VIete už, čo v živote chcete a ako to dosiahnuť?

By Zuzulienka - 29.10.12

Viete čo v živote chcete dosiahnuť? Máte stanovený nejaký cieľ? Nie? Tak vedzte, že veľa ľudí na svete nevie, čo vlastne chcú robiť. Rada by som vám však v tomto príspevku predstavila zopár kníh, ktoré mne samej pomohli ujasniť si svoje ciele. .



Jedná sa o knihy, ktoré môžete vidieť na obrázku:
Napoleon Hill - Myšlením k bohatství (Mysli a zbohatni v slovenskej verzii)
Jack Canfield - Pravidla úspechu
Brian Tracy - Vytvorte si svoju vlastnú budúcnosť
V linkoch si prečítajte názory ostatných čitateľov.

Tieto 3 knihy sú jednoducho úžasné. Mám prečítaných množstvo kníh s podobnou tematikou avšak tieto sú predsa len výnimočné. Výnimočné v tom, že poskytujú skutočný návod, ako sa naozaj dopracovať k tomu, čo chcete a po čom túžite. Ja ich čítam stále dokola, keď potrebujem inšpiráciu, nápad, povzbudenie.
Môžete mať jednoducho všetko - bohatstvo, lásku, skvelú prácu, osobný úspech...


1. Napoleon Hill - Myšlením k bohatství
- túto knihu mám v elektronickej verzii, preto nie je ani žiadne foto. Bola prvou, ktorú som z týchto troch prečítala a musím povedať, že som si pomocou nej ujasnila, čo už viem a čo sa ešte potrebujem naučiť na to, aby som dosiahla svoj cieľ.

Kniha je rozdelená do 15 častí s krátkymi podkapitolami. Každá časť je zameraná na určitú oblasť, vlastnosť alebo stránku a na to, ako ich zlepšiť alebo vôbec vytvoriť.
Sú to napr.: túžba, viera, autosugescia, obrazotvornosť, plánovanie, rozhodnosť, vytrvalosť, ale aj kapitoly o tom ako správne používať myšlienky, podvedomie, šiesty zmysel a náš hlavný orgán mozog. To všetko sú totiž dôležité aspekty, ktoré nemôžeme prehliadnuť pri budovaní bohatstva.

Kniha je písaná pomocou najrôznejších príbehov aj rôznych významných osobností, ktoré sa naozaj stali. Popri týchto príbehoch podáva návody, ako sa dopracovať k bohatstvu. Návodov krok za krokom je tam niekoľko:
- 6 postupných bodov ako získať bohatstvo
- Recept na sebadôveru
- 6 krokov k stimulácii podvedomia
- Určenie potrebných znalostí a vedomostí na dosiahnutie cieľa
- Ako správne a organizovane plánovať
- Ako byť dobrou vedúcou osobnosťou
- Ako získať prácu, po ktorej túžite
Zaujímavé témy, nemyslíte?

Zopár myšlienok z knihy:
Čokoľvek si ľudská myseľ dokáže predstaviť a čomu dokáže uveriť, to môže dosiahnuť.
Myseľ nemá hraníc, okrem tých, ktoré sami uznávame.
V každej nepriazni osudu, v každom neúspechu a súžení je zároveň i počiatok možného budúceho úspechu.
Úspech hovorí sám za seba.

2. Jack Canfield - Pravidlá úspechu
- tak táto kniha, okrem toho, že je veľmi hrubá - má 448 strán - podáva naozajstný návod na to, ako dosiahnuť to, čo chcete. Keď som si ju kúpila, nevedela som sa dočkať, až ju začnem čítať. A je to naozaj najlepšia kniha akú som kedy čítala. Podáva skvelý návod na to, ako si stanoviť cieľ, ako zistiť, čo naozaj chcete, čo vás baví, a ako robiť to, čo chcete. Ponúka aj rôzne cvičenia, takže pri čítaní je dobré mať poruke nejaký papier a pero, avšak odporúčam zobrať si hneď celý zápisník. Zaujímavé myšlienky som si vždy podčiarkovala, aby som sa k nim vedela jednoducho vrátiť.























