Zaujímavosti z môjho jedálnička II.

By Zuzulienka - 20.6.14

Krásne piatkové ránko dámy!
Dnes som si zobrala v práci voľno a teším sa, že tento deň využijem na všetko, čo počas pracovného týždňa nestíham. A tým je aj blog. Posledné týždne totiž nestíham písať príspevky tak často, ako by som chcela a všimli ste si to aj vy, pretože mi prišlo zopár reakcií, že čo sa deje. Deje sa iba to, že nestíham, som unavená a keď mám chvíľku voľna, tak ho trávim buď s rodinou, priateľmi, alebo rôznymi inými aktivitami.



Ale dnes to idem napraviť. A to hneď príspevkom z oblasti môjho jedálnička - tzv. pikoškami.
Jeden takýto príspevok som už kedysi v začiatkoch blogu písala - TU, no toto je pokračovanie, keďže sa tu dozviete niečo ďalšie z toho ako sa stravujem, čo mám a nemám rada...
Nech sa páči!


1. moje raňajky sú každý deň rovnaké: pečivo s maslom a káva s mliekom. Stále som sa toho neobjedla, občas pridám džem alebo nutellu. A občas aj nejaký ten koláčik :)

2. nemám rada gumových medvedíkov.

3. nechutí mi klasické presso, preto si v kaviarni dávam vždy latté. A doma si urobím kávu podľa svojej chuti.


4. nikdy si jedlo nezapíjam vodou, ani kolou, ani iným nápojom. Keď chcem jesť, tak jem a nepotrebujem sa nalievať vodou. 

5. mám radšej ryžu ako zemiaky.

6. mám rada ryby, ale jem ich raz za čas kvôli kostiam. Keby ste ma videli ako sa v tom preberám... Preto radšej jem tie bez kostí - aktuálne odporúčam - tilapiu - rybka úplne bez kostí s kvalitným bielym mäskom.


7. pri obede vždy zjem viac prílohy ako mäsa. Nie som proste mäsová.

8. takmer vôbec nejem vajíčka, praženicu, ani žiadne iné jedlá z vajec. Vajcia mi celkovo nevadia a mám ich rada, ale proste nikdy na ne nemám chuť.

9. do tohtoročného silvestra som vôbec nejedávala chipsy. Avšak odvtedy si ich občas dám, hlavne jednu značku, ktorá mi veľmi zachutila.


10. nemám rada polievky, preto ich jedávam tak raz za týždeň. 

11. nechutí mi baklažán, cvikla, zeler, z ovocia nemusím veľmi slivky.

12. sladké mám rada, ale sladké obedy veľmi nemusím. Palacinky či parené buchty si dám radšej na večeru.


13. nikdy som nejedla divinu

14. ryžu a praženicu (pre manžela) robím vždy na cibuľke. Je to oveľa chutnejšie.

15. hranolky pre mňa nie sú vôbec zaujímavé a fakt netuším, čo na nich všetci vidia. Radšej si dám klasické zemiaky.

Tak a to je všetko. Prezraďte aj vy niečo na seba! Máme niečo spoločné?Majte príjemný piatok, veď to je už malý víkend!

  • Share:

You Might Also Like

12 komentárov

  1. Taky si davam latte a sladke miluju, ale jak rikas, na obed nee. Chipsy apod mam taky rada a o vikendu zobem s pritelem u telky spolu s vinem a se syrama. Na hranolky musim mit chut, ale ty v Mekaci mm moc rada :D Nutella na pecivu mi prijde jako hrich a fuj, jim ji samotnou :D
    Beauty of pink

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa napr v mekači vobec nestravujem, preto ani hranolky nejak nerozlišujem. A samotná nutella, no občas si tiež trošku dám, ale to fakt občas, kedže nutellu kupim tak raz za dva roky :D

      Odstrániť
  2. Musím říct, že jsem se v hodně bodech také našla a některé tvé odpovědi mě dost překvapily ;) Moc pěkný článek :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. V bodoch 2 a 12 sme na tom rovnako, ostatné sú pre mňa zaujímavo-netradičné, idem si prečítať aj prvú časť tohto príspevku:-) Day By Day

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Sladký obed naozaj nieee!! Tiež nechápem čo majú všetci na hranolkách, radšej zemiaky, ale celkovo mám tiež radšej ryžu. A sme rovnaké aj v tom, že zjeme viac prílohy ako mäsa, mäso moc nemusím a keď ho nemám aj dva mesiace vôbec sa nehnevám. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. konečne aspon niekto s tým mäsom. Mne proste viac chutí príloha a zelenina ako samotné mäso a toho mi stačí naozaj kúsok. Tiež sa nehnevám, ked ho nemám dlhšie, poznám kopec chutných bezmäsitých jedál.

      Odstrániť
  5. U té 4 jsem se celkem zasmála. :D Ale super článek, v hodně věcích to máme stejné. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. tiež nejem divinu, nevonia mi :) ale polievky zbožňujem a kludne oželiem hlavne jedlo kvôli polievke...a ryby nenávidím, ked ich vidím aj cítim obracia sa mi žalúdok, od malička :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno mne tak nevonia i hovädzina, preto jem len kuracie, bravčové a morčacie mäso. A s polievkami to mám opačne. Proste z polievky sa nenajem, a častokrát ked si dám polievku, tak mi len zaplni brucho vodou a druhe mi už velmi nechuti. Preto uprednostnujem druhý chod pred polievkou.

      Odstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!