Byť šťastný je jednoduché...

By Zuzulienka - 8.5.14

Práve som takmer dočítala skvelú knihu (už mám len pár strán), no nedá mi to nepodeliť sa o pár zaujímavých myšlienok z nej, tak dúfam, že sa autor na mňa za to nenahnevá. Knižka sa volá Šlabikár šťastia a našli by ste ju v poličkách medzi motivačnou a pozitívnou literatúrou.
Podobných kníh nájdete na našom trhu veľa, táto je však predsa len trochu iná. Na jednej strane som sa v nej dočítala veľa toho, čo som už čítala v predošlých knihách, no na strane druhej mi priniesla aj dosť nových zaujímavých myšlienok. Knižka je však úplne zrozumiteľne napísaná, dokonca by som povedala, že jednoduchšie, ako všetky ostatné knihy o pozitívnom myslení. Autor dosť často uvádza rôzne príbehy zo života, na ktorých vykresľuje konkrétnu situáciu., vtipkuje a berie určité veci s nadhľadom. 


A tu som pre vás vybrala niekoľko myšlienok a moje komentáre k nim:

Každý deň je dôvodom na radosť. Tešte sa z maličkostí - myslím si, že to už dávno všetci vieme. Tešte sa zo všetkého a užívajte si každý deň tak, ako by ste tu už zajtra nemali byť. Skúste napr. projekt #100happydays - a nájdite každý deň niečo, čo vám robí radosť.

Neberte si nič osobne, názory ostatných sú odrazom ich osobného pohľadu na svet. 

Vždy je vhodný čas spraviť nové rozhodnutie - jednoducho vždy, aj keď si myslíte, že práve teraz nie.

Všetko sa deje, tak ako sa má a za vlastné šťastie je si zodpovedný každý sám - takže nech sa vám práve deje čokoľvek a nech ste akokoľvek nešťastní, či šťastní, vedzte, že to práve tak má byť. Má vás to posilniť, alebo vám niečo povedať.

Si tvorca svojej vlastnej budúcnosti - áno presne tak. Nik za vás nežije váš život, žijete ho vy, preto si ho urobte taký aký ho chcete mať.



Premeňte svoju nedokonalosť na výhodu - že sa to nedá? A koľko známych ľudí to už urobilo? Tak prečo nie aj vy?

Ak chcete niečo alebo niekoho zmeniť, zmeňte najprv seba. Každá zmena sa totiž začína u seba samého. Aj partnera môžeme zmeniť jedine tak, že najprv zmeníme seba - skúste to!

Ak vás niečo trápi, obujte si tenisky a choďte behať. A behajte dovtedy, kým zabudnete, čo vás trápilo - športom sa vylučujú endorfíny a tie sú zodpovedné za pocit šťastia :)

Nikdy nespite s niekým, kým by ste sa nechceli stať - jeho energia sa vraj prenesie na vás.

Svet je taký, akí sme my. Alebo: Čo máme v sebe, to priťahujeme. Teda ak sme priateľský, budeme k sebe priťahovať aj priateľských ľudí. Ak chcete mať nový a dobrý vzťah, nepôjde to , kým nebudete mať dobrý vzťah sami so sebou.

Prekáža vám niečo na vašom partnerovi, alebo na niekom inom? Zamyslite sa a úprimne si povedzte, v akej miere sa to nachádza aj vo vás. Jednoducho povedané, ak je váš muž žiarlivý, aj vo vás sa nachádza žiarlivosť. A ak chcete, aby bol iný, musíte začať to iné rozvíjať najprv u seba.

Všetko, čo si viete predstaviť, môžete aj dostať. V prvom rade sa ale musíte rozhodnúť, čo chcete.

Dokonalosť neexistuje. Ak ste šťastní tu a teraz s daným človekom, nehľadajte lepšieho. Buďte s tým, kým ste - takže nerozmýšľajte nad tým, či bude toto ten pravý. Ak vám je s ním dobre teraz, tak nehľadajte lepšieho. A ak vám s ním dobre nie je, tak to ukončite.

Ak sa chcete cítiť celý deň dobre, musíte sa začať cítiť dobre hneď po prebudení - jednoducho povedané úsmev na tvári, pozitívne myšlienky a dobré naladenie od rána. Toto vážne funguje, mám odskúšané.

