Aký je štýl vysokej ženy?

By Zuzulienka - 22.4.18

"Módu si môžete kúpiť, ale štýl musíte mať"... povedala Coco Chanel, najznámejšia ikona módy v histórii.

Zaujímavé, však? Zamysleli ste sa už niekedy nad tým, či vlastne nejaký štýl máte, alebo uprednostňujete, a ak áno, tak aký?
Podľa mňa má nejaký štýl každá z nás. No nie každému sa musí ten váš štýl páčiť - ale to nie je prekážkou ani hendikepom na to, aby ste svoj vlastný štýl nemali, či ho potláčali a napodobňovali niekoho iného a nosili niečo len preto lebo je to štýlové, moderné, IN..


Ja mám módu veľmi rada, rada nakupujem, kombinujem, no občas premýšľam, aký mám vlastne štýl... Preferujem eleganciu? Športovné oblečenie, ležérnosť, pohodlnosť??? Nuž poviem vám, sama neviem. Asi tak z každého rožku trošku, obliekam sa podľa príležitosti, nálady, počasia...  a mojej výšky.

Ak ma sledujete už nejaký čas, isto viete, že som vysoká. A dosť vysoká - meriam 183 cm. Na ženu je to nezvyčajná výška, ale myslím, že moji príbuzní, rodina a okolie si už na mňa s tou mojou výškou dávno zvykli. Ja sama nevnímam, že som až tak vysoká, ale môj šatník to v niektorých oblastiach vníma dosť intenzívne.

Ale... poďme si to zhrnúť takto:

1. Najčastejšie nosím sukne a šaty. Milujem ich - sú ženské, sú ľahko kombinovateľné a takú sukňu kúpim na výšku 183cm ľahšie ako rifle, či nohavice...
2. V mojom šatníku však nájdete aj množstvo riflí, či iných nohavíc.
3. Do práce uprednostňujem elegantné oblečenie - šatičky, sukne, lodičky. Vo voľnom čase tiež nosím šaty a sukne, no skôr v takom uvoľnenejšom štýle - ako napr. crop-top a suknička, alebo šaty s teniskami. A odkedy mám dieťa, tak na behanie za ním najčastejšie obliekam džínsy, mikiny, tenisky a cez leto šortky s tričkom.

4. Nosím opätky, no nie vyššie ako 7cm. Jednoducho s opätkami vyzerá outfit úplne inak ako bez nich, no na vyššie ako 7 - 8cm nemám odvahu pri svojej už aj tak vysokej postave.
5. Pod akýmkoľvek svetríkom, či košelou musím mať tielko - nemám rada pocit, že mi fúka na chrbát a nechápem ženy, ktoré chodia v tých mini sexi bundičkách, z ktorých im vykúka polovica chrbáta.
6. Najradšej mám typ šiat bodycon - to sú úzke, elastické na telo.

7. Na tričkách a svetríkoch preferujem trojštvrťové rukávy.
8. K nohaviciam a rifliam rada nosím predĺžené svetre a tričká. Mám pocit, že moja vysoká postava v nich vyzerá lepšie, ako v tých krátkych a celkovo sa  nich cítim lepšie.
9. Taktiež bundy, či jarné, zimné, si vyberám predlženého strihu. V tých krátkych - do pásu - vyzerám ako "vyrastený študent". Samozrejme občas natrafím na výnimočné strihy a zopár krátkych bundičiek sa u mňa nájde.

10. Čo sa týka farieb - uprednostňujem čiernu. Všade sa píše, že čierna pridáva roky a zvýrazňuje nedokonalosti, no ja sa v nej cítim najistejšie a mám pocit, že moja tvár v nej najlepšie vynikne, ožije. Keď by ste si prelistovali moje OUTFITY, zistíte, že čiernu nosím v 70%.
11. Pudrové farby - ako ružová, bledomodrá, či zelenkavá mi naopak vôbec nepristanu a vyzerám s nimi bledo, unavene, niekedy až choro.
12. Môj šatník teda prevažne tvoria farby: čierna, sivá, biela, modrá, ale mám aj dosť ružovej a aj nejaké červené kúsky. A takmer vôbec nenosím fialovú, žltú, či zelenú farbu.

13. Mojím večným problémom sú:
- tenké lýtka, na ktoré nikdy neviem zohnať čižmy, ktoré by mi ich dokonale obopli. Len pre zaujímavosť - moje lýtko má v najširšej časti obvod 33 cm.
- dlhé ruky, na ktoré sa mi ťažko zháňajú kabáty, bundy, saká s dostatočne dlhými rukávmi vo veľkosti 36-38
- dlhé nohy, na ktoré len tak v hocijakom obchode džínsy nekúpim.

14. Nepotrpím si na značkové oblečenie, či obuv. Áno zopár takých kúskov mám, no nakoľko sa mi často stáva, že ma niektoré veci rýchlo omrzia, tak radšej do nich zbytočne veľa neinvestujem.

15. Minimalistka asi zo mňa nikdy nebude, pretože ja sa rada každý deň úplne inak obliekam a aj preto môj šatník praská vo švíkoch. Mám snáď cez 50 rôznych šiat, taktiež sukní, okolo 20 ks riflí a o tričkách, či svetríkoch radšej ani nehovorím. Viem, šialené, ale tak každý máme nejakú mániu.

