Najlepší balzam na telo - Saloos Bio Karité Vanilka

By Zuzulienka - 2.4.14

Značka Saloos je medzi blogerkami (a myslím, že nielen medzi nimi) všeobecne známa. Verím, že každá z vás už niekedy niečo od tejto značky vyskúšala. Ja som sa tiež na ňu dlho chystala a konečne sa mi to podarilo v rámci spolupráce s Naturalisvita. Preto už pár dní používam Saloos Bio karité balzam Vanilla, ktorý dostanete kúpiť práve v eshope www.naturalisvita.sk.


Saloos je značka známa tým, že jej produkty sú prírodného zloženia, bez esenciálnych olejov, syntetických parfémov, farbív, či konzervantov a nevyvoláva alergické reakcie. Sú síce o niečo drahšie, ako bežná kozmetika, ale za kvalitu sa oplatí priplatiť si. Ja som hneď vedela, že keď mám skúšať niečo od Saloosu, tak to bude určite nejaký bio karité balzam. A keď som našla tento s vôňou vanilky - Saloos Bio karité Balzam Vanilla, bolo rozhodnuté.
Balzam má obsah 50 ml, je balený v praktickom balení "vanilkovej" farby. Obsahuje bambucké maslo, jojobový olej a liečivé vosky, ktoré spolu zvláčňujú, vyživujú a regenerujú pokožku.




Na prvý pohľad balzam pôsobí nedostupne a máte z neho pocit, že ho ani za svet nevydolujete z toho obalu. Áno, je tuhej konzistencie, oveľa tuhšej ako nejaké telové maslo, no zas nie tak tuhej, že by ste ho museli zohrievať nad sporákom, aby ste si ho vôbec mohli naniesť na telo. Keď prstami naň jemne zatlačíte a začnete nimi krúžiť, balzam sa začne rozpúšťať, dá sa postupne nabrať na prsty a vy ho môžete rozotierať na pokožku.


Nerozotiera sa úplne najľahšie, no aspoň si pokožku pri jeho nanášaní trochu premasírujete. Po rozotretí mu dosť dlhú chvíľu trvá kým sa vstrebe, no mne to vôbec nevadí a preto ho používam až večer po sprche, keď na seba natiahnem už len pyžamo. Je výborný hlavne na suché časti tela ako sú lakte, päty a v mojom prípade aj lýtka, ktoré keď si pravidelne nenatieram, tak suchá koža sa prejaví šupinatením. Po natretí týmto balzamom úplne cítim, ako pokožke prospieva, a na druhý deň je hladká, jemná a vyživená. Pre moju pokožku sú takéto balzamy doslova pohladením na duši.


Vôňa pravej bourbonskej vanilky u tohto balzamu je veľmi príjemná. Niektoré vanilkové produkty sú príliš výrazné, iné zas nevýrazné až mdlé, no tento je taký zlatý stred. Vôňa mi vôbec neprekáža, je jemnučká a vonia fakt ako vanilka.

Záverom môžem povedať, že som s týmto balzamom mimoriadne spokojná, moja pokožka si ho vychutnáva a užíva. Preto už teraz viem, že toto balenie nie je u mňa posledným.

Kúpite ho tu: Vanilla Balsam Bio Karité Vanilla - aktuálne má eshop 5% zľavu na všetky Bio karité balzamy.

Je naozaj perfektný!
Máte radi Saloos?

  • Share:

You Might Also Like

12 komentárov

  1. JA ráda používám od této značky balzám na nehty. Na tělo používám kokosovy olej.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. balzam na nechtíky môže byť tiež skvelá vecička :)

      Odstrániť
  2. Tento balzam je veľmi príjemný. Inak, Saloos patrí medzi najlacnejšie a najdostupnejšie prírodné značky, bežne sa dá zohnať v DM, hoci iba časť ich portfólia. A sem tam sa aj u nich nájde sajrajtíková ingrediencia, napr. PEGy v sprchových či hydrofilných odličovacích olejoch, takže ak niekto hľadá 100% prírodu, treba sa obrátiť na inú značku. To len pre doplnenie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Musím reagovať :-) Áno, PEG obsahuju napr aj odličovacie oleje od saloosu. Napriek tomu sú veľmi obľúbené a cenovo dostupné. PEG 40 je jemný farmaceutický emulgátor, ktorý nemá negatívny vplyv na pokožku a je povolený spoločnosťou KEZ, ktorá vydáva certifikáty CPK. Bohužial v dnešnej dobe sa stále nedarí získat čisto prírodný emulgátor, ktorý by dokonale rozpustil olej vo vode, preto sa používajú 2-3% týchto emulgátorov. Myslím že je to stále omnoho lepšie ako používať bežnú kozmetiku, ktorá obsahuje úplne smiešny pomer chémie a prírodných zložiek. Takáto kozmetika obsahuje iba veľmi malé % prírodných zložiek.

      Odstrániť
    2. Ja tiez musim reagovst, ludia si neuvedomuju, ze vsetko musi obsahovat nejaku tu chemiu inak by to bolo urcene tak na 1 pouzitie... A nic 100% len prirodne neexistuje pokial to nieje mlieko prave z nadojenej kravy a pod ;)

      Odstrániť
  3. No ja som ich výrobok ešte nevyskúšala, najme som ich nevedela nájsť v nijakej drogérii. Vyzera to ale zaujímavo momentálne dosť prechádzam na prírodnú kozmetiku tak to možno niekedy vyskúšam.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. v drogerke ich nemusiš dostať. Ja som ich doposial videla bud v eshopoch, alebo niekde v špeciálnych bio obchodoch.

      Odstrániť
  4. Balzám vypadá skvěle! Sama se už tak týden chystám na nákupy od Saloosu a promýšlím, co si vezmu. Protože jinak bych vykoupila celé léčiva. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hehe to poznám, tiež neviem niekedy čo by som skor chcela :) ale tento je naozaj vynikajúci :)

      Odstrániť
  5. Já miluju všechny tyhle patlátka, že se s tím ani nestíhám mazat. Tohle vypadá obzvlášť krásně- líbí se mi ta konzistence. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Och ďalšia vecička do kabelky. Pre mňa docela pokušenie, kedže som balzámofil... :D Vďaka za tip :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ahoj, aj ja mám rada produkty zo Saloos. Už som skúšala aj masáŽne telové oleje, ale zdali sa mi v konečnom dôsledku dosť drahé, čo sa týka množstva, ktoré miniem a ceny, ktorú zaplatím. Teraz to riešim tak, že som si kúpila balenie mandľového oleja a pravý éterický olej z bulharskej ruže (1ml a skoro 20eur, drahý špás, ale netreba ho veľa a je účinný). Malinkú kvapku (možno skôr tretinu z kvapky :D) som kvapla do oleja a večer po sprche sa ním natirem ešte na mokrú pokožku. Výsledok fakt úžasný! :)

    www.beautykutik.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!