RECEPT: Tvarohový koláčik ako obláčik

By Zuzulienka - 11.7.23

Nedávno som bola v Tatrách na krátkom pobyte a ochutnala som tam skvelý a na jazyku sa rozplývajúci koláčik, ktorý mi veľmi zachutil. Doma som pátrala, čo by to tak mohlo byť, a našla som niečo dosť podobné. Veď vyskúšajte.


Cesto:
4 vajcia
150 g práškového cukru
1 balenie vanilínového cukru
4 lyžice vlažnej vody

Potom zľahka vareškou vmiešame 90 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok.
Všetko vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme 15 minút pri 200°C.
Necháme vychladnúť. 
Plech som použila veľkosti 35 x 25 cm.

Plnka:

500 g polotučného hladkého tvarohu
100 g práškového cukru
1 vanilínový cukor
1 kyslá smotana
1 šľahačková smotana
1 stužovač šľahačky

Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a jemne vmiešame do tvarohu zmiešaného s cukrom a kyslou smotanou.

Pištkótu prekrojíme na 2 polovice, cesto je veľmi jemné, tak opatrne, ale dá sa to. Nebojte sa toho, aj keby sa vám trošku potrhalo.

Na jednu polovicu rozotrite plnku a prikryte druhou polovicou.

Dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny.



  • Share:

You Might Also Like

4 komentárov

Ďakujem za všetky komentáre!