V mojom mobile...

By Zuzulienka - 26.8.15

Mobil sa stal za posledné roky našou nenahraditeľnou súčasťou. Je proste fajn mať po ruke vecičku, ktorá sa vojde do vrecka, či kabelky, a pomocou nej viete nielen volať, či písať, ale aj surfovať na internete, fotiť, počúvať hudbu, cestovať a mnoho ďalšieho. Proste všetko v jednom.

Ja osobne si už neviem bez mobilu život predstaviť, je to vynikajúca vecička v práci i v súkromí. Preto vás dnes pozývam na nahliadnutie do môjho mobilu.


Aký mám mobil?
Aktuálne mám mobil Samsung Galaxy SIII - mobily značky Samsung sa v posledných rokoch stali mojimi obľúbenými. Niekto nedá dopustiť na iPhone, ja zase na Samsung. Mala som aj iPhone, no veľmi ma neoslovil a nepáčilo sa mi jeho ovládanie. Ale to je vec vkusu.
Pravda je, že asi po roku aj niečo už mobilu pomaly dochádza dych, začína sa spomaľovať, baterka sa rýchlo vybíja, jednoducho je to ideálny čas na kúpu toho nového. Ja mám tento aktuálne už rok aj trištvrte, preto ho v blízkej dobe plánujem vymeniť. Samozrejme za Samsung, no vyššej rady.



Ako najčastejšie mobil využívam?
Priznám sa, že jeho primárna funkcia "telefonovanie" je u mňa využívaná najmenej. Aktuálne mám predplatených 50 minút mesačne do všetkých sietí a bohato mi to stačí. Naozaj volám minimálne. 
Najčastejšie píšem pomocou Whatsuppu, Google talk, alebo surfujem na internete.

Aké aplikácie využívam každý deň??


WhatsApp - tvorcovi tejto aplikácie dávam 100 bodov Naozaj rýchla, jednoduchá, plná smajlíkov, ikoniek, možnosti posielať fotky, videá, zvuky... no proste pre mňa naj aplikácia na chatovanie
Gmail - niekoľko mailov mi v schránke pristane každý deň. Či už sú súkromné, reklamné, alebo tie od vás, ikonka mailu vždy zabliká a ja so zvedavosťou otváram.
Instagram - kto pozná, pochopí. Sledujem ho za pochodu, lajkujem vaše fotky, či pridávam nejaké svoje. Naozaj vydarená aplikácia. Nájdete ma pod nickom @stylzeny 
Fotoaparát - neviem ako vy, ale ja každý deň niečo fotím. Aktuálne je najlepší objekt môjho záujmu synček Nikolas a aj preto vo svojich 4 a pol mesiacoch má už nafotených vyše 2000 fotiek. Som blázon, však?
Internet - vo voľných chvíľkach, keď nemám po ruke notebook, a potrebujem si niečo pozrieť. Alebo len tak prehliadam obľúbené stránky na mobile.
Facebook - tak ten zo všetkých aplikácií sledujem asi najmenej. Ale raz denne naň určite mrknem.

Čo sledujem na internete?
Na internete vyhľadávam to, čo aktuálne potrebujem, alebo ak ma niečo zaujalo. Každý deň však zablúdim aj na niekoľko svojich obľúbených stránok:
- modrykonik.sk - aktuálne mnou najnavštevovanejšia stránka
- vaše blogy
- môj blog

Tipy na ďalšie aplikácie
Okrem aplikácií, ktoré využívam každý deň, mám v mobile aj zopár takýh, ktoré používam pravidelne, no nie každý deň.


Zápisník ColorNote - skvelý zápisník, v ktorom si môžete obiť rôzne poznámky a rozdeliť ho podľa farieb. Ja ho využívam na nákupný zoznam, ako to do list, wishlist, či pre mnoho iných poznámok
Clean Master - aplikácia, ktorá vám mobil vyčistí od zbytočných pozostatkov a pritom sa nemusíte báť, že vám zmaže niečo dôležité.
Google Talk - komunikačná aplikácia, aktuálne využívam pomenej.
Messenger - naozaj nepatrím k ľuďom, ktorí si denne vypisujú s milión ľuďmi. Popravde, messenger, teda správy posielané cez FB využívam asi tak raz týždenne, možno aj menej.
WomanLog - skvelý ženský kalendárik, kde si môžete značiť svoje dni a aj iné poznámky o svojom tele. Počas tehotenstva odporúčam aplikáciu Pregnancy a keď už máte bábo a chete si značiť jeho miery, či iné pokroky využite WomanLog Baby.
Waze - pre mňa naj navigácia. 
Shazam - skvelá aplikácia na vyhľadanie aktuálne hranej pesničky v rádiu, ak nepoznáte jej názov
SquareInstaPic - má vaša fotka tvar obdĺžnika a vy ju chcete zverejniť na instagrame?? Použite túto aplikáciu, ktorá vám z nej urobí kocku.
LiPix - aplikácia na tvorbu koláží vhodných nielen na instagram
3G Watchdog - sledujem si pomocou neho spotrebu mobilného internetu.

