Kontúrujeme s Makeup Revolution

By Zuzulienka - 8.5.16

Rozjasniť oči, zamaskovať kruhy pod nimi, zoštíhliť nos, skryť vysoké čelo, či vyzdvihnúť lícne kosti... tak aj to všetko dokáže kontúrovanie, ktoré je už nejaký čas veľmi populárne. Jednoducho povedané: je to akési tieňovanie tváre, ktorým sa dá zvýrazniť to pekné a zamaskovať to nedokonalé.  Vykontúrovať tvár si môžete nanášaním svetlého a tmavého makeupu, ktoré prepojíte a rozotriete nenápadne do stratena. Avšak vôbec nemusíte mať v zásobe niekoľko odtieňov makeupu, postačí vám nejaká kontúrovacia paletka, ktorá obsahuje všetko, čo budete pre kontúrovanie tváre potrebovať. Napríklad aj táto.


Makeup Revolution Paletka korektorov obsahuje: 3 korektory, kompaktný púder pre zafixovanie makeupu, bronzer, lícenka a rozjasňovač. Paletka je naozaj veľmi sympatická, obsahuje aj veľké zrkadlo a celá je zahalená do elegantnej čiernej.



Obsahuje:


Ako kontúrovať tvár?
Keď si zadáte do vyhľadávae túto otázku, vybehne vám milión odkazov, článkov a videí. Inšpirovať sa teda môžete čímkoľvek a kýmkoľvek. Na prvý pohľad to možno nie je nič zložité, no v praxi to nemusí byť až také jednoduché. Hlavne ak ste v tom začiatočník, tak ako ja.

Nikdy predtým som si tvár nekontúrovala. A tak som tiež hľadala a zistila, že:
- tmavý korektor sa nanáša na miesta, ktoré chceme akoby skrať
- svetlý korektor sa nanáša na miesta, ktoré chceme zvýrazniť

A postup je nasledovný:
1. najprv pleť očistite a naneste hydratačný krém
2. naneste makeup, ktorý bežne používate a rozotrite ho do stratena
3. ako prvé naneste svetlý korektor:
- na stred čela, pod oči, po dĺžke nosa a pod bradu
4. ako druhé použite tmavý korektor:
 - na spánky a vrchnú časť čela, po bokoch nosa, pod lícne kosti, sánku a spodok brady

Paletka Makeup Revolution obsahuje až tri korektory. Ja som použila iba dva - najsvetlejší a najtmavší, ktorý síce nie je až taký tmavý, no pre moju bledú pleť celkom fajn.


5. a rozotierajte. Použiť môžete guľatý štetec, alebo nejakú hubku. Ja som pracovala s hubkou. Najprv je treba zapracovať svetlé miesta a potom tmavé. Naozaj sa snažte ich nenápadne spojiť, aby prechody vyzerali plynulé.

Celkový výsledok po rozotretí nie je až tak výrazný. Nevidno veľmi jednotlivé tieňovanie, pleť sa dosť leskne.


6. tvár preto zafixujte púdrom. Svetlé miesta tým svetlým kompaktným a tmavé miesta bronzerom.
7. na svetlé miesta ešte naneste rozjasňovač a lícne kosti prejdite lícenkou.
8. a je hotovo! Už to vyzerá lepšie!

Nehovorím, že je to dokonalé, určite sa medzi vami nájdu iné majsterky v kontúrovaní, no na začiatok stačí. Púder tvár zmatnil, bronzer a lícenka dodali farbu tým správnym miestam a rozjasňovač rozjasnil to, čo treba.


Musím povedať, že silnejší nános na tvári som cítila. Tvár som mala takú ťažšiu, ale nebolo to nič strašné. Takto vykontúrovaná tvár a celý makeup mi vydržal krásne až do večera. No a veru večerné odličovanie bolo tiež o inom. Nejde to až tak ľahko, ako pri obyčajnom makeupe. Predsa len tá vrstva šmieniek urobila svoje.

No a na záver už stačí len dokončiť líčenie bežným postupom: linka na oči, riasenka, rúž na pery...
Môže vyzerať aj takto:




Rúž, ktorý som použila, je tiež Makeup Revolution Amazing (odtieň Twist) a je celkom fajn. Je skôr taký balzamový, pery hydratuje, príjemne sa nanáša a vonia kvetinovo-ovocne. Aj výdrž je celkom dobrá.


A na záver ešte jedna vychytávka do malej kabelky a to zmatňujúca lícenka Makeup Revolution (odtieň Nude), ktorou môžete oživiť svoje kontúrovanie, alebo aspoň dodať farbu líčkam kedykoľvek cez deň, či počas dlhého večera.


Aký máte názor na kontúrovanie tváre? Kontúrujete tiež? Alebo ste to aspoň skúšali?
Majte krásnu nedeľu!

  • Share:

You Might Also Like

6 komentárov

  1. pekné líčenie...páčia sa mi linky a červený rúž :)
    ja konturujem skoro každý deň,aj keď iba s bronzerom :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem. Ano ruž sa aj mne velmi páči, má taký zaujímavý odtien, nie je to celkom červená. Ja konturujem zatiaľ málo a hlavne skúšam.

      Odstrániť
  2. Konturovanie naozaj nema takto vyzerat. Nastuduj si nieco o tom, na YT je kopec vidii, tvar by nemala byt po tom taka "flakata" a neprirodzena :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som písala, že som v tom začiatočnik, tak asi preto to nie je dokonalé. Videá som si študovala, no v realite sa to začiatočníkom už ťažšie aplikuje. Posnažím sa časom...

      Odstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!