Christmas is coming...

By Zuzulienka - 20.12.12

Vianoce sa nezadržateľne blížia... už len 4 krát sa vyspíme a sú tu! Takže je najvyšší čas začať piecť a upratovať, ak ste sa do toho ešte nepustili, a hlavne dokúpiť všetky darčeky. Ja som už niečo napiekla, niečo vyupratovala, avšak ani zďaleka to nie je všetko. Našťastie darčeky mám nakúpené už všetky.

 
Vianočné pečivo
Medzi moje obľúbené vianočné pečivo patria linecké zlepované koláčiky a strojčekové koláčiky. Linecké som už robila, no strojčekové robieva iba mama a milujem ich už od malička. Naopak nikdy sa u nás nerobili medvedie dlabky, pretože to nikto nemá rád a takisto klasické medovníky nie sú pre mňa niečo, za čím by som sa išla zabiť. Síce sme ich mali pravidelne každé Vianoce (keď som ešte bývala s rodičmi), ale spomedzi ostatných koláčov sa dojedali posledné.  Tento rok som však medovníky napriek tomu prvýkrát upiekla, pretože som našla recept, po ktorom mali byť mäkké ihneď po upečení. Ale neboli. Postupovala som podľa receptu, no zázrak sa nekonal. Poznáte vôbec nejakú tajnú fintu, po ktorej by boli medovníky naozaj hneď mäkké? Ja ich už len polejem čokoládou a dúfam, že trochu zmäknú. Okrem lineckých a medovníčkov, taktiež pribudne aj zopár klasických zákuskov pre miláčika.
 
Moje prvé medovníky...

Vianočné upratovanie
Tak to je niečo, čomu sa asi nevyhnú hlavne upratovací maniaci. Ja mám veľmi rada poriadok, ale keď sa mi upratovať nechce, tak neupratujem. U mňa neexistuje žiadne také, že je sobota, musím upratovať. Upratujem priebežne a keď aj je niekedy neporiadok a nechce sa mi, tak proste neupratujem. Aj tak som celý týždeň takmer sama a nejaký neporiadok naozaj nerobím. Na tohtoročné predvianočné upratovanie sa však už teším. Predvčerom som si ho vychutnávala v kúpeľni medzi kozmetikou, všetko som vám vyfotila a zajtra hodím na blog. A včera padla útokom zase kuchyňa.
 
Vianočné darčeky
Tento rok som výnimočne polovicu darčekov nakúpila už v októbri. Jednoducho som si jedného večera sadla za počítač a cielene vyhľadávala, čo by mojich blízkych mohlo potešiť. Celkovo som musela vymyslieť darčeky pre 10 ľudí, ktorých obdarúvam každý rok. Mama, otec, brat, sestra, priateľ, jeho rodičia a brat, naj kamoška a babička. Čo som pokúpila, možno predstavím niekedy v nejakom príspevku po Vianociach, keďže nie je vhodné dopredu prezrádzať. J
Taktiež som zvedavá, čo si pod stromčekom nájdem ja. Môj drahý mi pred mesiacom oznámil, že má pre mňa už darček kúpený (nezabudol sa pochváliť, že v hodnote 250 €). Nechcel prezradiť, čo by to mohlo byť, avšak ja pár tipov mám. Či je niektorý z nich správny, sa dozviem až 24.12. J
 
Prvé zabalené darčeky...
Vianočný stromček
Máme umelý. Malý, asi metrový, tieto Vianoce budú jeho tretím výročím. Chcela som stromček živý, pretože milujem tú vôňu ihličia. Avšak živý nebude, pretože chránime životné prostredie a pretože nikdy neviete, aký bude šírkou, aj keď má výškou len meter. A široký stromček by sa do našej obývačky nevpratal. Zdobiť sa bude asi cez víkend, nech sa môžem z neho vytešovať o pár dní viac. Vyzdobený bude do červena – pre mňa klasická vianočná farba, farby výzdoby veľmi nemením, naozaj sa mi totiž nechce každý rok vyhadzovať peniaze na ozdoby inej farby. Občas samozrejme niečo kúpim, doplním, dozdobím.
 
Vianočná hudba
Je niečo, čo počujeme z rádií už pár dní pred Vianocami. Mojou najobľúbenejšou je stará známa:
Wham – Last Christmas. Ale samozrejme ešte kopec iných vianočných pesničiek, ktoré vykúzlia pravú vianočnú atmosféru.
 
Tak ako prežívate predvianočné prípravy vy? Čo všetko ešte musíte zariadiť?
Ja sa dnes idem zabávať na vianočný firemný večierok a od zajtra konečne voľnoooo!!!
Príjemný deň!

  • Share:

You Might Also Like

3 komentárov

  1. Ty perníčky vypadají krásně :-*

    PS: Zvu tě na svou GIVEAWAY, která se teď u mě na blogu konná. Můj blog nemá moc velkou návštěvnost, takže šanci na výhru máš vážně velkou. http://photosvogue.blogspot.cz/2012/12/giveaway-for-christmas.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Perníčky jsem narychlo pekla ještě včera, taky podle nějakého receptu, se kterým mají být hned po upečení měkké. Recept jsem zkoušela už několikrát, a všimla jsem si, že ta měkkost záleží nejvíc na tom, jak dlouho ty perníky pečeš. Čím déle, tím je to horší. :D Časem chci na blog přidat trochu poupravený recept, takže třeba na příští Vánoce ho můžeš zkusit. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!