Olej ako parfém?

By Zuzulienka - 21.10.16

Väčšina z nás používa ako parfém klasickú vodu, kde je základom lieh. No počuli ste už o parfume, ktorý je tvorený na základe oleja? U nás táto forma parfumov nie je až tak bežná, no vedzte, že vo svete to nie je nič výnimočné a parfumované oleje pozná ľudstvo odpradávna.
Parfumovaný olej má nespočetne veľa výhod. V prvom rade obsahuje látky, ktoré sú výhradne prírodného pôvodu. Tým pádom by nemal spôsobovať žiadne podráždenia, a je vhodný aj pre citlivú pleť. Vôňa je výraznejšia a čo sa týka skladovania, tak olejový parfum ani po rokoch nestratí ani nezmení svoju vôňu.


Momentálne najrozšírenejšími parfumovanými olejmi, ktoré u nás dostanete sú oleje Frais Monde. Maličké flakóniky zo skla ukrývajú v sebe olej zmiešaný len s prírodnými ingrediencami. Z vôní máte na výber nespočetné množstvo a rôzne kombinácie.



Ja som si vďaka eshopu www.elnino.sk vybrala taký, v ktorom sa miešajú tóny sviežeho pomaranča, sladkých bobúľ a mora. Vôňa je osviežujúca a zároveň taká letná, naozaj tam intenzívne cítiť pomaranč, ktorý sa vykúpal v mori. Drobné bobuľky cítiť až neskôr, keď sa parfum rozvinie.




Keď hovorím, že fľaštička je naozaj maličká, tak to myslím doslova. Obsah 12 ml by sme s klasickým parfumom minuli asi za týždeň. U tohto oleja sa však vôbec nemusíte báť rýchlej spotreby. Na to, aby ste ho na tele cítili vám totiž stačí naozaj iba pár kvapiek, ktoré nanesiete za uši, zápästia, do výstrihu, podkolenných jamiek, či dokonca do čerstvo umytých vlasov.

Aplikácia parfumovaného oleja Frais Monde je síce jednoduchá - nanesiete si kvapku na prst a natriete na požadované miesto - ale musím sa priznať, že mne to veľmi nevyhovuju. Skôr by som uvítala nejaký rozprašovač, alebo aspoň nejakú aplikačnú tyčinku, aká býva vo vzorkách.
To je však len jedna malá chybička, ktorú by mohli výrobcovia v budúcnosti upraviť.



Inak je tento olej bezchyby. Vôňa intenzívna, cítim ju na sebe minimálne pol dňa a to naozaj stačí len pár kvapiek na telo.
Ak sa obávate mastnoty (lebo olej v nás automaticky vyvoláva pocit, že budeme mať všetko umastené), tak na to rýchlo zabudnite. Tieto oleje sa vďaka svojmu zloženiu rýchlo vstrebávajú a ak si nanesiete kvapku na zápästia, dve na krk a nejakú do vlasov, tak naozaj nebudete mať nič umastené.

Zložením obsahuje iba Parfum a Dypropylen glycol, čo je v porovnaní s klasickým Eau de Parfume nič. Áno teraz si poviete, že ten glycol predsa nie je prírodná látka. No nie, nie je, ale v oleji je potrebná, pretože zabraňuje zmene konzistencie a rozkladu vône daného parfumu. A ak by vám to nestačilo, tak vedzte, že taká kuchynská soľ je 5krát škodlivejšia ako nejaký Dypropylen glycol.

Okrem tohto jedného oleja som vyskúšala ešte 3 ďalšie vzorky Frais Monde, z ktorých dve boli parfumovanou vodou a jedna olejom:


Frais Monde - Mullbery Silk - vanilka, mandle, pačuli, citrusy a biele ruže v spoločnej kombinácii podľa mňa vytvorili naozaj úžasnú vôňu, ktorá sa mi zo všetkých vzoriek páči asi najviac. Je taká intenzívna, sofistikovaná a plná sebavedomia...

Frais Monde - Red Rose - vzorka parfumovanej vody s vôňou ruži a bavlny. Vôňa na mňa pôsobí čisto a sviežo, pokiaľ milujete vôňu ruží, tak si zamilujete aj túto.

Frais Monde Mallow and Hawthorn Berries - olej zo slezových kvetov a bobúľ hlohu. Nevšedná, ale zaujímavá vôňa

Skúšali ste už parfumované oleje Frais Monde?
Krásny dník!

  • Share:

You Might Also Like

4 komentárov

  1. Olejové parfémy od Frais Monde sú niečo neskutočné ♥ Mám doma Black Dahlia a, tuším, Sultan´s flowers ♥ ʕ•́ᴥ•̀ʔっ

    * Le blog de la Licorne *

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zní to moc zajímavě! Skoro cítím tu vůni :-) Hezký víkend!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. O těchto olejích slyším poprvé o.O no, vypadají zajámavě :)

    eLblog

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já jsem se do nich přímo zamilovala. Mám jeden olej jinou vůni a musím říct, že jsem nejspokojenější! :)
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!