Recept: Kysnutý jablkový koláč s posýpkou

By Zuzulienka - 30.11.17

Jablkových koláčov nikdy nie je dosť. Hlavne, keď vás rodičia a svokrovci nabalia jablkami a vy ich potom nestíhate jesť. No čo je vtedy najlepšie??? Upiecť nejaký koláč. A keďže tých jablkových som v poslednej dobe robila naozaj dosť, chcela som skúsiť niečo nové, niečo iné a netypické, no zároveň, ako ma poznáte, aj jednoduché.


Tak som vytiahla svoje kuchárske knihy - mám ich asi 5 ks a hľadala a hľadala. Naozaj nie je niekedy jednoduché nájsť presne taký koláč, ktorý by vám vyhovoval nielen prípravou, ale aj ingredienciami, ktoré máte momentálne doma. Ale ja som ho nakoniec našla a napriek tomu, že kysnuté cesto nerada robím, prišiel mi veľmi jednoduchý a lákavý.



A keďže všetko som mala doma, pustila som sa do prípravy a pečenia.

Budete potrebovať:
Cesto: 350g polohrubej múky, 175 - 200 ml mlieka, 1 vajce, 50 ml oleja, štipka soli, 1 lyžica cukru, 15g droždia

Zo všetkých surovín si vymiešajte hladké cesto, ktoré nechajte pod utierkou vykysnúť. Keď vykysne, tak ho na doske vyvaľkajte a preneste na vymastený plech. Na cesto rozotrite túto jablkovú zmes:

1kg nastrúhaných jabĺk, 1 vanilkový puding, cukor podľa chuti - všetko zmiešajte a rozotrite rovnomerne na cesto.

Nakoniec vrch husto posypte posýpkou z: 100g múky, 50g cukru, 1 vanilínového cukru, 50g masla a škorice.

Dajte piecť na cca 160 - 170 °C približne 30 minút.



Dobrú chuť prajem.

Máte radi jablkové koláče?

  • Share:

You Might Also Like

2 komentárov

Ďakujem za všetky komentáre!