Moje cvičenie

By Zuzulienka - 12.2.13

Od Nového roku som sa do toho  pustila naplno. Pravdupovediac cvičím už asi 10 rokov, no prelínajú sa u mňa obdobia, kedy cvičím a kedy necvičím. Takže to bolo nepravidelné. Tento rok som si ale povedala, že to bude iné a že musím cvičiť min. 2 – 3 krát do týždňa. Nejde mi o žiadne chudnutie, ale o spevnenie postavy a celkový dobrý pocit. No uznajte, nemáte dobrý pocit po cvičení? Endorfíny sa vyplavia a ja osobne som vždy spokojná, ako výborne som si zacvičila, aj keď sa mi do toho predtým veľmi nechcelo.



Priznám sa, že som skôr športový antitalent a za školských čias bola telesná výchova pre mňa nenávidený predmet. Každý sa vždy na ňu tešil, no ja som to neznášala. Ani neviem prečo, keď nás nikdy nijaký učiteľ netýral ani do ničoho nenútil. Hm, proste tomu sa hovorí antišport. J

Tak poviete si, ako teda vôbec cvičím, keď som antišport? No so mnou je to tak, že si cvičím doma. Venujem sa nejakým posilňovacím cvičeniam a šliapaniu na rotopede. Občas si zájdem s drahým zabehať a výnimočne do posilňovne. Istý čas, ešte keď som chodila na výšku, som posilňovňu navštevovala s kamoškou pravidelne. Bola to však ženská posilňovňa a dobre sa tam cvičilo. No odkedy som sa presťahovala, tak som posilku vyradila zo svojho programu. Po práci, keď o piatej prídem domov a hlavne teraz v zime, sa mi už fakt nechce ísť nikam a radšej si  zacvičím doma, aj keď posilňovňu mám kúsok od bytu. Miláčik ma dosť často volá, aby som s ním išla cvičiť, ale ja statočne odolávam J

Doma si pustím vlastnú hudbu, oblečiem niečo pohodlné, roztiahnem podložku, vytiahnem činky a veselo cvičím. Keď mám všetky potrebné veci doma – závažia, gumu, fit loptu, jednu veľkú zelenú činku, rotoped – tak načo posilka?


Ako vyzerá moje cvičenie?
Väčšinou začínam šlapaním na rotopede, aby som sa zahriala a naštartovala – šlapem 20 – 40 minút podľa chuti a nálady. Potom prídu na rad posilovacie cvičenia – ruky, brucho, zadok.

Brucho: sed-ľad, zdvihy, úklony do strán
Nohy: hlavne drepy, zakopávanie nôh
Ruky: zdvíhanie jednoručiek, biceps, triceps, ramená.

Opakovania sú rôzne – väčšinou sa snažím vykonávať 3 série 15 – 20 opakovaní. Niekedy viac, niekedy menej. Niektoré cviky dajú zabrať, iné sú jednoduchšie. No vždy je to lepšie ako vysedávanie na gauči.
Celé cvičenie mi zaberie približne 40 minút až hodinu. Naozaj všetko závisí od momentálnej nálady. Nenútim sa cvičiť hodinu, keď mám práve náladu len na polhodinku.

Cvičím väčšinou: uto, štv a potom sob a ned. Takže 4 krát do týždňa. Samozrejme niekedy to nevyjde. No od nového roku doteraz som stihla cvičiť presne 17 krát, čo znamená približne každý druhý deň. Cvičenie každý deň podľa mňa nemá zmysel, aj keď som mala obdobie, kedy ma to držalo a bavilo, no nedá sa tak fungovať stále. Svaly si proste musia oddýchnuť a my tiež.

Mimochodom od včerajšieho dňa som sa dala na 30 dňové cvičenie s Jillian. Som strašne zvedavá na výsledky, ktoré by mali byť vraj úžasné. Potom sa určite podelím o skúsenosť.

Ako ste na tom s cvičením vy? Cvičíte pravidelne, či nepravidelne?

  • Share:

You Might Also Like

32 komentárov

  1. Ja zacala cvicity pred 2mi tydny. Cvicim pop pilates na bricho, pak nohy a vnitrni stranu stehen a zadecek. Zitra jeste pridam Victoria ´ s secret workout (10min). Nyni cvicim cca 20-30min temer denne:) jeste premyslim nad obruci a krouzit. Co rikas na obruc? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Máji, kde jsi našla ten VS workout?

      Jinak jsem na zš a sš tělák taky nesnášela.. Maximálně :D

      Odstrániť
    2. Luci, pouštím si vše na youtube :) VS workout chci zkusit tento: http://www.youtube.com/watch?v=PWEdJRRndkQ

      Odstrániť
    3. majka, obruc som neskusala a ani ma to nejak nelaka. skor je podla mna lepsia na boky a pas ta tociva rotana. :)

      luci som rada ze nie som jedina,ktora neznasala telesnu:)

      Odstrániť
  2. Teda, parada! :) take jsem pro cviceni doma, ve svem klidu a pohode. Mam take rotoped a je pravda, ze ho posledni dobu moc nevyuzivam. Nasla jsem si take cviceni na nohy a snazim se ho pravidelne praktikovat, avsak v nem nejsem tak dusledna (denne ho nezvladam). Momentalne jsem si koupila na procisteni tela poukaz na lymfodrenaze, takze jsem zvedava.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj u mna rotoped urcite obdobia stal smutne v kute :( ale od noveho roku je vyuzity. s tym dennym cvicenim by som to asi tiez nezvladala. ale ako som pisala svaly si musia oddychnut predsa. :)

