Na zamyslenie...

By Zuzulienka - 9.3.15

Krásne pondelkové ránko!

Pondelky nemá rád asi nikto z nás. Čo sa však dá robiť, musíme ich nejako prežiť, je to deň ako každý iný. Preto som pre vás dnes pripravila na povzbudenie 7 zaujímavých myšlienok, ktoré mi za poslednú dobu utkveli v pamäti, a o ktorých sa vážne oplatí popremýšľať a vziať si ich k srdcu.


Deň, ktorý vám može zmeniť život, sa začína každé ráno.
- každé ráno, každý jedeň deň (hoci aj práve v pondelok) máte šancu začať robiť niečo inak, zmeniť vo svojom živote niečo a začať odznova.



Nemá cenu nenávidieť ľudí, ktorí ti ZÁVIDIA. Rešpektuj ich závisť, pretože si myslia, že si LEPŠIA ako oni
- toto je jedna z pravdivých myšlienok, ktorá hovorí o tom, že je skutočne zbytočné sa trápiť pre ľudí, ktorí vás ohovarájú. Väčšinou je to totiž tak, že vám iba závidia.

Kto som? Opýtajte sa tých, čo o mne nič nevedia. Tí vám to povedia.
- presne tak, druhí majú častokrát pocit, že o nás vedia viac ako my sami o sebe. Preto vznikajú rôzne klebety. Netreba si to všímať.

Keď ti niekto povie:" Zmenil si sa"!,Znamená to, že si prestal žiť život podľa jeho predstáv!
- možno vám už niekto v okolí toto povedal.. Ľudia sa menia, je to súčasť života a vy nemáte mať prečo výčitky. To, že sa to niekomu nepáči, je jeho vec. V máte predsa právo na svoj život.

Buď tak šťastný,že keď sa ostatní na teba pozrú,stanú sa tiež šťastnými
- rozdávajte úsmevy, milé slová a šťastie na každom kroku. Ľudia vás začnú mať radi a budú sa s vami cítiť dobre. A uvidíte, že im aj pomocou úsmevu, alebo dobrou radou urobíte krajší deň.

Pokiaľ si nedostal to, čo si chcel, je to jasné znamenie, že si to vážne nechcel.
- keď sa zamyslíte nad  niečím, čo ste strašne chceli a nedostali to - vážne ste to tak potrebovali a chceli? Zrejme nie, a niekto tam hore rozhodol, že asi by to pre vás nebolo dobré, alebo vás niekde čaká niečo ešte lepšie... Takže nesmúťte a tešte sa z toho, čo máte.

Jedného dňa sa zobudíte a už nebudete mať dostatok času na veci, ktoré ste vždy chceli spraviť.... UROBTE ICH TERAZ!
- myslím, že netreba žiadny komentár

Takže hlavu hore! Aj keď je pondelok, vy môžete tento týždeň naštartovať úspešnejšie, ako kedykoľvek inokedy. Nedajte sa znechutiť, nahoďte úsmev a skúste urobiť niečo, na čo sa už dlho chystáte.

Stretli ste sa s týmito myšlienkami v živote?

  • Share:

You Might Also Like

5 komentárov

  1. Skvělý článek, tak trochu motivační. :) Já jsem se setkala už skoro se všemi myšlenkami. Vždy se snažím vše vyřešit v klidu a s úsměvem, ale někdy to nejde. (:

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásné myšlenky..a hlavně, všechny jsou pravdivé a povzbudivé:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Takéto články by som vedela čítať každý deň:) Mám rada motivačné myšlienky, knižky, situácie, ľudí...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jedničkou a pětkou se snažím řídit každý den :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Škoda, že to čítam až teraz. Hneď som mohla mať lepší pondelok. :-) Výborné myšlienky a výborné postrehy. Dobrá práca Zuzka! :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!