Kozmetika s kyselinou hyalurónovou?

By Zuzulienka - 17.1.16

Každý z nás by bol rád čo najdlhšie mladý. Bohužiaľ, zákonitosťou života je aj to, že starneme a nijako tomu nezabránime. V minulosti by ste príznakom starnutia nepomohli nijako, medicína sa síce stále snažila vynájsť nejaké zázračné elixíry, no nikdy nebola tak pokročilá ako dnes. Dnes 60ročný človek vyzerá lepšie ako 40ročný. Plastiky, výplne, úpravy, opravy a iné kozmetické zákroky na ľudskom tele proste hýbu svetom a veľa ľudí im podľahne v snahe udržať si mladý výzor čo najdlhšie. Ja osobne nemám nič proti nejakým úpravám tela, no prosím s mierou, pretože niektorí to fakt preháňajú a tvár bez akejkoľvek mimiky, káčerie pery, alebo prsia veľkosti 10,  je už silná káva.


Ak už ste uvažovali o nejakej tej vylepšovacej kozmetickej procedúre, čo takto začať úplne zľahka?? Napr. povestnou kyselinou hyalurónovou?

O kyseline hyalurónovej sa toho už popísalo mnoho. Iste ju všetci poznáte ako akúsi látku, ktorá omladzuje pleť, vyhladzuje vrásky a proste snaží sa oddialiť starnutie. Viete však o nej aj niečo viac?

Kyselina hyalurónová je priehľadná látka, ktorá dokáže viazať vlhkosť, a ktorá sa prirodzene vyskytuje v ľudskom tele. Avšak, telo ju veľmi rýchlo spotrebováva, a nestíha sa jej toľko vytvoriť. Čím je človek starší, tvorí sa jej menej a menej a preto tie vrásky, ochabnutá, nepružná a suchá pokožka.

Táto kyselinka je teda taký malý zázrak, a ak sa napriek všetkému bojíte nejakých injekcií, alebo nemáte na ne financie, tak ju skúste v trocha inej forme. A to v samotnej kozmetike. Dermacol totiž nedávno priniesol novinku 3D Hyaluron Therapy a s ňou hneď niekoľko produktov s touto kyselinou.
Ja vám predstavím tri: micelárnu vodu, masku na oči a remodelačný fluid.


Refreshing Hydrating Eye Mask - osviežujúca hydratačná maska na oči

Prežúrované noci, málo spánku, dlhé vysedávanie pred televízorom, či nočné vstávanie k bábätku spôsobuje to, že naše oči sú unavené, opuchnuté s vačkami alebo kruhmi. Potrebujú preto nejakú vzpruhu, alebo aspoň dočasné osvieženie. Ja som sa k tejto maske spočiatku nevedela odhodlať. No jedného dňa som ju vzala konečne do parády.




Balenie obsahuje 6 párov gélových chladivých, akoby náplastí, ktoré sa dávajú pod oči, teda presne tam, kde sa tvoria kruhy, opuchy.

Keď som rozstrihla prvé balenie, konzistencia týchto náplastí nebola veľmi vábna. Boli na dotyk slizké, klzké, no nie veľmi príjemné. Nevedela som si predstaviť, ako mi tam vôbec budú držať. Tak som ich aplikovala (dávajte pozor, nemali by sa dotýkať sliznice oka) a oni držali ako prikované. Dokonca som počas 15 minút, teda za čas, čo majú pôsobiť stihla porobiť nejaké domáce práce. Po 15 minútach išli ľahučko dole. A výsledok? Koža svieža, rozjasnená, úplne iný pohľad. Postrehla som síce aj drobné napnutie kože v oblasti oči, teda akoby bolá oblasť málo hydratovaná, no po čase tento pocit prešiel.

Hyaluron Cleansing Micellar Lotion - Micelárna voda

Micelárna voda je asi nutnosťou každej kozmetickej maniačky. Je to naozaj skvelá vec, pretože ňou pleť odlíčite, vyčistíte, osviežite a dodáte jej hydratáciu.


Iná nie je ani táto micelárka s obsahom kyseliny hyalurónovej. Dostanete ju kúpiť vo veľkej fľaštičke 400ml a pri každodennom používaní vám vydrží naozaj dlho. Stačí naniesť na tampón a prejsť s ňou pleť. Odstráni všetky nečistoty, dokonca aj vodeodolný makeup a naviac pleť krásne osvieži a rozjasní. Ja osobne používam micelárky už len na dočistenie pleti, alebo ráno na osvieženie a hydratáciu pred nanesením makeupu. Dermacol micelárna voda s kyselinou hyalurónovou mi vyhovuje.

3D Hyaluron Therapy Wrinkle Fillerr Tonning Fluid - Remodelačný tónovací fluid

A na záver prípravok, ktorý ma veľmi neoslovil. Tento fluid s kyselinou hyalurónovou obsahuje protivráskový komplex a zjednocuje farebný tón pleti. Mal by vyplniť vrásky, zabezpečiť celodennú hydratáciu a sviežosť pleti. Nuž, priznám sa, že buď som celkom nepochopila jeho používanie, alebo mi proste nesedí.




V prvom rade odtieň fluida je na mňa bleduľku naozaj príliš tmavý a vyzerám s ním neprirodzene. Premýšľala som, či ho nanášať len na mieste, kde sa napr. objavujú prvé vrásky, no tým pádom zase pleť pôsobí fľakato. Celkovo sa mi ťažko po pleti rozotiera, a teda takýto fluid si žiada poriadne rozotretie.

No a po druhé sa mi zdá, že namiesto vypĺňania vrások ich ešte viac zvýrazňuje, keďže celkovo pleti dodá tmavší tieň.

Zhrnula by som to asi tak, že mi tento produkt buď nesadol, alebo ho neviem používať.


Všetky výrobky sú bez parfemácie, dermatologicky testované a vhodné aj pre citlivú pleť. Môžem potvrdiť, že mojej citlivke nespôsobili žiadne škody.

Tak čo, skúšali ste nejaký z nich?



  • Share:

You Might Also Like

6 komentárov

  1. Akurát minule som sa na tu micelárku kukula a zaujala ma, ale ešte musím pomíňať zásoby a potom si ju zaobstarám!
    Pozývam ťa na moju giveaway o super ceny:
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk/2016/01/novorocna-giweavay.html?m=1

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mám micelárku a i když odličuje skvěle, tak mi dráždí oči, bohužel:-(

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Na tu micelarku se chystam.

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zaujala ma tá maska na očné okolie.. trápia ma mimické vrásky pod očami :-(

    keelifestyle.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tak mě tohle moc nezaujalo, Dermacol krémy a péče vůbec mi přijde spíš pro starší dámy, momentálně používám Benefit Moisture a taky mi nevyhovuje. co bys mi doporučila na smíšenou pleť se sklony k problematice a mastnotě? :/
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!