Broskyňový koláč zo špaldovej múky

By Zuzulienka - 9.12.14

Špaldová múka je v poslednej dobe veľmi obľúbenou ingredienciou v kuchyni. Niet sa čomu čudovať, je totiž pre naše zdravie prospešnejšia ako obyčajná pšeničná múka, obsahuje veľa bielkovín, vitamínov skupiny B, je ľahšie stráviteľná, zasýti na dlhší čas a pri pravidelnej konzumácii pomáha zmierniť rôzne zdravotné problémy.


Preto sa jej ani ja v kuchyni nevyhýbam a občas urobím z nej nejaký koláčik, palacinky, či  lievance. A práve tento víkend som sa rozhodla pre koláčik, ktorý ste už mohli zahliadnuť na instagrame. Jednoduchý, rýchly, chutný a ideálny ku kávičke. Nepotrebujete naň nič špeciálne, všetko určite doma máte.


Zmiešajte 2 žĺtky s rozpusteným maslom (80g) a 100 – 150g práškového/hnedého cukru. Postupne pridávajte 250g špaldovej múky, 200 ml mlieka a 1 kypriaci prášok. Vymiešajte do hladka. Nakoniec primiešajte sneh z dvoch bielkov. Vylejte do formy na pečenie a na cesto rovnomerne neukladajte ovocie. Ja som dala broskyne, ale ešte lepšie sú marhule. Pečte cca 25 min pri 170°C. Po vytiahnutí poprášte cukrom, nechajte vychladnúť a dobrú chuť.
Nezľaknite sa konzistencie, špaldové cesto je trochu hutnejšie ako obyčajné.



Máte radi špaldové dobroty? Pečiete tiež niečo zo špaldovej múky?
Príjemný večer!

  • Share:

You Might Also Like

11 komentárov

  1. Mňamky, vyzerá chutne! Hneď zajtra by som si ho upiekla. Len škoda, že tu v Bratislave nemám rúru na pečenie. :-(
    Katharine-fashionisbeautiful

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Júú tak to je veru škoda, lebo je fakt rýchly a chutný.

      Odstrániť
  2. Zuzi, ani nevieš ako zbožňujem koláče z tejto múky, také chute si mi narobila!!! Asi sa zastavím... :D Day by Day

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No len škoda, že už je zjedený. Už by som ti mohla ponuknuť len kávu :)

      Odstrániť
  3. milujem broskyne v koláčoch, mňam :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja osobne mám radšej marhule, nielen v koláčoch, ale celkovo. No pre zmenu občas nezaškodia práve tie broskyne.

      Odstrániť
  4. Mnam. Hned bych si dala.

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Majú koláče zo špaldovej múky inú chuť? Ináč, ja by som privítala viac receptov, pretože fakt som už toho strašne veľa podľa teba navarila a napiekla a vždy to bolo výborné :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. júúúj tak to sa velmi teším. Inak vela mojich receptov nájdeš aj na varecha.sk, preto už napr. nepridávam recepty sem, iba občas. Skus mrknut: Varecha

      Odstrániť
    2. Inak k tej chuti, chutí trošičku inak, skor je iná ta konzistencia cesta, hutnejšia a pevnejšia.

      Odstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!