Kniha je rozdelená do 6 kapitol:
1. Základy úspechu
2. Zmeňte sami seba, aby ste dosiahli úspech
3: Vytvorte vlastný úspešný tím
4. Vytvorte úspešné vzťahy
5. Úspech a peniaze
6. Úspech začína teraz
Tieto kapitoly dokopy obsahujú 64 pravidiel tzv. pravidiel úspechu a každé toto pravidlo má ešte niekoľko ďalších podkapitol. Ja viem trošku zložité vysvetľovanie, ale je to naozaj tak.

Zopár myšlienok z knihy:
Povedzte si, že ste schopní robiť, čokoľvek chcete, a začnite na tom pracovať teraz hneď.
Každý deň urobte niečo, čo vás priblíži k vašim cieľom.
Ste priemerom piatich ľudí, s ktorými trávite najviac času.
Nikdy neignorujte svoje vnôtorné pocity. Ak vám niečo nepripadá správne, asi to správne naozaj nie je.

K tejto knihe by som vám ešte odporučila dokúpiť si knihu Kľúč k životu, tiež od Jacka Canfielda. Je to akoby také stručné vydanie Pravidiel úspechu a obsahuje stránky, do ktorých si môžete značiť a zapisovať aj poznámky z cvičení v Pravidlách úspechu.


3. Brian Tracy - Vytvorte si svoju vlastnú budúcnosť
- tretia vynikajúca kniha, ktorá píše o tom, ako si osvojiť 12 kriticky dôležitých faktorov neobmedzeného úspechu. Jej hlavným obsahom je návod, ako dosiahnuť svoje ciele a vytvoriť si tak budúcnosť, o ktorej snívame. Áno, môžete mať takú budúcnosť akú chcete.



















Knižka je rozdelená do 12 kapitol, ktoré predstavujú 12 základných princípov. Každý jeden princíp ponúka aj aktívne cvičenia a otázky, ktoré vás donútia zamyslieť sa nad témou, odpovedať si na otázky a zapisovať si. Kniha vás takisto oboznámi s niektorými zaujímavými zákonmi: Zákon hojnosti, Zákon pravdepodobnosti,
Nie je návodom ako zbohatnúť za jeden deň, ale skôr postupom, ako dosiahnuť, to čo chceme postupne krok za krokom, učením sa a tvrdou prácou.

Zopár myšlienok z knihy:
Ak viete čo chcete, dramaticky sa zvyšuje pravdepodobnosť, že to získate.
Ak chcete viac zarábať, musíte sa viac vzdelávať.
Každý má schopnosť v niečom vynikať.
Váš život sa zlepší iba vtedy, ak sa zlepšíte vy.

Trošku dlhší post, no dúfam, že aj tak sa páčil. Tak čo máte niektorú z týchto kníh preštudovanú?

  • Share:

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Ahoj, ďakujem za tip na knihy, prečítané ich ešte nemám ale knihy s touto tématikou mám veľmi rada :)Ale nie sú tieto knihy na takej istej báze ako Tajomstvo a Sila?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. práveže nie. Je to síce aj o pozitívnom myslení, ale sú to oveľa realistickejšie knihy o tom, ako naozaj dosiahnuť svoje ciele. Tajomstvo a Sila sú skvelé knihy, ale prídu mi skôr ako taká rozprávka, ktorá hovorí o tom, že všetko sa zrazu na dobré obráti, keď budeš myslieť pozitívne. Tieto knihy však hovoria o tom, že nikomu šťastie a bohatstvo nespadlo len tak z neba, ale úspech dosiahli tým, že si stanovili pevné ciele, plány a naozaj makali. Odporúčam prečítať... potom naozaj uvidíš ten rozdiel.

      Odstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!