocit, že nie tak dobre, ako keď použijem telové mlieko.


Plusy
- krásne vonia
- má jemnú a na dotyk príjemnú konzistenciu, niečo medzi sprchovým gélom a telovým mliekom
- pokožku zanecháva hydratovanú, voňavú a hladkú
- šetrí čas
- je lacné a má veľké balenie

Mínusy
- hydratácia je slabšia ako pri použití telového mlieka

Aké máte skúsenosti s týmto balzamom? Páči sa vám táto novinka, alebo ju považujete za zbytočnosť?

  • Share:

You Might Also Like

9 komentárov

  1. Moc těmto věcem nevěřím, připadá mi to takové divné, hlavně třeba na ucpání odpadů :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ani ja som tomu neverila, ale je to skvelá vecička a páči sa mi. A že by to upchalo odpady, tak to ma ani nenapadlo, predsa len to normálne stečie do odpadu, také husté to nie je, aby to niečo upchalo, a vlastne žiadne upchavanie som nepostrehla...

      Odstrániť
  2. Já se nerada natírám i po sprše, natož abych se natírala v ní. Jsem na to moc líná. Ale když už se natírám - tak používám: Kakao - máslo Balea, Alverde - máslo s makadamiovým oříškem, Saloos - levandulový olej.

    By-Moni

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. práveže toto je niečo ovela jednoduchšie, ako natieranie sa telovým mliekom. To máš raz-dva. :)

      Odstrániť
  3. taky v to nějak nevěřím, každopádně pěkně napsané :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ani ja som neverila, ale skusila som a bola som milo prekvapena :)

      Odstrániť
  4. Balzám vypadá super! Já jsem si chtěla pořídit ty od značky Nivea, ale potom jsem si to rozmyslela. Tohle by ale rozhodně stálo za hřích! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!