Obchody, v ktorých nakupujem: Reserved, H&M, Orsay, Takko, Gate, New Yorker, C&A, Calliope, Mohito, Bershka, Tezenis a mnohé iné. Sú to úplne bežné obchody a napriek tomu, že mnohí napr. na taký New Yorker nadávajú, ja tam vždy najlepšie nakúpim :-)

A napr. vôbec nenakupujem v obľúbenej Zare, Mangu, Stradivariuse, výnimočne niečo v Lindex, či Tally Wejl. Mne tam je všetko krátke, alebo mi to strihovo vôbec nesedí.

Celkovo by som môj štýl zhrnula ako taký jednoduchý štýl - nič prekombinované, nič nezvyčajné, klasické farby, bežné strihy...

A viete čo? Rozhodla som sa po pol roku, že do blogu opäť zaradím outfity. Jednoducho rada vymýšľam, kombinujem, nakupujem, a aj keď asi neulahodím všetkým, a nie každému sa páči môj štýl, mne tu proste chýbajú - pretože tento blog je o tom, čo ma baví.

Mimochodom, ak sa vám moje outfity aspoň trochu páčia, alebo hľadáte inšpiráciu, tak na mojom instagrame @stylvysokejzeny každý deň nájdete ten, ktorý som práve mala oblečený.

A čo vy, aký štýl máte?

  • Share:

You Might Also Like

11 komentárov

  1. Jupi tesim sa velmi na outfity;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jééj to som rada, aj ja sa na ne teším. Už mám zopár naplánovaných, treba ich len odfotit :-)

      Odstrániť
  2. Nie je ti pri takom množstve oblečenia ľúto, že si tie veci oblečieš len pár krát počas roka? A niektoré možno ani raz. A načo ti je 20 ks riflí, keď ich nosíš len zriedka? Ja ich nosím pomerne často, ale mám ich oveľa menej. Ale niečo máme spoločné - tiež mám obvod lýtka 33 cm ale nemám s tým problém, lebo ja vysoké čižmy nenosím. Mojim problémom sú ale úzke stehná s obvodom 44 cm, takže mnohé nohavice mi v tejto časti nesedia. A priznám sa, že by som s tebou výšku nemenila, stačí mi mojich 168 cm.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vobec nie. Mna práveže baví sa každý den inak obliekat sa, nebavilo by ma nosit to isté stále dokola. Práveže takto mi oblečenie aj dlhšie vydrží, lebo ho tolko nenosim.

      Odstrániť
    2. Treba nakupovať kvalitné oblečenie, to vydrží oveľa dlhšie aj pri častejšom nosení a praní. Tie obchody, ktoré si vymenovala že v nich nakupuješ, nemajú práve kvalitný tovar. Napr. v Orsay som asi pred 8 rokmi nakupovala tiež, ale veľmi klesla kvalita, to čo tam predávajú teraz by som nechcela väčšinou ani zadarmo. No a oblečenie z New Yorkera ani nekomentujem, podľa mňa vhodné len pre násťročných.

      Odstrániť
    3. Zuzi, nevsimej si techto komentaru. Kazdy si muzeme delat co uzname za vhodne a tesi nas :) ja taky nakupuji kdekoliv to vyjde na moji postavu (viz anonymni nize - mych 183 a vaha 58 kg), i v New Yorkeru a je pak sranda, ze mi moje kamaradky chvali a zavidi outfity, pritom ony samy nakupuji drahe znackove ale paradu v tom neudelaji. Je to jen o ton vybrat strih a barvy, co nam slusi. Delas to dobre a hlavne, ze z toho mas sama radost!

      Odstrániť
  3. Skvela zprava. Moc se tesim na outfity. Kvuli nim jsem Te kdysi zacala sledovat. Tva vasen pro velky satnik je uzasna, kazdy si musime delat radosti. Ac ja sama mam maly satnik, rada si prohlizim cizi zajimave kombinace. A mam tip, pokud hledas DLOUHE (taky merim 183 a mam dlouhe nohy) pevnejsi leskle leginy, tak jsem ted narazila v h&m za 399. Muj styl to neni, ale Ty jsi je myslim ve svem outfitu pouzila...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je milé od teba. Teším sa, že sa tu nájde spriaznená duša a rovnakou výškou :-)
      Vdaka za tip. Z H&M sa mi už podarilo kupit si rifle, takže viem, že aj tam sa občas dá dostat také na dlhé nohy :-)

      Odstrániť
  4. Zuzanko, super článek, i když pro mě to nepatří :-D já se řadím do kategorie malé ženy pod 160 cm :-D ale těším se na outfitové články moc!!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  5. A stále si ideš svoje...outfity nelichotivé tvojej postave, ktorými dosiahneš presný opak, zdôrazňujú tvoju výšku a štíhlosť. Asi si všimla, že aj spätná väzba na instagrame na tvoje outfity nie je nič moc...
    A pritom z tvojej výšky a postavy by sa správne zvolenými outfitmi dala urobiť krásna prednosť. Takto nič, šedá myš...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A čo si ty, nejaká modna stylistka? To je tvoj názor, tvoj pohlad, ked sa ti nepáči, nesleduj (predpokladám, že asi ani nesleduješ, ale komentár si si nemohla odpustit) a to že na instagrame nemaju moje outfity 200 lajkov, tak to je to posledné, čo ma trápi.

      Odstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!