Pár rád do života, na ktoré som prišla vekom..

By Zuzulienka - 15.10.20

Meníme sa...vekom, skúsenosťami, vďaka osobám, ktoré spoznávame, s ktorými žijeme a tak celkovo. Celý život sa vyvíjame, učíme, skúšame, zisťujeme... až sa raz dostaneme do bodu, kedy vieme, že toto je pre nás najdôležitejšie, toto chceme, a takto to funguje, je a bude. Ja tiež... rokmi som sa snažila byť iná, premýšľala čo je správne a prečo sú veci tak ako sú.., až som prišla na pár životných právd, ktoré sa mi veľakrát potvrdili, zažila som, a proste a jednoducho povedané fungujú.


1. ZDRAVIE JE NA PRVOM MIESTE
 - nemáš zdravie, nemáš nič... nič ťa vtedy nebaví, cítiš sa zle a popravde nemusí ti pomôcť ani to najväčšie bohatstvo sveta. Viem, veľa chorôb sa nedá ovplyvniť, ale myslím, že za dosť z nich si môžeme aj sami. Starajme sa preto o seba aj svoje telo a chráňme si zdravie ako najväčší poklad.

2. NETRÁP SA VECAMI, KTORÉ SA EŠTE NESTALI - načo si zbytočne robiť starosti a rozmýšľať nad niečím, čo sa síce môže ale vôbec nemusí stať a ešte sa to ani nestalo?? Blbosť, nechaj to tak, nepremýšľaj nad tým, nekaz si zbytočne deň. Je to zbytočné... trápiť sa budeš, ak sa to stane.

3. POČÚVAJ INTUÍCIU ALEBO SRDCE - fakt ti radia dobre a fakt vedia, čo je pre teba najlepšie. Už sa mi to veľakrát potvrdilo. Je to ten malý hlások, pocit, ktorý ti vždy šepká, nerob to, alebo áno, choď za tým, skús to.. Je to ten lepší pocit, zapálenie, nadšenie z danej možnosti.

4. VIAC RISKUJ, ZABÁVAJ SA, ŽI! - život je naozaj len jeden, tak nepremýšľaj nad tým, čo sa stane ak... proste to urob, urob to čo chceš, čo ťa láka. Odsťahuj sa, opusti ho, odíď z tej práce, odcestuj do sveta sám, začni podnikať, riskni to.. neboj sa. 

5. PREKONAJ SVOJ STRACH, SKÚŠAJ, ČO SA DÁ - koľkokrát v živote si si povedal, tak toto nie, to nie je pre mňa a tam by som ja nikdy nešiel. Ja hovorím, prečo nie.. vyskúšaj to, ak ťa to láka, ak máš príležitosť, možnosť, peniaze.. vyhliadkový let, let balónom, potápanie, bungeee jumping, zoskok z lietadla, obyčajný kolotoč, výlet do neznáma... všetko, čoho sa bojíš, ale láka ťa to.. prekonaj sa, vyskúšaj to, neoľutuješ.

6. NIČ NEĽUTUJ, VŠETKO JE AKO MÁ BYŤ - stalo sa, urobil si, a aj keď sa ti to možno nepáči a najradšej by si danú situáciu zmenil, alebo vrátil čas.. nedá sa.. Zmier sa s tým a upokoj sa tým, že to tak proste malo byť. Po čase ti všetko do seba zapadne, a že to naozaj tak je, som sa presvedčila už niekoľkokrát..

7. NIKDY, ALE NAOZAJ NIKDY NEHOVOR NIKDY - že by si to nikdy neurobil, nepovedal, alebo by sa ti to nestalo. Život je zaujímavý a nikdy nevieš, do akej situácie sa dostaneš v akejkoľvek oblasti. Aj ja som si na mnohé veci hovorila, že to ja nikdy... a stalo sa.. všeličo.

8. BUĎ SÁM SEBOU - naozaj! Nehanbi sa, neboj sa, pýtaj sa, rob to čo chceš, čo sa ti páči, maj sa rád a budú ťa mať radi aj ostatní. Charizma ide hlavne z ľudí, ktorí neriešia iných a nezaujíma ich, čo si o nich iní myslia. Proste sú sami sebou a neboja sa povedať svoj názor.



9. ROB, ČO ŤA BAVÍ - odíď z práce, ak máš z nej stresy, ak sa každé ráno budíš so stiahnutým žalúdkom a nenávidíš to miesto, či ľudí, s ktorými sa tam stretávaš. Nestojí to za to. Viem s prácou to nie je jednoduché, no napriek tomu si hovorím, prečo sa zožierať niekde, kde to neznášam? Vždy sa dá nájsť niečo lepšie a ak máš nápad, vždy sa dá začať od seba.. Ja mám svoju prácu veľmi rada a taktiež kolektív.. je to to naj, čo môže byť - chodiť do práce s radosťou.

10. BUĎ MILÝ NA ĽUDÍ - rozdávaj lásku, usmievaj sa, mysli pozitívne, maj dobrú náladu a praj všetkým len dobro. Skús to aspoň jeden deň. Uvidíš, že sa ti ten deň bude páčiť. Lebo ľudia to z teba cítia, a potom sa tak aj oni budú chovať k tebe. Poznám z vlastnej skúsenosti: ak som zamračená, naštvaná a mám pocit, že by som všetkých pozabíjala, tak ten deň taký aj je - nič sa mi nedarí. No keď vyrážam do sveta s dobrou náladou, úsmevom, tak zrazu sa mi celý svet zdá krajší a všetko ide ako po masle.

11. CESTUJ - lebo svet je krásny a veľký, a za celý svoj život ho neprecestuješ celý. Áno, viem, teraz to cestovanie nie je ľahké, ale sa raz všetko vráti do normálu a ty si doteraz necestoval, lebo sa ti nechcelo, začni s tým... Začni naším krásnym Slovenskom... ja som za posledné roky objavila a spoznala toľko krásnych miest, že mám chuť stále objavovať ďalšie a že sa čudujem, prečo som to nerobila už dávno predtým.

12. KARMA JE ZDARMA - známa to veta každému z nás, a že sa mne potvrdila už zopárkrát, o tom nemusím ani polemizovať. Funguje to a preto pozor na to, na čo myslíš, čo hovoríš a robíš iným..

13. ČLOVEK SI MUSÍ ASI PREŽIŤ VŠETKO - zamyslite sa nad svojím životom a povedzte si, čo všetko ste už prežili - počnúc narodením, vývojom, školou, dospievanie, prvé lásky, sklamania, choroby, nehody, smrť, rôzne udalosti, svadba, narodenie dieťaťa, rozvody atď.... fakt niekedy premýšľam, že nech sú tie naše životy akékoľvek, musíme si prejsť v nich všeličím a možno v mnohých oblastiach aj podobnými situáciami - dobrým i zlým.. a to nás formuje. Napr. taká autonehoda - verili by ste, že aj ja som jednu zažila? A to som si vždy hovorila, že toľko rokov, čo sa vozím (ako dieťa) a jazdím na aute a toto sa mi teda ešte nestalo.. A bum - stalo sa... 
Taktiež aktuálny koronavírus - no verili by ste, ešte takto pred rokom, že sa niečo takéto môže v dnešnej dobe stať? Ja nie... a tak ďalej.. je proste veľa situácií v živote, ktoré sa nám ešte nestali, ale môžu sa stať, aj keď si myslíme, že nie..

14. DAJ SI POZOR NA ŽELANIA - a na to, čo myslíš, lebo sa ti to splní. Či si na niečo pomyslíš len na chvíľu, okamih, a hneď zabudneš, alebo budeš nad tým premýšľať stále... je to istým spôsobom želanie a splní sa.. 
Či sú negatívne alebo pozitívne.. splnia sa. 
Možno zajtra, možno o mesiac, možno o rok, možno v čase, keď už zabudneš, že si na to myslel a chcel to tak.. zabudneš.. a potom budeš premýšľať, prečo sa ti to stalo.. No lebo si to sám tak chcel..

15. UROB TO HNEĎ - hneď ako ťa to napadne, hneď ako si na to pomyslíš. Jednoduchá vec, napadne ťa, že si musíš ráno zobrať so sebou 100€, niečo nachystať... povieš si, urobím to ráno.. Nie. Urob to hneď v tej chvíli, ako ťa to napadne, ak je to možné, lebo zabudneš. Fakt. Pre nejaký dôvod ťa to práve v tej chvíli napadlo.

.. a posledné najlepšie:
16. KTO CHCE BYŤ S TEBOU, BUDE! - a basta! Netýka sa to len partnerských vzťahov, ale aj vzťahov priateľských, rodinných, pracovných. Kto má o teba záujem, bude s tebou, nájde si na teba čas, porozpráva sa s tebou, zájde s tebou na kávu, príde k tebe, nech sa deje čokoľvek. Lebo chce.. nevyhovára sa, nezahovára, nevymýšľa si... proste s tebou bude.


Tak čo hovoríte? Súhlasíte?
Na čo ste vy prišli vekom, čo vás život naučil, čo vám ukázal, alebo, čo sa vám stalo?

  • Share:

You Might Also Like

5 komentárov

  1. KTO CHCE BYŤ S TEBOU, BUDE! Zuzi, wau, tak toto mě dostalo, oslovilo a krásně jsi článek napsala!!! ☺♥ Přeji příjemný den.
    PS - mě ještě pomáhá "Bože, dej mi klid přijmout to, co změnit nemohu, odvahu změnit to, co změnit mohu a moudrost jedno od druhého rozpoznat" ☺♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tohle je úžasný, pravdivý článek a ty myšlenky mají hloubku a smysl.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvěle napsané, se všemi body souhlasím! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásne napísaný článok :) Najväčší problém mám s bodom číslo dva, na tom sa snažím popracovať :)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!