Ako často nakupujete?

By Zuzulienka - 17.2.13

Nakupovanie je pre niektoré ženy vášeň, závislosť, radosť, či potreba. Nakupujeme denne, týždenne, mesačne, či pár krát do roka. Každý to má inak. A to nehovorím o jedle, pretože potraviny nakupovať musíme. Niekto ich nakupuje priebežne počas týždňa, iný si urobí jeden väčší nákup na celý týždeň i viac dní. Ale predsa len, ak chceme napr. každý deň čerstvé pečivo, tak musíme do toho obchodu zájsť každý deň. Tzn. že v obchode sa určite ocitneme niekoľkokrát do týždňa. Avšak je to kvôli niečomu bez čoho sa žiť nedá a tým je jedlo.



Ale čo oblečenie, doplnky, kozmetika? Áno, obliekať sa musíme, krášliť tiež a nejaký ten doplnok občas pre radosť nezaškodí. Ale nie sú to veci, bez ktorých nemôžeme žiť (aj keď niektorí to tak vnímajú).  Tak povedzte dievčatá, ako často sa ocitnete v obchode kvôli móde a kozmetike? :) Nakupujete nárazovo pár krát do roka, alebo priebežne vždy keď sa vám niečo zapáči?

Ako často nakupujem?
Tak u mňa je to také rôzne. Niekedy si aj mesiac nič nekúpim a potom je zase obdobie, keď si kúpim každý týždeň aspoň nejakú drobnosť. Či už je to tričko, šatka, iný doplnok, alebo len kozmetika. Nie je to častokrát ani zámerne, ale keď sa niekedy vyberiem napr. na poštu, či do banky, alebo niečo iné vybaviťa mám čas, tak zavítam aj do niektorých obľúbených obchodíkov. Hlavne teda, keď sa pošta nachádza v nejakom obchodnom centre. Tieto nákupy sú fakt drobné, pretože určite neminiem pri nich závratnú sumu.
Občas (asi 2-3 krát do roka) sa vyberieme aj s kamoškou na také tie väčšie nákupy, pri ktorých strávime aspoň pol dňa, nakupujeme, kávičkujeme a večer nevládzeme :) 

Čo najčastejšie nakupujem?
Myslím, že kozmetiku. Tá sa totiž míňa veselo a dostať ju v ktoromkoľvek obchodnom stredisku. Takže keď sa vyberiem iba na bežný nákup potravín a prechádzam okolo uličky s kozmetikou, a niečo práve potrebujem, pretože mi to došlo, tak to kúpim.

Aké najdlhšie časové obdobie ste si nič pre seba nekúpili? 
Viete si predstaviť, že by ste si aspoň jeden mesiac v roku nekúpili nič pre seba? Nemyslím tým len oblečenie, ale aj kozmetiku, rôzne doplnky, proste nič (jedlo a nápoje nerátam – to musíme mať). Možno pre niekoho bežná vec, pre iného nepredstaviteľná. Ako ste na to vy? Keď tak nad tým premýšľam, tak na túto otázku neviem odpovedať, pretože to nerátam. Ale bolo by možno zaujímavé dať si nejakú dobu oddych od nakupovania (kozmetiky aj oblečenia) a potom spočítať koľko dní to bolo.

Finančná situácia
Dosť podstatná stránka pri nakupovaní. Zadarmo totiž nie je nič. Možno akurát vzduch, ktorý dýchame, ale obávam sa, že jedného dňa aj za ten budeme platiť. Finančnú situáciu by si mal každý ustriehnuť sám. Samozrejme, že ak si zarábate je to jednoduchšie, ako keď vás živia rodičia (ak vám nedávajú tučné vreckové). Práca a vlastné peniaze vám dávajú slobodu riadiť si vlastné financie a kupovať si, čo chcete. Máte nejakú vyhradenú finančnú čiastku, ktorú mesačne miniete iba pre seba? Ja nie.

Tak ako ste na tom dievčatá s nakupovaním?


  • Share:

You Might Also Like

38 komentárov

  1. Ja mám pri nakupovaní limit svojej kreditky :) pokiaľ na nej nič nieje tak nenakupujem :) . Najlepšie veci mám od priateľa lebo len tak medzi rečou pred ním spomeniem, že sa chystám si niečo kúpiť a on keď je v obchode sám a zahliadne niejakú vec, o kt. som vravela tak ju kúpi. Nedávno som spomínala že mi treba lepší foťák a on mi ho predvčerom kúpil lebo videl výhodný deal. Takže sa mi vyplatí nad vecami dlho premýšľať. heh

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no tak to je jasné, každý sme asi obmedzení tou svojou kreditkou. Mohla by byť nekonečná, že? A tí naši chlapi sú tiež zlatíčka, ked nám občas doprajú :)

      Odstrániť
    2. Tak určite by to bolo lákavé aby naše kreditky boli nekonečné, ale ja by som to nechcela. Som rada, že si viem veci vážiť a starať sa o ne. Pracujem pre ľudí čo majú neobmedzený kredit a vidím ako im s tých peňazí šibe. Nedávno som sa stretla s ľudmi čo si dali urobiť v obývačke strop s pravého zlata a keď sa ich spýtaš že prečo tak ich odpoveď je "Because I can" .

      Odstrániť
    3. Opravujem sa * z tých pežazí a z pravého zlata. Fuj sa môžem hambiť za také chyby.

      Odstrániť
    4. Tak to je samozrejmé, určite netreba bezhlavo míňať a potom s vyplazeným jazykom čakať do ďalšej výplaty. Peniaze vedia ľudí meniť, a keď ich majú veľa, tak už niekedy fakt nevedia čo s nimi a vymýšľajú čo sa dá...

