Recept: Hruškovo-čokoládová bábovka

By Zuzka K - 18.8.18

Sezóna hrušiek je u nás v plnom prúde a ja som sa na ňu už dlho tešila. Aj kvôli tejto bábovke, v ktorej sú hrušky jednou z hlavných ingrediencií. Je ľahučká, vláčna, chutná a jednoduchá na prípravu.
Ak aj vy už neviete, čo s hruškami, vyskúšajte ju. Ja som ju dnes robila už tretí krát za posledné 2 týždne.




Ingrediencie: 
100g masla
150 g práškového cukru
3 vajcia
5 PL mlieka
200 g polohrubej múky
pol balíčku prášku do pečiva
100 g horkej čokolády
2 - 3 stredne veľké hrušky

Vymiešame si maslo s práškovým cukrom dopenista. Postupne pridávame vajíčka jedno po druhom, aby sa nám všetko pekne spojilo. Nakoniec primiešame múku a práškom do pečiva a mlieko.
Hrušky si ošúpeme a nakráame na kocky. Takisto čokoládu. Oboje už len vareškou zľahka primiešame do cesta. Ak ho chcete šťavnatejšie, dajte viac hrušiek, mne sa celkom osvedčili 2 kusy. Je to tak akurát.

Pečte cca 30 - 40 minút na 170°C.



Dobrú chuť.

  • Share:

You Might Also Like

4 komentárov

  1. Mňam, ta musí být výborná, hrušky miluju.
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Zuzka, spomenula som si na tvoj blog a prisla pozriet vidim, ze usilovne pises clanocky :) Kolacik vyzera krasne a urcite aj chuti:) Som zvedava aj na nove outfity:) Drzim palce! <3 :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jééé no kombinace vypadá opravdu dobře. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!