Buďte skutočne sami sebou - nepretvarujte sa, nehrajte sa na iných.

Ak budete iných ľudí považovať za čudných, zvláštných, divných, budú takí - je to tak.

Každá zmena je energia - proste ak ste nespokojní v nejakej situácii - práci, vzťahu - zmeňte to, odíďte a uvidíte ako to do vás vleje novú energiu.


Čím viac milujete, tým viac lásky dostanete - takže nečakajte kým vás budete niekto milovať. Milujte najprv vy a napriek tomu od druhých nič nečakajte.

Ďakujte za všetko, čo máte, a za všetko, čo ešte len budete mať. Ďakovanie je pozitívna energia.

Nikdy neprerušuj niekoho, kto ťa chváli - naučte sa proste prijímať pochvalu, nie je to nič ťažké.

Vždy existuje riešenie - aj keď sa vám to nezdá, na každý problém nejaké je. Treba len naň prísť, alebo si nechať poradiť.

Skutočná láska nevlastní, rešpektuje toho druhého ako jedinečnú bytosť a netúži jej brať slobodu.

Žiarlivosť je prejav nelásky... 

Ak vás postihne choroba, je znamením, že treba zastaviť, spomaliť, niečo zmeniť - zamyslite sa vtedy.


Tak to je všetko. Určite sú vám niektoré myšlienky známe, avšak to je len zopár múdrych zamyslení z knižky. Treba ju prečítať celú a utvoriť si svoj názor. Alebo ste ju už čítali? Ako sa vám páčila?
Knižku dostanete v akomkoľvek kníhkupectve. Jej cena je okolo 8 € za 324 strán.
Prajem vám krásny voľný deň!

  • Share:

You Might Also Like

9 komentárov

  1. vyzerá to ako veľmi pekná knižka ;) mnoho z tých viet poznám a čítala som ich, a môžem len súhlasiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak túto knižku si kúpim! hneď ako budem v rúkách držať výplatu!! :D Už podľa tých myšlienok čo si sem napísala viem, že bude super ju čítať. Takéto knižky mám veľmi rada... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Práve včera som si pozerala na stránke našej knižnice či ju majú vypožičanú, ale našťastie jednu by mali mať voľnú, tak sa v piatok chystám si ju vypožičať a dúfam, že mi prinesie pozitívnu energiu, lebo v poslednom čase, ani neviem prečo, všetko beriem inak ako predtým a už neviem čo s tým spraviť. Vyzerá to byť naozaj na dobrú knihu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Perfektná knížka! :) Máš dobrý vkus ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. knižka je dobrá, mám ju aj ja :) taká na zlepšenie nálady :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Skvělá knížka! Určitě si ji seženu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Už len ten názov knižky je zaujímavý. A vďaka za pekný post, s ktorým si dala riadnu prácu. Krásne myšlienky.
    Prajem Ti pekný deň Zuzka
    Katharine-fashionisbeautiful

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tešte sa z maličkosti - naozaj to vie asi každý, ale nie je to také jednoduché ako by sa zdalo. Niekedy sa fakt ťažko na celom dní hľadá nejaká pekná maličkosť. Ale momentálne pracujem na 100happy days, ale len tak pre seba. Som lenivá to fotiť :D Ale niekedy to nie je každý deň happy a niekedy je za celý deň tých happy veci viac :)
    Beh - tak na ten sa presviedčam už dlho, ale keď ja si neviem predstaviť behať sama. A zobrať so sebou nášho hava? :D To by som nemusela ani behať, len by som sa nechala unášať :D
    S tou chválou je to také čo ja viem. Necítim sa príjemne, keď ma niekto chváli. Beriem to, že je to niečo normálne, čo vie každý, keď som to urobila, zvládla ja...
    S tou chorobou som si to už všimla aj na sebe. Keď je toho na mňa už veľa a zo všetkých strán sa to na mňa valí ochoriem. Horúčky, chrípka alebo čo to chce byť. Sranda, ale vlastne telo nám hovorí, že prrr spomaľ :) Predsa len je niekedy rozumnejšie ako my.
    Knižka vyzerá zaujímavo. Pridala som si ju na svoj wishlist. Ďakujem za recenziu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Skvělý autor, skvělá knížka. Četla jsem jeho všechny knihy.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!