      Odstrániť
  2. Já chodím nakupovat možná tak jednou za čtvrt roku oblečení, kosmetiku každý měsíc a jídlo snad co dva dny :-) Omezená jsem částkou kterou si řeknu že nechci překročit a snažím se ji zatím držet při zemi. Ráda cestuju a tak ty finance musím rozdělit :-))
    Just be yourself by Petra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno to jedlo proste potrebujeme. Pekne, že si vieš financie zadeliť! Tak to má byť.

      Odstrániť
    2. Někdy je to ale hodně těžké. Když vidíš nějaký kousek který prostě musíš mít, tak jde vše ostatní stranou :)

      Odstrániť
  3. U mě je to taky různé,ale většinou si každý týden něco koupím,ať už je to jen maličkost :)
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. já moc často nenakupuji :) oblečení nakupuji málokdy, většinou jen když něco potřebuji nebo jsou opravdu velké slevy. Kosmetiku také dokupuji až když mi dojde, akorát jídlo chodím nakupovat dost často no :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hehe jedlo - naša závislosť a potreba :) jesť proste musíme. A tie zľavy tak to vždy zláka aj mňa :)

      Odstrániť
  5. super clanok :D !
    milujem nakupovanie. Priala by som si jeden vikend s neobmedzenou kreditkou nakupovat vsetko mozneeeeeeeeeeee. Chcela by som zazit ten pocit vycerpanosti od nakupovania :D :D :D ach, dufam ze sa mi tento sen raz splni :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. samozrejme nakupovat mimo Slovenska lebo tu nic nie je :) uplne by mi postacila Budapest alebo taka Vieden a ked by som brala take tyzdenne nakupovanie tak jednoznacne NY :D

      Odstrániť
    2. :) hmmm, tak keby bola neobmedzená kreditka, tak určite by nebol problém vycestovať aj na nakupovanie mimo slovenska a pobehať tie najluxusnejšie obchodíky :)

      Odstrániť
  6. ja sa pomerne úspešne obmedzuje v nakupovaní :D inak by som dokázala minúť celý majland :D takto mi to aspoň netrhá srdce pretože stále ma financujú rodičia a neodpustila by som si minúť veľa peňazí :)

    môj blog:

    styllin.blogspot.sk



    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no ved to je jasné. Ale neboj príde doba, keď si budeš zarábať vlastné peniažky a hospodáriť sama :) ale určite aj vtedy treba utrácať rozumne.

      Odstrániť
  7. Ja nakupujem... fuu :D asi každý týždeň niečo :) niekedy nie každý týždeň ale raz za dva týždne niečo určite :)

    Pozývam na Giveaway o krásne sako Gai Mattiolo: http://spwfashion.blogspot.sk/2013/02/giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Zaujímavý článok. Ja nakupujem každý mesiac. Keď majú niečo čo sa mi páči kúpim si to, keď nie, idem domov s prázdnymi taškami :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to niekedy býva - poznám podobné nákupy. Behám, pozerám, skúšam a nakoniec odídem s prázdnymi rukami... :(

      Odstrániť
  9. nakupujem keď mám peniaze a chuť :D a do jedného sekáča chodím pravidelne raz za mesiac ked majú 50centovky :D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. nakupujem priebežne... najhoršie na tom je, že nakupujem, keď mám depku, a tu mám teraz dosť často :D.

    Kejmy ♥.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak aspon ju na chvilu zazenies. Ale prec s depkou, pusti dobry film, daj si dobry kolac a caj a mysli pozitivne! Nech ta depka co najskor opusti!

      Odstrániť
  11. Já nakupuji také docela často, třeba jen nějakou maličkost,ale radost si vždycky něčím udělat musím. Teď ale momentálně investuji do vybavení bytu, takže na oblečení mi už žádné penízky nezbývají ;) hezký článek!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak byt da tiez zabrat - to je pravda. ked ho chceme mat pekny, musime aj nieco obetovat. Tak nech sa dari v zariadovani :)

      Odstrániť
  12. Odpovede
    1. :) to je len ilustracne foto. Tasky plne toho, co mi prave prislo pod ruku:)

      Odstrániť
  13. nakupovanie sa podľa mňa stalo akýmsi "novým" trendom žien, aj potreba doslova sa "predbiehať" v množstve topánok, kabeliek...k týmto závisláčkam rozhodne patrím aj ja, nakupujem z toho dôvodu lebo ma to robí šťastnou a samozrejme "veľmi rada" nakupujem aj zbytočnosti, ako každá žena..:D

    http://slyfestyle.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. niečo na tom bude. Nakupovanie je istý druh závislosti. :)

      Odstrániť
  14. Nakupuji denně...:)). Vždycky musím pro něco letět do obchodu:).

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Fúú, koľko tašiek.
    Také nákupy by som asi nespravila nikdy v živote pri mojej náročnosti:D
    Asi tak 1x mesačne chodím do Obchodných centrie za zámerom nákupov, kozmetiku si kúpim ked nejakú potrebujem, alebo ked sa tam občas ocitnem inak ju moc nevyhľadávam:)

    A inak odpovedám na otázku z môjho blogu:)
    Zmeny po 30DS určite nastali. Už po 1. týždni som videla zmeny na bruchu. A tam to ale asi aj ostalo. Zdá sa mi, že je plochšie. Takže neviem či som niečo robila zle, alebo sú nohy a ostatok moja nočná mora))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to nebol skutočný nákup v tých taškách :)
      inak vdaka za odpoved :)

      Odstrániť
  16. Ja pracujem v obchodnom centre, takže vždy cez prestávku vybehnem popozerať čo kde majú:-) a nakupujem možno tak každý týždeň nejakú dobrosť.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!