Byť mamou...

By Zuzulienka - 13.9.19

Byť mamou.. napadlo vás niekedy, čo to znamená??? Aké to je?
Asi väčšina z nás si už v detstve predstavuje, aké to asi je, hráme sa s bábikami, staráme sa o ne, jednoducho chceme byť ako tie naše mamy...
Lenže v detstve si vôbec nevieme predstaviť aké to je naozaj... byť mamou.


Opis tohto celoživotného povolania vníma každá z nás inak. Pre jednu je to jediný zmysel života, dar, najkrajší titul, požehnanie, šťastie, splnená túžba... pre iné - drina, veľká zodpovednosť, veľa nervov, skúška trpezlivosti, či dokonca "na slučku"!



Nuž, nech to každá mama nazve ako chce, myslím, že všetky máme pravdu. Pretože byť mamou nie je len prechádzka ružovou záhradou, nie je všetko dokonalé, úžasné, krásne... ale musíte aj veľa obetovať, byť trpezlivá, zodpovedná, veľa vysvetľovať, a častokrát mať aj pevné nervy..

Je to proste tak.. z každého rožka troška.
Povolanie MAMA nás preverí z každej strany...

Nech to vnímate akokoľvek, a nech je to pre vás to najkrajšie a zároveň aj najťažšie, čo vás v živote stretlo, vedzte, že:

"Ste tou najlepšou mamou pre svoje dieťa, akou môžete byť!"
Vaše dieťa si vybralo práve vás, aby ste boli jeho mamou, nech to znie akokoľvek...

Že výchova je ťažká? Áno v istom zmysle je, ale v konečnom dôsledku:

"Netreba veľmi vychovávať... Stačí pekne žiť a dieťa sa pridá..."
Veď viete, že deti všetko opakujú, všetko ich zaujíma, všetko chcú vidieť, vedieť. Je to jednoduché.


Láskyplná starostlivosť, vľúdne zaobchádzanie, pohľady z očí do očí, neha, pohladenie, pocit bezpečia.. tak to je základ.

Deti sú našim odrazom, našim zrkadlom, vnímajú naše pocity, nálady a potom sa čudujeme, že prečo sa tak chovajú... Skúsme sa však najprv zamyslieť nad tým, ako sa cítime my sami, čo nás trápi, a uvidíte, že aj deťom sa zrazu zmení chovanie. Mám to overené na vlastnej koži.

Takže, mamičky, nech to vnímate akokoľvek... BYŤ MAMOU je aj tak to najkrajšie a celoživotné povolanie, poslanie a požehnanie ♥♥♥

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov

Ďakujem za všetky komentáre!