Moje beauty zvyky a zlozvyky

By Zuzulienka - 7.4.17

Každá z nás má svoje dennodenné rituály, zvyky, rutiny, ktoré robíme bez toho, aby sme sa nejak nad nimi zamýšľali, a sú proste už našou súčasťou. Alebo naopak určité činnosti v oblasti krášlenia sa a starostlivosti o seba, vôbec nepraktizujeme, lebo sa nám nechce, alebo ich považujeme za zbytočné...


Ja som tiež taká. A tak som spísala zopár vecí, ktoré ma dokonale vystihujú, ktoré buď praktizujem, alebo vôbec nerobím a ktoré sú aj mojimi pravidelnými zvykmi , či zlozvykmi.

1. takmer každý deň sa líčim - áno, aj keď som teraz na materskej dovolenke, aj tak sa nevzdám farbičiek. Veď medzi ľudí, na prechádzku, chodíme každý deň. S makeupom sa proste cítim lepšie.

2. líčim a češem sa skoro stále rovnako

3. líčenie bez linky na očiach, nie je pre mňa líčenie

4. doma nosím vlasy každý deň v drdole, no na verejnosti z 90% stále rozpustené. Naozaj v nutných prípadoch si urobím cop a idem tak medzi ľudí. Žiadne iné účesy nenosím, buď vyčesaný cop, alebo rozpustené vlasy.

5. radšej sa sprchujem ako kúpem.

6. ale... vlasy si nikdy, fakt nikdy, neumývam priamo v sprche. Umývam si ich zásadne vždy ráno, samostatne pod sprchou nad vaňou, pretože ich potrebujem čerstvé cez deň a nie na noc. Pri umytí večer, by som si nemohla vychutnať ten pocit čerstvo umytých vlasov.

7. vlasy farbím už zopár rokov iba u kaderníka


8. nikdy sa mi nepodarilo vypestovať si poriadne dlhé nechty - mám ich dosť lámavé a slabé.

9. krém na ruky použijem miliónkrát denne. Vlastne hneď niekoľko krémov, pretože ich mám všade :) Mám stále suché ruky a krémy sú už moja závislosť. Najlepšia je Indulona a Mixa.

10. vlasy si umývam každý 2. - 3. deň

11. jediné umelé na čo som sa zatiaľ dala, boli predĺžené vlasy, alebo gélové nechty

12. kondicionér na vlasy vôbe nepoužívam (výnimkou je aktuálne obdobie, kedy jeden testujem a čoskoro ho predstavím na blogu).

13. masku na tvár použijem tak raz za rok. S maskami na vlasy je to tak isto. A prečo?? Ani sama neviem. Momentálne mám už nejaký čas doma túto od Wonder a napriek pozitívnym recenziám na ňu, som ju ešte neskúsila...

14. nepoužívam kliešte na mihalnice, vlastne ani neviem ako sa správne používajú :-D

15. tvár po večernom odlíčení a umytí utieram do sucha výhradne vatovými tampónmi. Uterák na tvár vôbec nepoužívam.

.... a ešte by sa dalo toho napísať oveľa viacej, ale myslím, že stačilo.

Tak čo na seba prezradíte vy???

  • Share:

You Might Also Like

28 komentárov

  1. Kiežby som si vlasy stíhala umývať pravidelne ráno, tiež mám radšej keď si ich čerstvo umyjem:)
    http://thenoela.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som to tak praktizovala pravidelne pred odchodom do práce. Bola som schopná umývať ich aj každý den, ak bolo treba :-D Kludne som si privstala aj o piatej.

