Grécka organická kozmetika Fresh Line

By Zuzulienka - 17.10.16

Skúšali ste už niekedy nejakú kozmetiku z Grécka? Ja teda nie, až pokým som sa nedostala k týmto produktom. Jedná sa totiž o grécku organickú kozmetiku Fresh Line - naozaj žiadne zbytočné zložky, žiadne parabény, silikóny, ftaláty, glykoly..., iba dostupné ingrediencie z kuchyne, záhradky, zmiešané v správnom pomere podľa prastarých receptov.


Značka bola založená v roku 1992 a dnes vo svojom portfóliu ponúka kozmetiku pre celé telo (šampóny, balzamy, sprchové gély, telové mlieka, mydlá, rôzne čistiace prípravky atd.). Ja som mala možnosť vyskúšať ju vďaka vzorkám - šampón, balzam, kondicionér. krémy na tvár a telové mlieka - tak práve o nich vám poviem viac.


Zaujímavé na tejto kozmetike je, že celé produktové rady, sú pomenované po rôznych mytologických osobnostiach - Athena, Zeus, Hera, Artemis... Každá rada je určená buď na konkrétny typ pokožky, kože, alebo vlasov.
Keďže ja sama som si o tejto kozmetike našla veľmi málo informácií na internete, rozhodlla som sa vám ju detailnejšie priblížiť a popísať v tomto článku pomocou katalógu, ktorý mi bol zaslaný.
Tak poďme si ich bližšie predstaviť a poďte sa pozrieť, ktoré produkty som mala možnosť vyskúšať.


VLASY...
Šampón THALIA - určený pre mastné vlasy. Šampón vonia veľmi osviežujúco, niet sa čomu čudovať, keďže v jeho zložení sú citrusy, eukalyptus, spearmint... Je dokonca sviežej zelenkastožltej farby. Vlasy pekne umyje, síce veľmi nepení, ale to vôbec nie je chybou. Zanechá ich voňavé, no ak nepoužijete kondicionér, tak ich len ťažko rozčešete. Vlasy sú po umytí čisté, čo sa týka mastnoty, nepostrehla nejako dlhšie nemastiace sa vlasy.


Balzam TERPSICHORE - rozžiarujúca a revitalizačná rada produktov pre nepoddajné a farbené vlasy. Balzam voňal veľmi zaujímavo, cítiť v ňom niečo sladké, ale aj osviežujúce. Zloženie sa opäť nevyhlo citrusom, no je obohatené aj o slnečnicu, šalviu a ocot. Balzam je bielej farby, na vlasy sa ľahučko nanáša, nechá chvíľu pôsobiť a zmyje. Vlasy sú po ňom ľahko rozčesateľné, ošetrené a príjemne voňajú.


Kondicionér ERATO - regeneračná a hydratačná rada pre poškodené a suché vlasy. Hlavnou zložkou kondicionéru sú ruže, šalvia, kostihoj, olivový olej, levanduľa, bazový kvet, aloe vera a slnečnica. Naozaj veľmi zaujímavá kombinácia vtvorila aj zaujímavú a príjemnú vôňu. Kondicionér vlasy ošetrí, uhladí a uľahčí im rozčesávanie. Tento svoju úlohu splnil.


Okrem týchto troch radov dostanete ešte:
POLYHYMNIA - pre vypadávajúce a oslabené vlasy
NECTAR - pre všetky typy vlasov
CLEO - pre citlivú pokožku vlasov
CALLIOPE - pre suché vlasy s lupinami
URANIA - pre blond odtiene
ATHENA - pre normálne vlasy
OLYMPIAN ZEUS - pre mužov
EUTERPE - pre jemné vlasy

TVÁR...
O vlásky máme postarané a prejdime k pokožke. Tu Fresh Line ponúka až 8 produktových radov, ktoré zahŕňajú starostlivosť o pokožku tváre v podobe čistiacich prípravkov, krémov, protistarnúcich prípravkov, či rôzne séra, masky, alebo aj ochranu proti slniečku.


HERA - anti-aging - regeneračný, reparačný a hydratačný omladzujúci krém. Vonia po ružiach, kamilkách, jazmíne, levanduli a ďalších bylinkách, ktoré sa vňom miešajú. Je stredne hustý, sfarbený jemne do žlta. Pokožku hydratuje, vypína, na pleti pôsobí príjemne.

NECTAR . ore všeky typy pleti - testovala som pleťové sérum z tejto rady. 24 hodinové sérum má konzistenciu ako telové mlieko, rozteká sa, no rýchlo do pokožky vstrebáva. Obsahuje med, propolis, ovsené proteíny a pšeničné klíčky. Okysličuje kožné bunky, eliminuje únavu, zanecháva pokožku pružnú a plnú energie.

ATHENA - pre suchú pleť. Ľahučký, stredne hustý denný krém, ktorý pleti doplní chýbajúcu hydratáciu. Krém vonia bylinkovo, je zložený z olivového oleja, masla, ovsa, oregana, kostihoja, zeleného čaju, rozmarínu, šalvie, boráka, prvosienkového oleja. Obsahuje dokonca aj 6 vitamínov, ktoré pokožke poskytnú potrebnú antioxidačnú dávku.

ARTEMIS - pre citlivú pleť

HESPERIDES - pre zmiešanú a citlivú pleť. Vyvažujúca a zmatňujúca pleťová emulzia s citrusmi, tymiánom arnikou, kardamónom a 6 vitamínmi vonia naozaj osviežujúco. Emulzia je ľahkej textúry, pokožku vyvažuje, zanecháva matnú. Pomáha predchádzať rozšíreným pórom

HERMES - pre pleť s nedokonalosťami (akné, čierne bodky...)

