Funguje prírodný deodorant?

By Zuzulienka - 22.6.17

Leto je obdobím, kedy na scénu prichádzajú deodoranty a antiperspiranty. Nechceme prepotené tričká ani zápach, ale sviežosť a čistotu. Našťastie práve preto existujú prípravky proti poteniu. Nie každý však naozaj dokáže redukovať potenie a zabraňovať zápachu. A máloktorý sa môže pýšiť prívlastkom - "prírodný".



Áno, a taký jeden prírodný deodorant vám chcem dnes predstaviť. Prišiel mi už pred nejakým časom z eshopu www.elixi.sk, no chcela som počkať a dať mu šancu aj vo veľkých horúčavách. Pretože práve vtedy sa potíme najviac a práve vtedy potrebujeme na potenie niečo naozaj účinné.
Čo myslíte, zvládol to tento Minerálny deodorant?


Minerálny deodorant značky Bekra je prírodný prípravok, ktorý má eliminovať hlavne zápach, no zároveň aj redukuje potenie.

Tento deodorant obsahuje minerálne kryštály, ktoré sa získavajú v Ázií z bauxitu. Neobsahuje žiadny alkohol ani parfumáciu. Naozaj nevonia nijako. Je nedráždivý, vhodný pre citlivú pokožku a môžete ho používať aj priamo po holení.


Dostanete ho vo forme spreja pre ľahšie nanášanie. Nanáša sa naozj bez problémov, akurát treba dať pozor, aby ste ho nenastriekali do podpazušia veľa, lebo vám bude stekať cícerkom po rukách. Úplne postačia 1- 2 streknutia vo vzdialenosti 20 - 30 cm. Tú vzdialenosť naozaj dodržujte, lebo ak ho budete striekať zblízka, tak opäť sa dostanete k tomu, že sa poriadne nerozpráši a namiesto vsiaknutia do pokožky vám bude stekať po rukách.

Menšou nevýhodou je, že po nastriekaní ho musíte nechať chvíľu zaschnúť. Takže najprv striekajte a až keď je úplne vsiaknutý do pokožky, potom obliekajte. Do 5 minút to určite stíhate.

Ste zvedaví, či funguje??? Áno, funguje. Ak ho správne aplikujete, teda na suchú a čistú pokožku podpazušia, v správnej vzdialenosti a počkáte, kým vyschne, tak vás pred pachom naozaj ochráni 24 hodín.
V redukcii potu nie je svetoborný, ale jemne ho zmierňuje.

A na základe čoho vlastne deodorant funguje?
- má mikrobicídn účinok, ktorý zabraňuje rastu baktérií, ktoré sú zodpovedné práve za zápach.
- na rozdiel od bežných deodorantov a antiperspirantov póry neuzatvára, ale mierne sťahuje a tak redukuje, ale nie celkom zabraňuje poteniu.


Asi vás záverom bude zaujímať aj, či taký prírodný deodorant obsahuje hliník. Nuž, áno obsahuje, no nie je ho tam veľa, keďže práve hliník je zodpovedný za sťahovanie pórov a redukciu potu a tento prípravok hlavne eliminuje zápach potu.

Ak by ste však chceli niečo bez hliníka, na eshope www.elixi.sk majú aj prípravky proti poteniu bez tejto látky.

Skúšali ste niekedy nejaký prírodný deodorant?

  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov

  1. Já zkoušela přírodní tuhý deodorant od značky RaE a za mě tohle mi nevyhovuje. Ale tento ve spreji vypadá hodně dobře.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!