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Ja asi odjakživa, odkedy sa líčim. Dobre si to vystihla, je to asi závislost :)

      Odstrániť
  3. Kondicióner na vlasy tiež nepoužívam

    OdpovedaťOdstrániť
  4. S kondicionérom to mám rovnako ako ty, aj keď by ho moje vlasy potrebovali. A mojím zlozvykom, keď sa to dá tak nazvať je, že buď sa nelíčil takmer vôbec alebo si urobím full glam líčenie :D Nič medzitým pre mňa neexistuje :D

    Ardnaxela

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno moje vlasy by tiež s nim boli hladšie, ale aj zbytočne zaťažené a splasnuté. Preto ho nepouživam.

      Odstrániť
  5. Tiež si tvár neutieram uterákom, ale do kozmtických vreckoviek...mojím zlozvykom je až prehnané používanie antibakteriálneho gélu, niekedy sa už cítim ako Monk, ale snažím sa to trošku kontrolovať, pretože som to v živote nerobila a ani neviem, ako som sa dostala do takejto fázy :D A čo sa týka krémov na ruky, som rovnaká! :) Inak skveý článok, takéto ja môžem. xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. haaa vidiš s tým antibakteriálnym gélom si mi pripomenula moje prehnané umývanie ruk. To mám uplne tak ako ty s tým gélom.

      Odstrániť
  6. Tiež si musím umývať vlasy výhradne ráno a nepoužívam kondicionér, pretože mám po ňom hrozne spľasnuté vlasy :)
    more than fashion

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Kondicioner na vlasy taky nepouzivam a když ho mám tak nic moc nezmizí a je ffurt plny.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. zaujímavé beauty zvyky :) ja by som si ale vlasy nedokázala umývať ráno. vždy to robím večer,ale má to logiku, že ich chceš mať pekné počas dňa :) i keď mne našťastie nejak nespľasnú a vydžia také 3 dni v pohode :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Já se snažím se líčit co nejméně, to u mne znamená, že nenalíčená chodím doma o víkendu.. no ale pořád lepší něco než nic :D

    eLblog

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Tak to ja by som bez kondicioneru na vlasy neprezila :D, a vlasy by som si tiez nemohla umyt nad vanou, pretoze by som ich uz nerozcesala :D, ale inak si ich tiez umyvam radsej rano ako vecer :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja ich ročešem lahko vdaka olejčeku, ktorý používam do vlhkých umytých vlasov :)

      Odstrániť
  11. Já se líčím denně a pokaždé jinak. Pro mě je start do nového dne. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Taky se líčím každý den, pokud jsem jen doma, tak ne, ale úplně bez makeupu nevyjdu. Zase na druhou stranu dokážu vyjít jen s trochou korektoru a bronzeru :) Taky se radši sprchuju než koupu :) Já si vlasy umývám každý den, protože prostě nesnesu ten ''bordel'' po laku na vlasy a podobných přípravcích i druhý den :D A kleště na řasy taky nepoužívám, bojím se, že bych si je utrhla :D

    Pauline's Tiny World

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Takže čo sa týka umývania vlasov tak jednoznačne si ich umývam ráno. kondicionér nepoužívam tiež, aj keď by som možno mala keďže sa mi vlasy až tak zamotávajú. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. ja tiež doma nosím v drdole vlasky a medzi ľudmi skôr rozpustené :)) máš môj obdiv že sa ti cce líčiť, a ešte aj linku :)) ale zase von by som ani ja nevyšla bez makeupu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Krásny článok :) A tá prvá fotka je TOP! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  16. ja používam kozmetiku ale vo veľmi malom množstve :-D

    www.donnaiveh.com

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Tak v hodně bodech se s tebou ztotožňuji. Dost si mě pobavila s těmi kleštěmi na řasy a přiznávám, že také nevím jak se používají :D
    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť
  18. zaujímavé fakty:) ja si tak isto umývam vlasy radšej ráno, alebo doobeda..presne ako ty aj ja mám rada tú sviežosť čistých vlasoch počas dňa :)

    Na mojom blogu práve prebieha súťaž o Nars Duo lícenku a bronzér, ak by si mala záujem, bola by som rada ak by si sa pozrela:)

    BeautyMuffin

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!