Maslo na pery Balea

By Zuzulienka - 6.2.16

Balzamov na pery nie je nikdy dosť. Aspoň ja ich mám vždy v zásobe niekoľko... jeden v kabelke, ďalší v kúpeľni, na nočnom stolíku, či v aute... proste všade, kde sa môže zísť. Pre mňa je balzam na pery každodennou nutnosťou, keďže mať suché pery nie je zrovna najpríjemnejšie.


Najnovšie mi do balzamovej zbierky pribudlo toto masielko od Balea s vôňou citrónových kvetov a mandlí. Pekný dizajn láka už na prvý pohľad. Miniatúrne balenie a svieže farby na vás zažmurkajú a vy máte chuť si ho hneď kúpiť. Oplatí sa však? Je takéto maslo lepšie ako klasický tuhý balzam?






Priznám sa, že preferujem klasické balzamy v tyčinke. Tieto v tégliku akosi nevyhľadávam, odrádza ma totiž ich spôsob nanášania prstom, je to pre mňa nepohodlné a nehygienické. No tak som zaradila tento balzam do skupinky tých, čo používam doma. Tam mi tento spôsob nanášania až tak neprekáža.

Vlastne toto ani nie je balzam, ale maslo. Že aký je tam rozdiel?
Maslá na pery sa od balzamov trošku líšia konzistenciou, mali by byť tuhšie a rozpúšťať sa až pri kontakte s pokožkou. Toto maslo nie je až tak tuhé, ako si pod pojmom maslo prestavujem, ale dá sa povedať, že je to taká ľahšia forma masla. Má hladkú, jemnú a krémovú konzistenciu. Keď doň totiž zaboríte prst, tak sa vám ľahučko poddá, nanesie na prst a pery doslova riadne namastí, aj keď naberiete len za máčik.

No ani sa nenazdáte a nanesená vrstva sa pekne vsiakne. Na perách pôsobí príjemne, nelepí ich, napriek prvotnému dojmu, že som pery riadne namastila, nepôsobia mastne, ale skôr ako pretreté jemným leskom.

Svoj hlavný účel - hydratovať, zvláčňovať a zjemňovať - splnil. Nemusíte si ho nanášať stále dokola, pery skutočne ovlaží, osvieži a hydratuje. A ja dávam bod navyše za príjemnú vôňu, to sú pre mňa plusy, ktoré milujem na kozmetike.

Maslo má aj celkom dobré zloženie. Obsahuje: kokosový olej, ricínový olej, bambucké maso, vitamín E a C, včelí vosk, nejakú tú parfumáciu a UV ochranu.



Keď to zhrniem...

Výhody:
- pekný dizajn
- príjemná svieža vôňa
- hydratuje
- nízka cena 1,89 €
- nelepí, nezanecháva mastný film


Nevýhody:
- téglikové balenie (19ml)

Takže, ak vávm neprekáža nanášanie masla na pery prstom, môže byť pre vás dokonalé :)

Máte radi téglikové balzamy?

Krásny deň!

  • Share:

You Might Also Like

6 komentárov

  1. Masielko mám tiež, všetko je super, až na to balenie:( keďže ho nenosím do školy, ani do kabelky, tak ho najčastejšie využívam iba doma:)
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mně nanášení prstem nevadí, tyle balzámy používám jen na doma, líbí se mi i to balení, vůně, ale trochu mi vadí, že konzistenčně to není máslo.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja mám takéto masielko od labello a nanášam ho tak, že si ho priložím k ústam a pery doňho ako keby namočím a potieram :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tohle vypada dost lakave.:-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!