Lenivý a zdravý cheesecake - VARECHA

By Zuzka K - 16.5.14

Včera večer som sa pustila do pečenia. Keďže už bol pokročilý čas, nechcelo sa mi vymýšľať nič zložité, a tak to skončilo na tomto jednoduchom, ale zároveň zdravom koláčiku alias cheesecake. Zdravom preto, lebo je tam kopec tvarohu (čo je skvelé pre tých, čo cvičia a chcú si pochutiť), namiesto klasickej múky obsahuje múku špaldovú, namiesto cukru, cukor trstinový a je bez oleja. Takže, ak sa chystáte na víkend niečo upiecť - odporúčam tento zdravý a rýchly cheesecake


Takže, budete potrebovať:
- 500g jemného tvarohu
- 100 g nejakého žervé
- 150 g trstinového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 3 vajcia
- 60g špaldovej múky
- 120 g krupice
- 1 dcl mlieka
- akékoľvek ovocie (ja som dala takú mrazenú ovocnú zmes)

A postup - úplne jednoduchý - preto sa cheesecake volá lenivý, lebo všetko nahádžete do jednej misy:
Zmiešajte tvarohy so žervé, cukrom a vanilkovým cukrom do hladka. Pridajte vajíčka - nebojte sa toho, krásne sa do tvarohovej zmesi vmiešajú, múku, krupicu a mlieko. Všetko krásne vymiešajte a vylejte do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Na vrch poukladajte ovocie.



A dajte piecť. Ja som piekla na 160 °C približne 40 minút. Pečte pomaly, aby tvaroh neprihorel..
Nechajte vychladnúť a môžete konzumovať.


Dobrú chuť!
Čo sa chystáte na víkend piecť?

  • Share:

You Might Also Like

12 komentárov

  1. Super :) Jakmile je to v jedné míse, tak to je moje :) Dnes upeču :*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to sme na tom podobne. Nech sa vydari avdaj vediet ako chutil.

      Odstrániť
  2. Miluju cheesecakes :) tenhle vypadá opravdu chutně. Já se chystám péct karamelovo-čokoládový koláč z listového těsta pro přítele, tak jsem zvědavá, jak se mi povede :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ten tvoj kolacik znie tiez zaujimavo. A veci z listkoveho cesta mam rada.

      Odstrániť
  3. Vypadá úžasně Zuzí :) Určitě vyzkouším, děkuji za tip :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem. Tak upec a daj info ako chutil.

      Odstrániť
  4. Odpovede
    1. Menej stupnov. Teda nie na 200, idealne 150 - 160°C. Lebo vysoka teplota to rychlo specie a vnutro nebude dobre upecene.

      Odstrániť
  5. Mňam, cheescake milujem, navyše tento vyzerá chutne a zdravo, takže určite vyskúšam! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Cheesecake vypadá skvěle, o víkendu ho určitě vyzkouším! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. http://varecha.pravda.sk/recepty/bananovo-cokoladove-ovsene-kosicky/54452-recept.html

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!