Pár tipov pre zdravie...

By Zuzulienka - 20.12.19

Málo slnka, zima, chlad, zmeny počasia... no naša imunita a celkové zdravie dostáva so začínajúcou jeseňou riadne zabrať. Nádcha, boľavé hrdlo, kašeľ, či nebodaj až nejaký zápal a teploty! No nie je to sranda a pokiaľ nie je vaša imunita v poriadku, tak to určite poznáte...


Takou všeobecnou prvou pomocou sú domáce recepty, čaje, bylinky, a ak už tie nezaberajú, tak siaham po voľnopredajných liekoch na bolesť hrdla, kašeľ, či podporu imunity.

K lekárovi utekám naozaj len ak sa cítim veľmi zle, prípadne mi to neprechádza, alebo sa zhoršuje, a po skúsenostiach za posledný rok, keď som v priebehu roka 5-krát užívala antibiotiká, som si povedala dosť! Lekár naozaj len v nevyhnutných prípadoch a keď sa dá, vyliečim, vyležím, vypotím to doma..

Mojou úplne prvou pomocou pri prvých príznakoch nejakej choroby je šalviový čaj.
Poviem vám, toto je taký zázrak, že napriek jeho nepríjemnej chuti, patrí medzi moje naj a naordinujem si ho, akonáhle cítim, že ma škriabe hrdlo, alebo dráždi na kašeľ.
Na druhý deň je zrazu všetko v poriadku! Naozaj!

Ďalšími čajovými bojovníkmi a celkovými pomocníkmi aj na imunitu sú rumanček a lipa. Striedam ich spolu so spomínanou šalviou - hlavne, aby boli teplé. Odporúčam Popradské!


A do čaju citrón! Pokojne celý. Alebo vypiť len tak citrónovú šťavu z celého citróna s vodou. Mňam! Mám to rada, ale pozor naň, ak máte bolesti hrdla. U seba som postrehla, že citrón mi ho ešte viac rozdráždi.

Okrem čajov nasadím vitamín C - buď v podobe šumivých tabliet, alebo najnovšieho takýchto cmúľacích pastiliek Celaskon, ktoré sú ale že vážne skvelé a môžete si ich dať hocikedy cez deň.

Taktiež okrem céčka už pol roka v kuse užívam B-komplex. Ten je dobrý nielen pre nervový systém, ale celkovo podporuje imunitu a bojujete s ním aj proti únave. A naozaj, odkedy ho beriem, všimla som si, že som oveľa menej unavená.


Áno, samozrejme, že najlepšou formou vitamínov sú ovocie a zelenina, no tých sa nám nie vždy podarí zjesť potrebné množstvo... a nie vždy máme na tieto potraviny chuť a čas. Ale samozrejme, že sa ich treba snažiť jesť, vždy keď sa dá.


Okrem čajov, vitamínov, ovocia a zeleniny treba myslieť aj na naše črevá. Niektorí tvrdia, že vraj tam sa skrýva naše celkové zdravie a keď ich nemáme v poriadku, tak aj s celou našou imunitou je to zlé.
Mne sa veľmi osvedčili probiotiká Floraliv - sú kapsulové, ľahko sa prehĺtajú a okrem dobrých baktérií obsahujú aj rad vitamínov B. Pre deti sú fajn  LACTO SEVEN KIDS - cmúľacie tablety s čokoládovou príchuťou. Môj syn si ich dokonca sám pýta ako cukrík :-)


Najnovšie som si povedala, že vyskúšam nejaký výživový doplnok, nakoľko v tomto zimnom období dosť často trpím na bolesť hrdla, kašeľ a podobné príznaky.
Dlho som vyberala, hľadala, váhala... no nakoniec som sa rozhodla pre Imunoglukán... a uvidím
Taktiež som myslela na malého, ktorý si zo škôlky približne každý druhý mesiac prinesie nejakú chorobu.  Nejak to pri ňom s prípravkami na imunitu nepreháňam, niečo sme už vyskúšali, ale nebadala som nejaké veľké zmeny... no Marťankov sme ešte nemali, tak som zvedavá.


A taktiž som ešte zvedavá, dokedy sa mi to podarí potiahnuť bez antibiotík. Zatiaľ sa držím 7 mesiacov.

Držte palce a želám vám veľa zdravia.
Inak aké sú vaše tipy pre zdravie?

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov

Ďakujem za všetky komentáre!