      Odstrániť
  3. milujem ten pocit! hlavne keď sa mi nechce, ale akonáhle sa do toho pustím, tak ma to pohltí a na konci je to krásne vyčerpanie. cítim sa šťastnejšie, sebavedomejšie, stres sa aspoň nachvíľu vyparí :) nerozumiem a nechcem rozumieť ľuďom, ktorých cvičenie nebaví a nerobia ho

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. presne tak. najlepsi je ten pocit po fakt dobrom treningu :)

      Odstrániť
  4. Jelikož jsem za leden a únor už podruhé za sebou nemocná, na cvičení nemám ani čas a ani sílu. Navíc moje ukašlané plíce by to nezvládly. :D Každopádně až se nemoci zbavím, začínám zase cvičit.:) Miluju ten pocit když si zacvičím a vím, že jsem pro sebe něco udělala. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. fuha,tak sa cim skor uzdrav,nech mozes vhupnut do cvicenia. :)

      Odstrániť
  5. samotné cvičenie mi nechýba, ale nedorfíny to je droga :)) chodím momentálne na jumping a až tam som si uvedomila, že nemám absolútne žiadnu kondičku!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já od nového roku cvičím pořád, hlavně víkendy..teď jsem měla pauzičku, protože jsem se necítila dobře. Ale ten pocit po cvičení miluji :)! Postavu máš nádhernou...jsi krásně hubeňoučkatá :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no ved to je pochopitelne, že ked sa človek zle cíti, tak nie je dobre sa nutiť do cvičenia. treba najskor byt fit a potom sa človeku aj super cvičí.
      A dakujem :)

      Odstrániť
  7. Zvu tě na mou soutěž o výrobky Oriflame!
    http://thesimonablog.blogspot.cz/2013/01/soutez-o-vyrobky-oriflame_31.html#comment-form

    OdpovedaťOdstrániť
  8. I just published a post about a new shoes brand…I'd like to know what u think about it!kisses
    http://namelessfashionblog.blogspot.it/2013/02/olo-show-your-alter-ego.html

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ja som mesiac chodila so ženskej posilky no keďže bolo teraz skúškové nemala som moc na to čas takže znovu začínam v marci :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ženské posilky sú fajn, len škoda, že ich je tak málo :(

      Odstrániť
  10. taky jsem se poslední dobou snažila cvičit, přece jen už by to chtělo zhubnout pomalu ale jistě do plavek :)

    Budu ráda když mrkneš na můj začínající blog http://triangleworld.blogspot.cz/ :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. taky jsem antitalent a nesnáším tělocvik :DD cvičím už od ledna a baví mě to,
    pomalu začínají být vidět i výsledky :))


    PS: Zvu tě k sobě na giveaway o parfém.
    http://bloggerandbeautifullife.blogspot.cz/2013/01/giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vidím, že nás je viac antitalentov a odporcov telocviku :)

      Odstrániť
  12. Ja cvičím 6 dní v týždni ale len cca 20 minút. Plánujem si kúpiť rotoped už som bola aj niejaké pozerať, ale neviem si vybrať :) .

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. fuha tak to ta obdivujem. to by som asi nielenže nestíhala, ale ani nezvládala... :)
      ak ti môžem poradiť, kúp si radšej niečo podobné orbitreku. Viac tam zapájaš celé telo ako na bicykli.

      Odstrániť
  13. Máš moc pěknou postavu:)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Jéé též jsem cvičila Jillian 30 day, bohužel jen 27 dní a né 30 protože potom jsem to nezvládala :/ vstávám v půl páté, v šest chodím domů, do toho jsem cvičila a čila se a usínala jsem. Bohužel jsem teď jillian musela vyřadit...ale chtěla bych začít od příštího týdne cvičit zlehka třeba jen 3× týdně a pak začít Jillian Ripped in :) držím ti palce!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vďaka, snád to vydržím, prvý trening mi dal teda zabrať, aj keď sa to na prvý pohľad nezdá!!!

      Odstrániť
  15. obdivujem tvoje odhodlanie :)) tiež by som ho chcela :) dnes som si u nás v škole zacvičila na kanoe či jak sa to volá a naozaj som sa cítila lepšie :D musím sa k cvičeniu viac dosť pretože ja a cvičenie mi nikdy nešlo dokopy :) ale zdraviu veľmi prospieva :) držím palce aby ti to ešte dlho vydržalo a aby si zostala vo forme :))

    môj blog:
    styllin.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Tvoje postava je velmi krasna, takže s cvicenim urcite pokracuj, jsi kocka:) Ja jsem driv cvicila sedm roku aerobik, ale s nim jsem bohuzel skoncila, tak ted hledam co by me mohlo v budoucnu bavit:)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Ja také cvičím od nového roku,delam co mužů a výsledek stále nic :(

    OdpovedaťOdstrániť
  18. ahoj obehla som už pár blogov o cvičení a tento tvoj sa mi páčil, ak budeš mať zááujem rada by som ho zdieľala na mojej facebookovskej stránke https://www.facebook.com/Cviceniejedroga?fref=ts . ozvi sa mi :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre!