Kysnuté cesto je vďačné cesto. Vykúzlite z neho veľa sladkých aj slaných dobrôt. Výborné sú záviny, buchty, ovocné koláče a rôzne iné.
Nám veľmi chutí tento. Je asi najjednoduchší, aký môže byť a zároveň veľmi chutný. Teda, u nás tvarohové idú najviac.
Nám veľmi chutí tento. Je asi najjednoduchší, aký môže byť a zároveň veľmi chutný. Teda, u nás tvarohové idú najviac.
2. Necháte vykysnúť.. hodinku, dve..
- keďže je to väčšie množstvo cesta, môžete si ho rozdeliť na viac častí, a z jednej časti urobiť nejaký závin, z druhej pár buchtičiek a tretiu časť si nechajte na tento tvarohový koláč. Lebo naozaj vám stačí jeden menší bochník.
3. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáte tak, aby bolo tenučké. Nie úplne, nesmie sa trhať, ale proste tenké, hrúbka cca 1 cm.
4. Prenesiete na vymastený okrúhly plech, pozor, bez vyvýšených okrajov.
5. Navrch rozotriete 250g hladkého tvarohu zmiešaného s 1 ks vanilínového cukru a 1 PL klasického cukru.
6. Na tvaroh lyžicou kladiete kôpky lekváru - my máme najradšej marhuľový alebo ríbezľový - ale dajte si aký máte radi.
7. Hotovo. Šupneme do vyhriatej rúry cca na 20 minút pri 180°C.
8. Po vychladnutí krájame na trojuholníčky ako pizzu.
A čo vy? Máte radi takéto tvarohové koláče?
3 komentárov
Od doby co dělám kynuté těsto podle receptu od Tebe už se ho nejen že nebojím, ale i se vždy povede, moc ráda vyzkouším i tento recept:-)
OdpovedaťOdstrániťKoláč vypadá moc dobře! :) Určitě ho ráda vyzkouším, recept máš krásně sepsaný a nafocený! Děkuji za inspiraci.
OdpovedaťOdstrániťKoláč vypada skvěle k nedělní kávě :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem za všetky komentáre!