Krásne päty za pár dní...

By Zuzulienka - 26.6.17

Leto je obdobím kedy riešime naozaj veľa vecí spojených s našou krásou. Chceme schudnúť, byť opálené, zabrániť nadmernému poteniu, či mať dokonale hladké a bábätkovské päty. Pretože, priznajme si, cez zimu sa nimi zvlášť nezapodievame, veď aj tak ich nikde neodhaľujeme a nikto ich nevidí. Ale leto, to je iná vec. Zrazu sa oteplí, zahodíme ponožky a vhupneme do sandálov. Ale čo tie päty??? Ufff - suché, popraskané, stvrdnuté??? Nuž aj to je realita nejednej z nás.


Ale vždy sa to dá napraviť. A stačí vám k tomu pár dní, pár vecí a pár kozmetických produktov, napr. aj týchto od Dermacolu, ktoré sú určené špeciálne na päty a nohy:



SOFT HEEL BALZAM - zmäkčujúci balzam na päty
HAPPY FEET CREAM - zvláčňujúci krém na nohy
FRESH SHOES SPRAY - osviežujúci sprej na nohy i do topánok


Ako však začať, ak je to s vašimi pätami naozaj zlé? Ponúkam malý návod, s ktorým budete mať po pár dňoch päty oveľa hladšie a jemnejšie:

1. deň
Päty si nasucho vybrúste s brúskou na päty (napr. Scholl). Tieto brúsky sú teraz veľmi aktuálne a teda aj veľmi účinné. Perfektne vás zbavia suchej a stvrdnutej kože na pätách. A navyše úplne bezbolestne.
Po vybrúsení si nohy ponorte na 10 minút do teplej vody. Osušte a následne ešte uterákom jemne päty vydrhnite a vysušte. Teraz prichádza na rad Dermacol balzam na päty, ktorým päty natriete.


Balzam je jemný, ľahko rozotierateľný a aj rýchlo vstrebateľný. Nezanecháva pocit mastnoty.
Zvyšok nôh môžete natrieť Dermacol zvláčňujúcim krémom. Krém je príjemný, tiež sa rýchlo vstrebáva a nohy necháva hydratované.


Oba krémy sviežo voňajú.

2. deň
Po sprche päty jemne vyšúchajte uterákom, osušte a natrite hrubou vrstvou balzamu na päty. Zvyšok nôh natrite zvláčňujúcim krémom.

3. deň
Dnes použite pemzu, alebo akýkoľvek pemze podobný obrusovač. Namokro päty vyšúchajte, umyte sprchovým gélom, osušte a natrite hrubou vrstvou balzamu od Dermacol. Navlečte si nejaké staršie ponožky a ak vám to nevadí, pokojne takto aj spite. Ak ponožky v noci neznesiete, nechajte si ich aspoň hodinu po sprche.

4. deň
Opakujte ako druhý deň.

5. deň
Pri večernom sprchovaní si päty vypílingujte peelingom, ktorý máte aktuálne doma. Zbavíte ich ďalších odumretých kožných buniek. Potom opäť osušte a natrite balzamom na päty.

6. deň
Opakujte ako druhý deň

V ďalšie dni už zvoľnite, stačí, keď päty raz za týždeň vybrúsite a aspoň 2 krát týždenne budete natierať.
Treba si na ne nájsť aspoň raz týždenne čas a uvidíte tie pätičky potom :)

Ak sa vám potia nohy, tak vyskúšajte Osviežujúci sprej do topánok, alebo priamo na nohy Dermacol Fresh Shoes Spray. Sviežo vonia, a naozaj funguje - chráni pred zápachom a vďaka aktívnej látke Sensidin aj zabraňuje rozkladaniu mikroorganizmov, ktoré spôsobujú zápach.


A čo nohy??
No a ak sú vaše nohy večne biele, môžete vyskúšať aj niečo také ako Telový make-up Dermacolhttps://www.dermacol.sk/produkt/perfect-body-make-up-perfect-body-make-up-sand/. Je to naozaj zaujímavá vecička, dostanete ho až v 6 odieňoch a nielen vaše nohy môžu získať farbu.
Ja mám odtieň CARAMEL.


Používa sa ako klasický make.up, proste rozotriete do stratena, pokožka hneď získa efekt opálenia, zakryjete nedokonalosti, zjednotíte tón a nohy budú aj opticky zoštíhlené. Nuž, ako super to znie, len keby to nemalo jednu chybičku. Treba dať pozor na oblečenie. Makeup totiž dosť zanecháva stopy, a keď si chcete ísť takto "opálená" niekde sadnúť a ešte v týchto horúčavách, tak počítajte s tým, že si to odnesú vaše šortky, či sukňa. A to napriek tomu, že make-up sa hrdní tým, že je vodeodolný.
Nuž, ja neviem, na občasné použitie, prechádzku, fotenie je možno fajn... ale na denné nosenie asi nie.

Po natretí to vyzerá takto. Super, že?


Ako sa vy staráte o päty a nohy? Čo na ne používate?

  • Share:

You Might Also Like

3 komentárov

  1. Väčšinou používam krémy na chodidlá a sem tam aj exfoliačné masky. Ale posledný mesiac som ich trošku zanedbala :( Musím to napraviť.

    AN Beauty Blog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já ted používám krém na paty od Astrid a ten je boží! :) Jinak taky ten makeup na nohy od dermacolu mám a za mě hrozné, barva vypadá sice skvěle, ale jako na to že má být voděodolný tak není ani za nic, škoda.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Momentálne používam ako krém na nohy od La Roshe Posay tiež používam rôzne penzy takže mi vždy pomôžu tieto pomocníky.Keď potrebujú lepšiu starostlivosť siaham po balzáme na nohy od značky Peo

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!