Starostlivosť o bábätko: časť 3. - Sterilizujeme

By Zuzulienka - 29.7.15

Pojem sterilizácia vám je určite známy. Stretávame sa s ním vo viacerých odboroch a vo všeobecnosti znamená zbaviť choroboplodných zárodkov alebo mikróbov, ktoré môžu byť nebezpečné. Áno a presne pre bábätká sú tie baktérie a mikróby nebezpečné. Nemusia síce spôsobiť nič, ale môžu vyvolať rôzne zápaly čriev, či žalúdka a to je práve oblasť, ktorú bábätká ešte nemajú dokonale vyvinutú (preto ich napr. trápia aj koliky). Preto im to môžeme uľahčiť spomínanou sterilizáciou a sterilizovaním rôznych vecí, ktoré používajú - cumlík, fľaška, hračky, striekačka na vodu...



Spôsobov sterilizovania je niekoľko, najznámejším je asi jednoduché vyvarenie danej veci vo vode. To používali naše mamy a babičky, teraz je však už doba pokročilá, ľudia sa stále snažia si život uľahčovať a preto vymysleli aj takú vec ako je Sterilizátor do mikrovlnky NUK. Takýto sterilizátor vám naozaj maximálne uľahčí prácu a ušetrí čas. Sterilizácia s ním trvá len 4 minúty a všetky veci máte dokonale vysterilizované.

Práca s ním je naozaj jednoduchá. 
Aj keď sa na prvý pohľad zdá veľký, vojde sa do každej bežnej mikrovlnky. Pozostáva zo spodného a vrchného krytu, bieleho držiaka so 4 uchýtkami na fľaše a kliešťami na uchopenie príslušenstva. 




Postup:
1. Sterilizátor umyte v teplej vode so saponátom a vysušte.
2. Do spodnej časti nalejte 200 ml vody
3. Fľašky, cumlíky a iné veci je vhodné po prvýkrát od nákupu vhodné umyť v teplej vode. Aspoň teda ja všetko umývam.
4. Naplňte nádobu všetkým, čo chcete sterilizovať, zatvorte horné veko a vložte do mikrovlnky. Ja som dala najvyšší výkon na dobu 5 minút.
5. Po cinknutí vyberte opatrne sterilizátor z mikrovlnky, bude zarosený a horúci a nechajte zatvorený pokiaľ dané veci nepôjdete použiť.
6. Sterilizované veci je ideálne použiť hneď po sterilizácii, najneskôr však do 3 hodín, to je čas, kedy zostávajú stále sterilné.





Môžem povedať, že mne osobne sa tento praktický sterilizátor značky NUK veľmi páči. Je dostatočne veľký a pritom ideálny do mikrovlnky, ľahko sa s ním pracuje a nestojí veľa peňazí. Preto ak si chcete trošku uľahčiť prácu popri bábätku, siahnite po ňom. Odporúčam.

Kúpite na: www.feedo.sk

Majte krásny dník!

  • Share:

You Might Also Like

3 komentárov

Ďakujem za všetky komentáre!