DEMETRA - pre poškodenú pokožku

OLYMPIAN ZEUS - pre mužov

Celkovo môžem ku krémom povedať, že žiadny nespôsobil mojej pleti ujmu, vyrážky, či iné podráždenie.

TELO...
Telová starostlivosť zahŕňa sprchové gély, oleje, telové mlieka, mydlá, suflé a mnohé iné produkty. Ja som testovala iba telové mlieka, ktorých bolo naozaj dosť.

Telové mliečka nájdete u Fresh line v 2 kategóriách. Buď si vyberiete tie klasické, alebo tie s názvom Royal Beauty, teda luxusnejšie. Iné sú v tom, že obsahujú drobné jemnulinké trblietky a vaša pokožka sa potom krásne leskne.

Klasické telové mlieka
Každé mliečko má svoj názov, svoju farbu a svoju vôňu. Je to naozaj úžasné, aj keď... ale nepredbiehajme.
Mlieka sú naozaj takej tej mliečnej konzistencie, ako u iných telových mliek. Teda riedke, ľahko roztierateľné a rýchlo vstrebávajúce sa. Pokožku zanechávajú naozaj hydratovanú, hladkú a voňavú. Na mňa osobne voňavú až príliš. A to je práve zádrheľ. Niektoré mliečka boli pre mňa až príliš prevoňané, alebo mi nevoňali. Musím povedať, že zo všetkých 7, čo som skúšala, mi príjemne voňali len dve -Apollo a Poseidon. Škoda toho, no ak máte radi telové mlieka s prenikavou vôňou, tak si prídete na svoje.
Zaujímavé je, že každé mlieko má obal takej farby, aké v skutočnosti aj je. Teda jedno je ružové, ďalšie do hneda, či do žlta, alebo nájdete aj modré.



APOLLO - wellness a vitalita - vavrín, eukalyptus, fenikel, tymián, šalvia, rozmarín, zelený čaj, slnečnicový olej, avokádový olej

CALYPSO - osviežujúce - citrón, pomaranč, mandarínka, broskyňa, cédrové drevo, zázvor, grapefruit, avokádový a slnečnicový olej.

CIRCE - relaxačné - fialka, vanilka, ylang-ylang, jazmín, ruža, broskyňa, cédrové drevo, šalvia, sladký mandľový olej

GALATEA - vyživujúce - kokosový olej, mandľový olej, avokádový olej, vanilka a marshmallow

PERSEPHONE - omladzujúce a vypínajúce - ruža, jazmín, sandalové drevo, pačuli, ylang-ylang, kokosový olej, jojobový olej, sladký mandľový olej

POSEIDON - zmyselné - bergamot, fenikel, cédrové drevo, zázvor, spearmint, rozmarín, citrón, levanduľa, avokádový olej

ORPHEUS & EURYDICE - upokojujúce - vanilka, kamilka, kostihoj, rebríček, nechtík, oleje zo škorice, anízu, šalvie, kokosový olej

Kráľovské telové mlieka
Tak tieto mliečka sú mi vôňami oveľa sympatickejšie. Tie vône sú u nich tiež výrazné, ale výrazné príjemným spôsobom. Tiež má každé farbu podľa obalu, konzistencia šahko roztierateľná a rýchlo sa vstrebávajú. Pokožku zanechávajú hydratovanú, hladkú a voňavú. Úplne najviac mi voňalo CYBELLE, jemná sladkastá vôňa a najmenej mi zas voňalo SELENE.
Mliečka sú iné v tom, že obsahujú drobné trblietky, ktoré pokožku rozjasnia, rozžiaria a tak sa krásne leskne.



CASSANDRA - vanilka, med a pelargónia

CYBELLE - ruža, neroli, ylang-ylang

PHAEDRA - falka, levanduľa, jazmín

SELENE - santalové drevo, aníz, cédrové drevo

Na záver by vás asi zaujímalo, kdes túto kozmetiku kúpiť, však?

Bohužiaľ, stalo sa, že recenziu som pre vás chystala dlhšie, ako som chcela a medzičasom obchod s touto kozmetikou na Slovensku zanikol. Bol jeden jediný na Slovensku v Žiline. Je to škoda, pretože teraz ju na Slovensku už nikde nedostanete, teda aspoň o tom neviem. No v budúcnosti nie je vylúčené, že sa s ňou stretneme.

Tak čo poviete? Zaujalo vás niečo z tejto kozmetiky?

  • Share:

You Might Also Like

6 komentárov

  1. Teeda, ale toho je. :) nepoznám tuto značku. Strašne sa mi páči, že dokonca aj tie krémiky majú vlastnú farbu nie len meno. :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Značku vůbec neznám. Ale má úžasné barvy produktů. :)

    Lifestyle and beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tý jo značku vůbec neznám, ale vypadá teda perfektně ty tělové mléka se mi líbí :)
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak o tejto značke som ešte nepočula. Vyzerá ale super, aj balenia sa mi páčia ʕ•́ᴥ•̀ʔっ

    * Le blog de la Licorne *

    OdpovedaťOdstrániť
  5. O značce slyším poprvé, tak moc děkuji za dobrý tip.
    Můj blog: Beauty by K. + u mě na blogu i na IG najdeš soutěž :).

    OdpovedaťOdstrániť
  6. O tejto značke som síce ešte nepočula, no vyzerá naozaj veľmi zaujímavo :) myslím si, že by to mohlo byť naozaj atraktívne pre viacerých ľudí a tak som rada, že si o nej napísala článok

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!