Nedávno som bola v Tatrách na krátkom pobyte a ochutnala som tam skvelý a na jazyku sa rozplývajúci koláčik, ktorý mi veľmi zachutil. Doma som pátrala, čo by to tak mohlo byť, a našla som niečo dosť podobné. Veď vyskúšajte.
Cesto:
4 vajcia150 g práškového cukru
1 balenie vanilínového cukru
4 lyžice vlažnej vody
Potom zľahka vareškou vmiešame 90 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok.
Všetko vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme 15 minút pri 200°C.
Necháme vychladnúť.
Plech som použila veľkosti 35 x 25 cm.
Plnka:
500 g polotučného hladkého tvarohu
100 g práškového cukru
1 vanilínový cukor
1 kyslá smotana
1 šľahačková smotana
1 stužovač šľahačky
Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a jemne vmiešame do tvarohu zmiešaného s cukrom a kyslou smotanou.
Pištkótu prekrojíme na 2 polovice, cesto je veľmi jemné, tak opatrne, ale dá sa to. Nebojte sa toho, aj keby sa vám trošku potrhalo.
Na jednu polovicu rozotrite plnku a prikryte druhou polovicou.
Dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny.
Plnka:
500 g polotučného hladkého tvarohu
100 g práškového cukru
1 vanilínový cukor
1 kyslá smotana
1 šľahačková smotana
1 stužovač šľahačky
Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a jemne vmiešame do tvarohu zmiešaného s cukrom a kyslou smotanou.
Pištkótu prekrojíme na 2 polovice, cesto je veľmi jemné, tak opatrne, ale dá sa to. Nebojte sa toho, aj keby sa vám trošku potrhalo.
Na jednu polovicu rozotrite plnku a prikryte druhou polovicou.
Dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny.
4 komentárov
Hned bych si ke kávičce dala, ale nejdřív musím nakoupit suroviny a pak upéct, určitě to bude stát za to:-)
OdpovedaťOdstrániťvyzera skvelo
OdpovedaťOdstrániťVypadá super :)
OdpovedaťOdstrániťAnother Dominika
Vypadá lehce a vláčně, dala bych si ho vychlazený ke kávě, mňam! :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem za všetky komentáre!