Odporúčam aj:
Duolingo - aplikácia, s ktorou sa každý deň môžete zlepšovať v anglickom jazyku.
LineDeco - ak máte náladu, tak pomocou tejto aplikácie môžete mať každý týždeň na mobile iné ikonky. Alebo hoci aj každý deň. Okrem toho si tu môžete stiahnuť aj krásne pozadia.
WallPapers HD - veľký výber krásnych pozadí do mobilu

No a potom sú tu ešte také samozrejmé aplikácie: ako kalkulačka, hodiny, či kalendár, ktoré tiež pravidelne-nepravidelne využívam.

Čo nevyužívam na mobile
- hry - naozaj vôbec žiadne nemám nainštalované a žiadne sa nehrám. Nebaví ma to.
- rádio - nepočúvam. Počúvala som v časoch, keď som chodila autobusom. Slúchadlá a autobus mi proste idú k sebe. Aktuálne nie je čas, a rádio počúvam buď v aute alebo doma.
- hudba - nepočúvam na ňom ani žiadne iné pesničky. Ani nie je kedy. Doma si púšťam hudbu radšej cez PC, alebo klasicky cez vežu.

Čo vy a mobil? Aký používate a ako ho najčastejšie využívate?
Máte tipy na nejakú zaujímavú aplikáciu, ktorú ešte nepoužívam?
Majte krásny deň!





  • Share:

You Might Also Like

6 komentárov

  1. Tak ak budeš rozmýšľať nad kúpou nového mobilu doporučujem Samsung Galaxy A3, je naozaj skvelý a má nádherný predný aj zadný fotoaparát. Instagram využívam asi najviac a potom asi e- mail. Shazam je naozaj skvelá appka. Ja ešte používam Retricu, aplikáciu Meniny a mená, tá je skvelá ak nemáš po ruke kalendár a nevieš aké je meno. Ďakujem za tipy na ďalšie appky. Prajem pekný zvyšok dňa.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. "Pravda je, že asi po roku aj niečo už mobilu pomaly dochádza dych, začína sa spomaľovať, baterka sa rýchlo vybíja" To je přesně důvod, proč zůstávám věrná iPhonu. Dřív jsem to nijak neřešila, ale až jsem přišla na chuť 5S, nebyla cesta zpět :D Intuitivní ovládání, decentní design, žádné výpadky systému a kompatibilita s dalšími mašinami... V práci jsem měla Samsung. Android mi svými výpadky, neustálou potřebou čistit systém, nespolehlivostí při volání, lezl tak na nervy, že jsem začala používat svůj telefon jako firemní :DDDDD

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja mám tiež Samsung S4 mini, a odkedy ho mám tak viem, že by som ho už nevymenila. Som s ním naozaj spokojná a perfektne sa mi hodí aj do ruky, keďže je o niečo menší.

    A zo spomenutých aplikácii najviac využívam Messenger,aj keď teraz som ho vymenila za Skype, CleanMaster, a namiesto internetu samozrejme Chrome. Tiež sa mi páči aplikácia SquareInstaPic... kým som ho nemala, tak som sa len znervozňovala nad tými kockatými fotkami. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zuzka, v kazdom clanku mas aspon 5x slovo aktualne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já mám momentálně samsung galaxy sIII mini a jsem moc spokojená! Iphone se mi teda nelíbí, ano je to věc vkusu, ale vadí mi už jen to, jaký je to trend, nebo jak to nazvat.. Měla jsem Sony xperia nevím přesně značení, byl také super, ale samsung je samsung.. :) Fotím také pořád, hlavně synka, instagram jede také pořád :D No mobil je prostě takové spotřební zboží, já pro tentokrát nechtěla nic velkého a drahého, takže SIII mini byla vhodná volba. Ani te´d bych za mobil nedala xx tisíc, je to úplně zbytečné, ceny jsou neustále dolů a telefony jsou pořád nové a nové :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!