Môj prvý CC krém - Avon CC Ideal Flawless

By Zuzulienka - 21.4.14

Dnes tu mám pre vás opäť jednu kozmetickú recenziu, pretože kozmetických produktov, ktoré by som vám rada ukázala, sa mi doma dosť hromadí a tak to musí pomaličky riediť.
Po ére milovaných aj nenávidených BB krémov, nastúpili na trh CC krémy. BB krém - v preklade beauty balm, teda skrášľujúci balzam - má funkciu krému a zároveň ľahkého makeupu a poskytuje pleti hydratáciu, zjednotenie a rozžiarenie. Ja som si niektoré BB krémy obľúbila, iné zas nestáli za nič.
CC krém - Colour Control alebo Colour Correction - by mal nielen hydratovať a zjednocovať pleť, ale naviac by mal mať vyživujúce a vyššie krycie schopnosti.
Jednoducho povedané BB krém je skôr určený pre ženy, ktoré netrápia nedokonalosti pleti, ale chcú ju len rozžiariť a zjednotiť, a naopak CC krém je určený pre tie, ktoré už potrebujú pleti dodať výživu a zakryť nedostatky, ako sú kruhy pod očami, vrásky, či vyrážky.


CC krémov aktuálne nájdete na trhu niekoľko a jedným z nich je aj Avon CC Ideal Flawless korečný tónovací krém. Na stránke Avonu sa o ňom dočítate:
Multifunkčný tónovací krém okamžite prekrýva nedostatky a farebné nedokonalosti pleti, taktiež sa o ňu dôkladne stará a zlepšuje jej tón. CC krém má nezaťažujúce krycie zloženie, nevytvára neželaný efekt masky. Poskytuje pleti 24-hodinovú hydratáciu a chráni ju pred slnečným žiarením vďaka OF20.




Každý CC krém je balený samostatne v čiernej krabičke a po vybalení na vás vykukne čierna plastová nepriesvitná tuba s obsahom 30 ml. Tuby sú celkom praktické, ich dizajn mi nijako neprekáža.
Krém mi prišiel v dvoch odtieňoch - Nude a Natural Beige. Priznám sa, že som sa týchto odtieňov trošku zľakla, keď som ich zbadala, pretože sa mi zdali až príliš bledé. Moje obavy však boli zbytočné. Ako môžete vidieť na obrázku nižšie, odtieň Nude je pre moju farbu pleti vhodnejší a prirodzenejší. Natural Beige je jemne tónovaný do oranžova.


Aplikácia krémov je veľmi jednoduchá. Nie je potrebné používať žiadny podkladový krém (teda aspoň ja som žiadny nepoužila). Krém má veľmi ľahučké zloženie, a tak sa jednoducho nanáša na tvár bez pocitu suchej pokožky. Hneď po nanesení vidno, ako pleť zjednotí, rozžiari a zakryje aj nejaké tie nedostatky. O zakrytí všetkých nedostatkoch, ale nemôžem hovoriť, zakryje skôr len nejaké to začervenanie, fliačky, a iné drobnosti, no pokiaľ máte na tvári akné, či veľa iných vyrážok, zázraky od neho nečakajte.


Moja pleť nie je veľmi problematická, no nie je ani dokonalá - občas sa na nej zjaví nejaká tá vyrážka, ale takéto jemné krytie, rozjasnenie a hydratácia jej občas celkom stačí. Po použití CC krému nemám napnutú ani suchú pokožku, čo oceňujem, keďže som nemusela použiť žiadny iný podkladový krém. 

Celkovo by som CC krém od Avonu mohla prirovnať skôr k ľahšiemu make-upu, ktorý je ideálny na leto, keď by si naša pokožka rada oddýchla od nánosov makeupu, čo sme používali cez zimu.

Výhody:
- až 5 rôznych odtieňov
- šetrí čas
- nahrádza hydratačný krém, makeup, korektor, protivráskový krém
- obsahuje UV filter
- ma ľahké zloženie
- ľahko sa nanáša

Nevýhody:
- slabé krytie nedostatkov

Aktuálne CC krémy od Avonu dostanete kúpiť iba za 3,90 €, ich bežná cena je vyše 7 €. Tak sa poponáhľajte, ak vás zaujali.

Skúšali ste už nejaký CC krém? Máte skúsenosti s týmto od Avonu?
Užite si ešte zvyšok veľkonočného pondelku!

  • Share:

You Might Also Like

6 komentárov

  1. CC krémy mě hodně lákají, díky jejich lehkosti, ale bohužel to krytí je pro mou pleť opravdu mizerné:/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja ho mám tiež, no pre mňa je to úplne nula bodov, po spánku mám stále červené líca a pleť mi vôbec nezjednotí, nekryje tak ako by som to potrebovala - určite by som si ho ešte raz nekúpila
    ja ho používam skôr ako podklad pod makeup :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Se CC krémy zkušenosti nemám, ale rozhodně bych je chtěla vyzkoušet. Momentálně mi dochází makeup, tak je vhodná doba něco nakoupit. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Keďže moja pleť potrebuje aspoň stredné krytie, BB a CC krémom sa od jesene do jari vyhýbam.. Až v lete, kedy sa moja pleť ukľudní a nehnevá ma, môžem siahnuť po BB-čkách.. CC zatiaľ vyskúšané nemám, ale popravde ma ani moc nelákajú...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Looks amazing! Great blog you have, keep posted!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!