Pekné alebo Peqne ?

By Zuzulienka - 4.6.24

Ako ste isto postrehli, máme doma bábätko. A s bábätkom sa človek začne vždy zaujímať aj o oblasti, ktoré predtým vôbec neriešil. Kde bude spinkať, v čom sa bude voziť, čo bude nosiť... atď atď. 

Na trhu je také množstvo krásnych vecí, doplnkov, pomôcok a iných "nutností" pre bábätko, že človek má častokrát problém si vybrať. A o značkách ani nehovorím. 


Častokrát sa zamýšľam, či to naše mamy a babky nemali jednoduchšie - no vždy dospejem k tomu, že nie. To všetko, čo vtedy nebolo a dnes je (automatická práčka, umývačka riadu, robotický vysávač...) - no máme to my, mamy mega uľahčené. 

Aj čo sa tých pekných vecí pre bábätko týka, lebo vtedy veru taký výber nebol. A hlavne mnohé veci boli nepraktické (dupačky, ktoré ste museli celé vyzliecť, keď ste chceli prebaliť, košieľky, ktoré sa stále vypravovali). Mnohé kúsky pre dnešné bábätko teda už stratili na popularite...

Avšak, bolo tu aj oblečenie, ktoré sa nosilo vtedy a nosí sa aj dnes, lebo.. proste bábätká sú v ňom zlaté a nikomu inému to nepristane, ako bábätkám a detičkám.

Áno, dobre tipujete, jedná sa o pančušky. Lebo pančušky a detičky - to ide k sebe - aj keď oni ich asi neznášajú, hlavne čím sú staršie - my ich na nich milujeme.

A ešte keď sú s retro dizajnom a trakmi ako tieto od Peqne.

Lebo už samotný názov Peqne hovorí o tom, že môžu byť iba pekné. Mimochodom, milujem firmy s originálnymi názvami a tento pre mňa presne taký je. 

História Peqne siaha až do 90tych rokov, do mesta Hlohovec, kde sa tieto pančušky vyrábali. Časom však firma začala mať problémy a prešla do likvidácie. 

A až v roku 2023 si niekto povedal, že firmu odkúpi a začne znovu s produkciou. Za prvé 3 mesiace sa predalo 10 000 pančušiek, čo výrobcom len dodalo odvahu a presvedčilo ich, že urobili dobre.

V ponuke nájdete pančušky, pančušky na traky, legíny, kraťasy.. a verím, že časom sa rozrastie o ďalšie produkty.

My sme mali možnosť vyskúšať práve legendárne pančušky na traky, ktoré sú z certifikovanej organickej bavlny pochádzajúcej z Portugalska. Vybrať si môžete z niekoľkých farieb, ktoré sú bezpečné pre detskú pokožku.

Pančušky sú naozaj príjemné, v chlade zahrievajú a v teple dostatočne sajú pot. A dokonca ani po pravidelnom nosení a pratí sa nevyťahajú, môžem potvrdiť. 

Taktiež sa mi páči, že sa na nich nerobia žmolky, ako na 90% bežných iných pančuchách už po jednom praní :-D

A malá čerešnička - dokonca taký obal, do ktorého vám pančušky zabalia je z mletej slovenskej trávy a je 100% recyklovateľný a rozložiteľný. Úžasné malé veci robia produkt dokonalým.

Nám sa pančušky veľmi páčia, dobre sa nosia, avšak vytkla by som jednu maličkú vec - veľkosti. 

K nám sa dostali pančušky veľkosti 0-6 mesiacov - no popravde sme ich začali využívať až v 4. mesiaci, lebo dovtedy boli proste veľké a to teda môj syn nie je žiadny krpec. Ale zas, nosí ich odvtedy až doteraz, stále sú mu dobré a to už bude mať 7 mesiacov.

Napriek tomu môžem pančušky len a len odporúčať, materiál, vyhotovenie, trvanlivosť, a celkový dojem z nich je dobrý. Len teda pre detičky staršie ako 3-4 mesiace :-)


Skúšali ste vy a vaše detičky tieto pančušky?

Poznáte značku Peqne?

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov

Ďakujem za všetky komentáre!